Larry King:

Tv-legenden er død

Den populære talkshowverten ble 87 år gammel.

GIKK BORT: Larry King døde lørdag. Foto: REX/NTB
GIKK BORT: Larry King døde lørdag. Foto: REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den legendariske talkshow-verten Larry King har gått bort, 87 år gammel. Dødsbudskapet leveres av produksjonsstudioet hans på Larrys Twitter-konto.

«Det er med stor sorg Ora Media kunngjør dødsfallet til vår med-grunnlegger, vert og venn Larry King, som gikk bort denne morgenen i en alder av 87 år ved Cedars-Sinai-sykehuset i Los Angeles», står det.

King var i underholdningsbransjen i mange tiår, og var gjennom 25 år på det folkekjære CNN-programmet «Larry King Live».

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

Var innlagt med corona

Det oppgis ikke dødsårsak, men King ble i starten av januar innlagt på sykehus med corona. Han skal imidlertid ha vært på bedringens vei, så det er usikkert om det er komplikasjoner med viruset som er årsaken til dødsfallet.

I uttalelsen fra produksjonsselskapet minnes også Kings 67 år lange karriere som talkshowvert, og han beskrives som en ydmyk vert som anså gjestene som de virkelige stjernene - aldri seg selv.

«Ora mediene sender sine kondolanser til hans overlevende barn Larry jr., Chance, Cannon og hele King-familien», står det videre.

Avslutningsvis står det at detaljer rundt begravelse og minneseremoni vil bli kunngjort senere i samarbeid med familien, som ber om at privatlivet respekteres.

NY SIDE: Adrian Sellevoll er ute med låta «Se hvordan vi lever», der han tar et oppgjør med sitt gamle jeg, og hyller kameraten som han mistet for et halvt år siden. Video: Sony Music / Rød Løper Vis mer

Flere familietragedier

King opplevde flere tragedier i fjor. Hans adoptivsønn Andy King (66) gikk bort på sommeren. Kort tid senere døde også hans eneste datter, Chaia King (51) av lungekreft.

Tv-legendens avdøde barn delte han med ekskona Alene Akins, som gikk bort i 2017.

Han var også separert fra kona Shannon Shawn, men finaliseringen av skilsmissen har tatt tid, til tross for at partene har blitt enige. De skulle i utgangspunktet møtes til høring i april, ifølge Page Six.

STOR FAMILIE: Larry King med daværende kone Shawn King og sønnene Larry King jr., Chance Armstrong King og Cannon Edward King i 2006. Foto: Jss Images/REX/NTB
STOR FAMILIE: Larry King med daværende kone Shawn King og sønnene Larry King jr., Chance Armstrong King og Cannon Edward King i 2006. Foto: Jss Images/REX/NTB Vis mer

I 2019 ble King rammet av et slag, hvor han havnet i koma og senere måtte gjennom en hjerteoperasjon. I 2017 kom det frem at også han, i likhet med sin nå avdøde datter, hadde lungekreft.

HOLOGRAM: Da Kim Kardashian West fylte 40, ga ektemannen Kanye West henne et hologram av den avdøde faren i presang. Video: Kim Kardashian / Instagram Vis mer

Fryktet døden

I forbindelse med helsen har også King uttalt seg om døden. I 2011 sa han at han gjerne ville fryses ned når han dør, i håp om at han en gang i fremtiden kan gjenopplives.

- Jeg håper de finner ut hva jeg nå enn døde av, og får meg tilbake i livet, sa han i CNNs «A Larry King Special: Dinner with the Kings».

Han forklarte overfor middagsgjestene, som var en del av programmet, at han frykter døden.

- Min største frykt er døden, fordi jeg tror ikke at jeg havner noe sted. Og siden jeg ikke tror det, har jeg ikke noen tro... Jeg er gift med en som er religiøs, så jeg tror hun havner et sted, sa han.

DØDE BRÅTT: YouTube-stjerna Nicole Thea er funnet død, 24 år gammel. Familien bekrefter at hennes ufødte sønn også døde. Video: YouTube Vis mer

Shawn King var nemlig troen mormoner, mens King selv har forklart at han var ateist. Dette skal være blant grunnene til at ekteskapet gikk dukken.

- Jeg vil være glad. Selvsagt er det vanskelig å gå fra hverandre, men ingenting er verre enn krangling, sa han til People i fjor.

Han understreket imidlertid at de fortsatt var glade i hverandre, og at han ønsket henne det beste.

LES OGSÅ: Minnes kjendissønnen etter brå død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer