Lise Finckenhagen

Tv-kokken skilles

Lise Finckenhagen og ektemannen har gått hver til sitt etter 19 år sammen.

SKILLES: Lise Finckenhagen og ektemannen gikk fra hverandre i fjor høst. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SKILLES: Lise Finckenhagen og ektemannen gikk fra hverandre i fjor høst. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

I 2008 utnyttet tv-kokk og «71 grader nord»-aktuelle Lise Finckenhagen (43) skuddårsdagen og fridde til samboeren Espen Pettersen (44) på tv.

Paret har vært sammen i over 19 år, men i fjor høst tok ekteskapet slutt. Det bekrefter Finckenhagen selv overfor Se og Hør.

- Det har vært en slitsom høst. Vi tok rett og slett et oppgjør og var ærlige med hverandre og oss selv. Vi har vært sammen lenge, sier tv-kokken.

Finckenhagen og Pettersen har to sønner sammen, og sønnene har vært og er duoens absolutte fokus gjennom bruddet.

GRENSA: Melina Johnsen har overrasket mange i årets «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», men i søndagens episode måtte hun trå på bremsen. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

- Det går bra med barna, og det er viktig for oss å skåne dem og vise hverandre respekt, sier hun, og fortsetter:

- Men et samlivsbrudd er alltid dritt. Det er et helvete og beintøft for alle involverte. Men det ligger ikke noe dramatisk bak, og vi er gode venner fremdeles.

Fridde på tv

Paret forlovet seg som nevnt i 2008, på NRKs «Frokost-tv», etter å ha vært sammen i over sju år.

- Kjære Espen, vil du gifte deg med meg, sa Fickenhagen midt under sending den gang.

På spørsmål om hun hadde planer om å gifte seg snart, svarte hun den gang at hun faktisk hadde vært forlovet med kjæresten for flere år siden, men at de aldri hadde satt noen bryllupsdato.

- Vi kjøpte ringer da vi hadde vært sammen i ett år, og var enige om at vi skulle gifte oss, men det var liksom ikke noe skikkelig frieri. Og så har det ikke blitt noe av dette bryllupet etterpå, plutselig skulle vi ha barn og vente til han var blitt større, og så kom det et barn til. Det har rett og slett kokt litt bort, sa hun.

Se og Hør har vært i kontakt med Espen Pettersen som er klar over at saken omtales. Han ønsker imidlertid ikke å gi noen kommentar.

URETTFERDIG: Jon Almaas røper at han føler seg feil fremstilt i «71 grader nord kjendis» når han gjester «Senkveld» sammen med realitykollegaer Melina Johnsen og Erik Follestad. Vis mer

LES OGSÅ: Skilles etter 12 dager

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer