TV-familien «kaster klærne» på skjermen

- Ikke noe verre enn en speedo på badestranden.

I STAMMEDRAKT: Familien Breili får prøve det tradisjonelle antrekket til Namalene i «Den store reisen».  Foto: STRIX/NRK
I STAMMEDRAKT: Familien Breili får prøve det tradisjonelle antrekket til Namalene i «Den store reisen». Foto: STRIX/NRK Vis mer
SEHER.NO: Familieprogrammet «Den store reisen» er inne i sin andre sesong på NRK. Og blant de tre norske familiene tv-seerne har fått stifte bekjentskap med i løpet av de fem sendte episodene, er familien Røssnes Breili fra Hvasser.

Familien, som består av Rune (46), Tove (45) og barna Ronja (17) og Brage (13), tilbragte  tre uker hos Namalene på stillehavsøya Vanuatu.

Og stammen har en rekke skikker og tradisjoner som nordmennene fikk mulighet til å teste ut under oppholdet. 

Siden temperaturen ofte er høy på Vanuatu, har Namalene en bekledning som er svært lettkledd sammenlignet med vår her i nord. Mennene har bare en liten bastbit som såvidt dekker deres edlere deler, og overkroppen og rumpa holdes bar.

Ifølge Rune Breili var imidlertid ikke det å omgås «halvnakne» mennesker noe problem for den norske familien.

- Det gikk egentlig helt fint. De hadde jo dekket seg til da, både menn og kvinner. Damene har et bastskjørt, og noen ganger en overdel. Og mennene har også et slags bastdekke. Men noe mer enn det hadde de ikke, sier han.

Familiefaren forteller at familien fikk tilbud om å gå kledd i de tradisjonelle klærne til stammen, og at de faktisk prøvde «antrekkene» utover i innspillingen.

- Jeg har hatt på meg det. Det får dere se utover i serien. Hele familien var kledd opp i lokal kostyme, humrer Breili.

Følte du deg litt naken?

- Ja, det kan man si. Men jeg vurderte det til at plagget de hadde på egentlig er ganske mye mer enn en speedo på italienske menn på badestranden. Det er faktisk bedre enn å gå i en liten speedo. Da ser man enda mer for å si det sånn, sier 46-åringen. 


I episode fem av programmet fikk tv-seerne se at Tove og Ronja ga høvdingen i stammen regntøyet sitt, slik at de kunne bli ferdige med hytten de bygde for den norske familien. 

Og ifølge Rune synes Namalene det var svært stas å få prøve klærne til gjestene.

- De synes det var veldig stas å få på seg litt regntøy og sånne ting. Så regntøyet mitt ble igjen hos høvdingen. Han fikk det av meg og var strålende fornøyd. Han fikk også joggeskoene mine. Så han hadde på seg regnjakke, joggesko og bar rumpe og spratt oppover og var helt i hundre. Det synes han var kjempegøy! sier Rune.

46-åringen innrømmer også at han ble veldig imponert over Namalene, og at han har lyst til å holde kontakt med de i fremtiden.

-  Jeg har veldig lyst til å sende et bilde tilbake igjen og fortelle litt om at de er på tv . De fikk jo et kultursjokk de også, for det kom jo rullende inn et helt team med kameraer, strøm, aggregater og batterier. Og så reiser man igjen. Så de må jo lure på hva i all verden vi drev med, humrer han.


«Den store reisen» sendes på NRK1 lørdager kl. 21.25! Finn ditt favorittprogram i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!       

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 

LES OGSÅ: - Jeg gikk ned ti kilo på tre uker