TV-kjendis må sone sexdom

En profilert TV-kjendis er dømt til syv måneders fengel for seksuell omgang med en mindreårig.

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Forrige måned skrev Se og Hør saken om en TV-profil i 40-årene som var tiltalt for seksuell omgang med en jente under 16 år. Forholdene skjedde i 2005, men ble først anmeldt i september i fjor. Fornærmede er i dag fylt 23 år.

Forrige måned ble han dømt til syv måneders fengsel. I tillegg må han betale henne 350.000 kroner i oppreisningserstatning og i erstatning for tapt inntekt. I tingretten ble den tidligere TV-profilen også dømt til å betale saksomkostninger på 10.000 kroner.

Ingen av partene anker dommen som nå er rettskraftig. Dette får Se og Hør bekreftet fra det aktuelle statsadvokatembetet.

- Vi mener det er en riktig dom og kan bekrefte at den nå er rettskraftig. Jeg ingen kommentar til dommen utover rettens begrunnelse, sier statsadvokaten i saken til Se og Hør.

Mannen i 40-årene var tiltalt på tre punkter: for å ha hatt seksuell omgang med barn under 16 år. For å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold. For å ha foretatt seksuell handling med barn under 16 år og det foreligger særdeles skjerpende omstendigheter.

TV-profilen erkjente bare straffskyld i det første og siste tiltalepunktet, men ble likevel dømt for alle tre. I skjerpende retning mener retten av domfeltes nære relasjon til fornærmede spilte inn. I tillegg mente de det var skjerpende at det har vært snakk om et tillitsbrudd.

I dommen heter det:

Det er rettens syn at det i denne saken er tale om svært alvorlig utnyttelse av en ung person som hadde særlig tillit til tiltalte. Det er tale om planlagte og veloverveide handlinger der tiltalte på det groveste misbrukte fornærmede systematisk om enn selve overgrepene foregikk i en kort periode (…)”.

Retten finner også formildende punkter. I dommen står det følgende:

I formildende retning vises til at tiltalte erkjente straks han ble avhørt. Dog vil retten bemerke at hans erkjennelse er noe forbeholden (…)”.

Da saken var oppe ble domfeltes psyke også et tema. Men retten mener han ikke var tilstrekkelig psykotisk i gjerningstidspunktene. De begrunner det blant annet med at han fortsatte å skjøtte sine daværende to jobber.

Dommen er enstemmig.

Se og Hør har vært i kontakt med domfelte, men han ønsker ikke å kommentere saken.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer