«Farmen kjendis»:

TV 2 tilbake til gården etter bråket

Fikk lokalsamfunnet på nakken i fjor, nå drar TV 2 tilbake til gården i Grue.

DEN NYE GÅRDEN: I fjor ble Gjedtjernet gård i Grue kommune brukt for første gang i forbindelse med «Farmen». Nå skal også «Farmen kjendis» spilles inn der. Foto: Alex Iversen / TV 2
DEN NYE GÅRDEN: I fjor ble Gjedtjernet gård i Grue kommune brukt for første gang i forbindelse med «Farmen». Nå skal også «Farmen kjendis» spilles inn der. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor reagerte mange lokale innbyggere da «Farmen»-innspillingen ble lagt til Gjedtjernet gård i Grue kommune.

Gården er omringet av flott natur, og ligger på Finnskogen like utenfor Kirkenær, men flere reagerte sterkt på valg av gård, spesielt etter at det ble kjent at fylkesvei 201 måtte stenges under hele innspillingsperioden.

Tirsdag formiddag skriver Glåmdalen at det populære tv-programmet skal tilbake til den flotte gården, denne gangen for å spille inn den fjerde sesongen av «Farmen kjendis».

I likhet med i fjor omtales situasjonen på Facebook-gruppa «Bevaring og vekst av Grue Finnskog (Svullrya og omegn)», og nok en gang skrives det om at fylkesveien må stenges i en lengre periode, fra 23. mai til 30. juni.

VINNEREN: Tiril Sjåstad Christiansen slo Kathrine Sørland på målstreken i «Farmen Kjendis» 2019. Her jubler hun rett etter seieren. Video: Miriam Bakkejord Vis mer

Reagerer

Geir Sandberg, innbygger i Grue kommune, er en av dem som er svært misfornøyd med kommunens avgjørelse om å la programmet komme tilbake.

Til Se og Hør sier han at det var møte i kommunen forrige uke, og at de allerede da fikk beskjed om at «Farmen kjendis»-innspillingen skal legges til Gjedtjernet gård.

Den avgjørelsen reagerer han på.

- Jeg synes mildt sagt det er jævlig dårlig gjort av kommunen. Dette fremmer ikke Finnskogen som de sier, for alt skjer på Kirkenær, sier han og fortsetter:

- Du vil ikke vite hva jeg mener om den inkompetente gjengen i kommunestyret. I fjor påsto de at oppmerksomheten rundt området ville føre til vekst i Grue, det har det overhodet ikke gjort.

SULTEN: Ole «Lukkøye» Klemetsen forteller om hvordan mat-vanene ble snudd på hodet på «Farmen»-gården. Vis mer

Gjør endringer

Ordfører i Grue Kommune, Wenche Huser Sund, forklarer at det selvsagt er dumt at veien igjen må stenges, men at de igjen vil legge best mulig til rette for innbyggerne.

- Det er veldig dumt å stenge en vei, men vi hadde en alternativ omkjøring i fjor. Det ble mye bråk, men det var en håndfull som bråkte. Jeg tipper det er de samme som gjør det nå, sier hun.

ORDFØRER: Ordfører i Grue kommune, Wenche Huser Sund. Foto: Grue kommune
ORDFØRER: Ordfører i Grue kommune, Wenche Huser Sund. Foto: Grue kommune Vis mer

Videre påpeker ordføreren at det ofte er de som klager som skriker høyest.

- Under innspillingen i fjor deltok mange innbyggere som statister og tok del i programmet, men de hørte vi ikke noe fra, de jubla jo i det stille, sier hun.

Huser Sund forklarer at det vil bli annerledes i år og at de strekker seg langt for at alle skal ha det bra.

- Omkjøringen vil bli godt skiltet og belyst, det blir redusert hastighet rundt barnehagen og det vil bli ettersyn og oppfølging av veien underveis. I motsetning til i fjor vil skolebussen få kjøre som vanlig, og tømmernæring og annen næring får mulighet til å kjøre mellom klokken 23. 00 og 06.30, sier hun og fortsetter:

- I tillegg blir det elektriske bommer slik at nødetaten og de som bor i området får bruke veien.

KUNSTNER: Kunstner Aune Sand skal forklare hvorfor han valgte å trekke seg fra «Torpet». Det gjør han på ekte «Aune»-vis. Vis mer

Bekrefter innspillingen

Ordføreren er klar over at det ble mye styr i fjor, men håper at dette blir bra for alle, også innbyggerne.

- Jeg håper at folk ikke bare klager, men at de også ser mulighetene vi får. Samtidig vil jeg beklage ulempene det medfører for innbyggerne våre, men vi skjønner at totalregnskapet er bra for Grue.

PR- og mediesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, bekrefter overfor Se og Hør at «Farmen Kjendis» legges til Gjedtjernet gård.

- Det er hyggelig å kunne bekrefte at årets sesong av Farmen kjendis skal spilles inn på Gjedtjernet gård i Grue kommune. Vi ser frem til å starte innspillingen nærmere sommeren på den fantastiske gården som ble brukt under forrige sesong av Farmen, bekrefter han.

LES OGSÅ: Viste frem kjæresten. Nå får hun drapstrusler

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer