Tv-kjendis uskyldig fengslet: - Beintøft

- Jeg er så utrolig glad for at jeg er blitt trodd

HENLAGT: Utelivsprofilen som ble siktet i oktober er nå skrevet ut av saken. Han satt syv uker i fengsel, og beskriver perioden som «beintøff». Foto: Politiet
HENLAGT: Utelivsprofilen som ble siktet i oktober er nå skrevet ut av saken. Han satt syv uker i fengsel, og beskriver perioden som «beintøff». Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober i fjor landet et småfly på Kjeller i Akershus med 50 kilo hasj og en stor mengde narkotiske piller om bord. Tre tyske menn ble pågrepet på stedet, mens tre nordmenn - deriblant en kjent tv- og utelivsprofil - ble anholdt like etterpå.

Den siktede profilen, som hele tiden har nektet straffskyld, ble først varetektsfengslet i to uker. I slutten av oktober ble fengslingen forlenget med to uker, der han ble sittende i total isolasjon med brev- og besøksforbud. I november kom begjæringen om to nye uker i varetekt.

Den 21. november, syv uker etter pågripelsen, ble han løslatt. Nå har politiet valgt å henlegge saken mot utelivsprofilen.

- Beintøft

Tv-kjendisen og utelivsprofilen sier til Se og Hør at nyheten fra statsadvokaten er en stor lettelse.

- Jeg er så utrolig glad for at jeg er blitt trodd. Jeg har visst hele tiden at jeg var uskyldig dratt inn i denne saken, og nå skal det bli fint å endelig legge alt dette bak seg.

Syv uker bak lås og slå ble en hard påkjenning for ham, spesielt siden han hele tida hevdet sin uskyld. Til slutt ble han altså trodd.

- I perioder har dette naturligvis vært beintøft. Å sitte uskyldig varetektsfengslet, uten på vite noen ting, tror jeg alle skjønner var ille. Men nå får jeg se fremover.

Om tv-kjendisen vil kreve erstatning av staten, er foreløpig ikke kjent. Se og Hør har så langt ikke kommet i kontakt med den kjente utelivsprofilens advokat.

DØMT: Den spanske Youtube-stjerna Kanghua Ren er dømt til fengsel etter å ha servert en uhyggelig kjeksvariant til en hjemløs mann på gata. Video: Youtube/ReSet Vis mer

Henlagt

Ifølge VG er det nå tatt ut tiltaler mot tre personer i saken. I tillegg skrives tre menn, som alle tidligere har vært siktet, ut av saken. De var alle siktet for narkotikaforbrytelser, men da saken var ferdig etterforsket hos politiet, ble det bestemt at forholdene mot disse tre mennene skulle henlegges.

Statsadvokaten fulgte rådene i innstillingen, noe som betyr at saken mot nordmennene nå er henlagt og avsluttet.

- Vi har vurdert bevissituasjonen slik at det har vært tilstrekkelig grunnlag for å tiltale de tre som er tiltalt, og ikke tilstrekkelig grunnlag for de andre siktede, sier Irlin Irgens til avisa.

- Totalt uforstående

Politiet har tidligere bekreftet at totalt seks personer er siktet etter at det omtalte flyet, som ikke hadde landingstillatelse, landet på Kjeller flyplass i Akershus.

Ytterligere to nordmenn ble pågrepet i forbindelse med beslaget. En av dem var altså en kjent utelivsprofil. Se og Hør kjenner ikke identiteten på den sjette siktede.

Tre tyske menn ble pågrepet på stedet. En av dem, en mann i 40-årene, har erkjent straffskyld. De to andre, som var pilotene under den ulovlige flyvingen, hevder at de ikke visste at småflyet var fullt av narkotika.

50 KILO HASJ: Det ble funnet 50 kilo hasj i flyet som landet på Kjeller. Foto: Tolletaten
50 KILO HASJ: Det ble funnet 50 kilo hasj i flyet som landet på Kjeller. Foto: Tolletaten Vis mer

Tv- og utelivsprofilen har hele veien hevdet sin uskyld, og har gjennom sin forsvarer stilt seg uforstående til siktelsen som innebærer grov narkotikaovertredelse.

Politiadvokat i Øst politidistrikt, Kristina Emilie Brusgaard, kunne etter pågripelsen fortelle til VG at hun ikke kunne gå inn på mistankegrunnlaget - men at det var en tilknytning mellom ham og beslaget som var gjort i flyet.

LES OGSÅ: «Paradise Hotel»-profil ranet og truet med kniv i eget hjem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer