«Jakten på kjærligheten» 2018:

TV-frierens fortid med «Jakten»-profilen

- Vi flytta fra hverandre kort tid etter at hun hadde kommet tilbake fra «Farmen kjendis».

GJØR SOM EKSEN: Gudrun Austli er en av årets bønder i «Jakten på kjærligheten». En av hennes friere er Geir Strøm, som hun er fotografert med her. Han har tidligere vært sammen med en annen «Jakten»-profil, nemlig Inga Berit Lein. Foto: TV 2
GJØR SOM EKSEN: Gudrun Austli er en av årets bønder i «Jakten på kjærligheten». En av hennes friere er Geir Strøm, som hun er fotografert med her. Han har tidligere vært sammen med en annen «Jakten»-profil, nemlig Inga Berit Lein. Foto: TV 2 Vis mer

«Jakten på kjærligheten» er i gang for fullt, og i de kommende episodene skal frierne på korte dater med bøndene. Blant årets påmeldte bønder finner vi Gudrun Austli (38) fra Snåsa. Hun er kanskje best kjent som regissør, og har blant annet vært Oscar-nominert tidligere.

Filmkarrieren er ikke lagt på hylla, men akkurat nå er jakten på en ektemann viktigere enn jakten på en gylden miniatyrmann. En av frierne er Geir Strøm (43), som forteller til Se og Hør at han meldte seg på for å utfordre seg selv.

- Jeg er en adrenalinjunkie, så jeg tenkte at dette var noe jeg måtte prøve en eller annen gang i livet, forteller han.

Bodde med «Jakten»-stjernen

Det alle derimot kanskje ikke vet, er at Strøm tidligere har hatt en kobling til «Jakten på kjærligheten». I februar 2016 kunne nemlig Se og Hør melde at han hadde flyttet inn med en annen «Jakten»-profil, nemlig Inga Berit Lein (37).

Mange husker henne kanskje for sin deltakelse i «Farmen kjendis» nå nylig, men det var i første sesong av kjærlighetsprogrammet i 2004 hun først hoppet inn i offentligheten. Hun fant derimot ikke den store kjærligheten i programmet, men har siden den gang vært i flere forhold - blant annet med Strøm.

Selv om de ikke møttes under innspilling, er det ikke til å stikke under stol at koblingen har fascinert flere.

- Det er ikke noen hemmelighet at vi har vært sammen, men vi møttes på en naturlig måte. Hun sjekka meg opp da jeg spurte om å få bruke en metalldetektor på jordene hennes, også fungerte det fint. Vi flytta sammen kort tid etter det, sier han til Se og Hør, og fortsetter:

- Det varte derimot ikke for alltid. Vi flytta fra hverandre kort tid etter at hun hadde kommet tilbake fra «Farmen kjendis». Jeg drev gården mens hun var borte, sier han, og legger til at det ikke ligger noe dramatisk bak bruddet.

Meldte seg på dagen før

Geir Strøm har to barn fra et tidligere forhold som også bodde på gården til Lein. Selv om forholdet med sauebonden ikke skulle vare, har ikke frieren gitt opp håpet om kjærligheten.

- Jeg synes Gudrun var søt, men det er jo klart - man får ikke det store inntrykket av en liten videosnutt. Jeg meldte meg spontant på dagen før fristen, og da jeg møtte opp der var det jo som å gå på en blinddate, forklarer han.

Frieren kan ikke avsløre hvordan det går videre med ham og Austli utover høsten, men kan fortelle at han allerede har fått tilbakemeldinger fra kolleger som synes det er artig at han prøver å finne kjærligheten gjennom tv-ruta.

MANGE FRIERE: Totalt åtte friere møtte opp for å kjempe om sauebonden Gudrun Austlis gunst. Foto: Espen Solli / TV 2
MANGE FRIERE: Totalt åtte friere møtte opp for å kjempe om sauebonden Gudrun Austlis gunst. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Verken Inga Berit Lein eller Gudrun Austli ønsker å kommentere saken overfor Se og Hør mandag. Prosjektleder for programmet, Kari Hansmark, forteller at de ofte opplever at tidligere «Jakten»-involverte kommer tilbake.

- Vi opplever at noen friere kommer tilbake, som Rainer som var frier både i 2015 og nå er frier i årets sesong. Det viser at de har troen på kjærligheten og ikke gir opp å finne en kjæreste. Så er det til sjuende og sist opp til bonden selv hvem de ønsker å treffe på speed-date i programmet og hvem de velger med videre i serien, sier hun.

Både årets bønder, programleder Katarina Flatland og kamerateamet opplever at ikke alt går som på skinner under innspillingen av TV 2-programmet. Vis mer

Var i Hollywood

Strøm er ikke den eneste frieren Gudrun Austli får bryne seg på denne sesongen. Flere menn har meldt sin interesse, men det er kanskje ikke alle som vet at sauebonden fra Snåsa har en imponerende karriere bak seg.

Det hele kulminerte i 2011, da filmen «Tuba Atlantic» vant en såkalt student-Oscar for beste utenlandske film. Da den store Oscar-utdelingen gikk av stabelen året etter, var filmen nominert til beste live action kortfilm.

- Det var jo helt fantastisk, og det gir et ekstra frikort til å tenke annerledes og utenfor boksen. Det å vinne student-Oscar var et mål vi satte oss, og det var helt galskap at vi faktisk vant. Nominasjonen til vanlig Oscar var en bonus, har hun tidligere fortalt til Se og Hør.

Hun anslår at hun har holdt på med film i nærmere 15 år, og har titler som «Den brysomme mannen» og «Børning 2» på CV-en. Livsstilen ble hun derimot lei av, og hun bestemte seg for å ta over familiens gård.

Overfor Se og Hør ønsket hun ikke konkret å gå inn på hva som fikk henne til å ta en pause fra film, men hun mente det var mange faktorer som til slutt fikk henne til å søke mot bondetilværelsen.

- Jeg savnet dyr og naturen etter å ha bodd i Oslo. Der får man venner som driver med det samme, og man vanker ofte i samme miljø. Derfor er det viktig at det finnes flere stemmer i filmbransjen som ikke har samme utgangspunkt, sa hun.

Nå skal hun blant annet lage en film om ulv, og fikk nylig bevilget hele 750 000 kroner fra Vårstigen til det.

LES OGSÅ: Svarer på bruddryktene