VRAKES: - "Torsdagsklubben" var et kultfenomen, og de har ofte begrenset levetid, sier informasjonssjef i kanalen, Marianne Røiseland. Foto: TV 2
VRAKES: - "Torsdagsklubben" var et kultfenomen, og de har ofte begrenset levetid, sier informasjonssjef i kanalen, Marianne Røiseland. Foto: TV 2Vis mer

TV 2 vraker Otto Jespersen

Verken "Torsdagsklubben" eller "Rikets Røst" får fornyet tillit.

SEHER.NO: Tirsdag ble TV 2 felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU) for Otto Jespersens jødemonologer i "Torsdagsklubben" - uten at det får noen konsekvenser for komikerens fremtid i TV 2. Likevel: Det foreligger ingen planer om å få ham tilbake på skjermen.

Ifølge Dagbladet hadde nemlig "Torsdagsklubben" svært skuffende seertall sist sesong.

- "Torsdagsklubben" var et kultfenomen, og de har ofte begrenset levetid, sier informasjonssjef i kanalen, Marianne Røiseland, til avisen.

Tirsdagens konklusjon i PFU - at TV 2 brøt god presseskikk ved å vise Jespersens to jødemonologer - er derimot kanalen sterkt uenig i.

- Vi hadde ikke sendt innslaget om vi mente at det brøt med god presseskikk, men må ta til etterretning at PFU har ment noe annet, forteller Røiseland.

TV 2 fjernet monologene, som ligger tett opptil  den formen som historisk sett har blitt brukt til å legitimere jødeutryddelsen, fra nettet tirsdag etter krititikken fra Pressens Faglige Utvalg.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Otto fikk babyklær av Frøland