TV-kjendis fengslet i to nye uker

- Det er ikke grunnlag for fengslingen.

SIKTET: En norsk utelivsprofil er siktet i saken der et småfly landet på Kjeller med 50 kilo hasj og en stor mengde piller. Han er nå varetektsfengslet for to nye uker. Foto: Tolletaten
SIKTET: En norsk utelivsprofil er siktet i saken der et småfly landet på Kjeller med 50 kilo hasj og en stor mengde piller. Han er nå varetektsfengslet for to nye uker. Foto: Tolletaten Vis mer
Publisert

I begynnelsen av oktober ble en kjent norsk TV- og utelivsprofil siktet for en grov narkotikaovertredelse etter narkosmugling med småfly.

TV-kjendisen, som nekter straffskyld, ble varetektsfengslet for to uker siden. I går, torsdag, ble utelivsprofilen varetektsfengslet for ytterligere to uker med brev- og besøksforbud.

Det ble besluttet under et fengslingsmøte i Nedre Romerike tingrett.

- Selve fengslingskjennelsen er unntatt offentlighet, men jeg kan bekrefte at politiet fikk medhold i forlengelse av isolasjon for siktede. Han møtte selv i fengslingsmøtet, opplyser politiadvokat Nina Marthinsen til Se og Hør.

- Mener politiet at mistanken mot siktede nå er styrket, ettersom dere ba om forlenget fengsling?

- Jeg går ikke inn på innholdet i kjennelsen, men vi fikk medhold, sier hun.

Ikke landingstillatelse

Politiadvokaten bekrefter overfor Se og Hør at det nå er totalt seks personer som er siktet etter at et småfly landet på Kjeller i Akershus med 50 kilo hasj og en stor mengde narkotiske piller om bord. Flyet hadde ikke landingstillatelse, og tre tyske menn ble pågrepet på stedet.

En av dem, en mann i 40-åra, har erkjent straffskyld. De to pilotene hevder at de ikke visste at småflyet av typen Cessna var stappet med narkotika.

Saken fortsetter under bildet.

50 KILO HASJ: Det ble funnet 50 kilo hasj i flyet som landet på Kjeller forrige uke. Foto: Tolletaten
50 KILO HASJ: Det ble funnet 50 kilo hasj i flyet som landet på Kjeller forrige uke. Foto: Tolletaten Vis mer

Ytterligere to nordmenn ble pågrepet i forbindelse med beslaget. En av dem er altså en kjent utelivsprofil. Se og Hør kjenner så langt ikke identiteten på den sjette siktede.

- Er ikke grunnlag

Hva angår TV-kjendisen har politiet foreløpig ikke mottatt noen anke på fengslingen.

- Han har tatt tingrettens kjennelse til etterretning og vurderer om han skal anke kjennelsen. Han har tatt betenkningstid, sier utelivsprofilens forsvarer, Patrick Neumann, til Se og Hør og fortsetter:

- Det er ikke er grunnlag for fengslingen, og vi står fast på at det ikke er skjellig grunn til mistanke.

- Men retten har fengslet ham for to nye uker?

- Det stemmer. Men vi fastholder vår påstand om at det ikke er grunnlag for det.

- Totalt uforstående

ADVOKATEN: Det er Patrick Neumann som forsvarer den siktede utelivsprofilen. Foto: Hammervold Pind
ADVOKATEN: Det er Patrick Neumann som forsvarer den siktede utelivsprofilen. Foto: Hammervold Pind Vis mer

Neumann understreker at hans klient nekter for å ha gjort noe straffbart, og at vedkommende stiller seg uforstående til siktelsen.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld for det han er siktet for. Han opprettholder sitt syn på saken, og han stiller seg totalt uforstående til påstandene.

- Hvordan opplever han å sitte isolert med brev- og besøksforbud når han hevder seg uskyldig?

- Det har jeg ikke anledning til å si noe om.

LES OGSÅ: Er milliardær - men lever på 900 kroner måneden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer