Gaute Grøtta Grav ferdig som programleder i «Farmen kjendis»:

TV 2 tar tøffe grep

Årets vinner Tiril Sjåstad Christensen tar over.

TAR OVER: Årets vinner av «Farmen Kjendis» Tiril Sjåstad Christensen (23) tar over programlederrollen i kjendis-versjonen av programmet. Foto: TV 2
TAR OVER: Årets vinner av «Farmen Kjendis» Tiril Sjåstad Christensen (23) tar over programlederrollen i kjendis-versjonen av programmet. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gaute Grøtta Grav har vært selve ansiktet på «Farmen» siden 2004. Nå lar TV 2 en ny stjerne få sjansen.

Årets vinner tar nemlig over! Gaute Grøtta Grav (39) er ferdig som programleder for «Farmen kjendis». Årets vinner av kjendiskonkurransen, Tiril Sjåstad Christiansen (23), er den som pekes ut til å overta etter den rutinerte romsdalingen som har ledet «Farmen» helt siden 2004.

Gaute vant selv den aller første sesongen av «Farmen» i 2001, og Tiril tar på en måte «en Gaute» når hun nå hopper fra toppen av seierspallen og rett inn i programlederrollen.

Etter det Se og Hør erfarer, har det den siste tiden vært flere møter mellom TV 2 og produksjonsselskapet angående Gautes rolle i «Farmen»-produksjonen.

TV 2 er fortsatt meget godt fornøyd med Gaute, men de er litt engstelige for at for mye skjermtid kan gjøre ham oppbrukt og at konseptet vannes litt ut, forteller en kilde til Se og Hør.

Fortsatt sjef

Etter at «Farmen Kjendis» så dagens lys i 2017, har Gaute stått i bresjen for to lange utgaver av «Farmen»-konseptet hvert år.

Nå ønsker TV 2 å gjøre endringer slik at Gaute får ansvaret for å lede den opprinnelige «Farmen», mens Tiril fra neste sesong overtar som «Farmen Kjendis»-programleder.

I et innlegg på sin Instagram-konto, skriver Grøtta Grav at han elsker «Farmen», og at han nå får frigjort tid til andre prosjekter når Sjåstad Christensen nå tar over stafettpinnen.

- Jeg ønsker Tiril all mulig hell og lykke, skriver han i innlegget.

Grøtta Grav har vært synonymt med «Farmen» og har gitt realitysuksessen overskrifter – på godt og vondt. Han sjarmerte hele Norge med sin ville hårmanke da han som 22-åring gikk av med seieren i 2001.

Da han overtok som programleder i 2004, innledet han etter hvert en kort affære med Barbro Fagerbakk (35) som var «Farmen»-deltaker samme år.

VINNEREN: Tiril Sjåstad Christiansen slo Kathrine Sørland på målstreken i «Farmen Kjendis» 2019. Her jubler hun rett etter seieren. Video: Miriam Bakkejord Vis mer

Fikk gult kort

Da han ble kjæreste med «Farmen»-vinneren fra 2008, Silje Hvarnes (39), fikk TV 2 nesten nok. Selv om følelsene blomstret opp først etter at innspillingen var ferdig, skjønte Gaute at det ble stilt spørsmål.

VANT: I år stakk Sjåstad Christensen av med seieren i programmet hun nå tar over som programleder for. Foto: NTB Scanpix
VANT: I år stakk Sjåstad Christensen av med seieren i programmet hun nå tar over som programleder for. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var forberedt på å få sparken. Jeg hadde ikke brutt noen punkter i kontrakten, men jeg skjønte at det ikke var helt heldig. Jeg fikk en advarsel, et gult kort, innrømmet Gaute overfor Dagbladet Magasinet.

Silje og Gaute giftet seg i 2011, fikk to barn sammen, men skilte lag i 2017. Samme år innledet Gaute et forhold til nok en «Farmen»-involvert kvinne.

Cathrine Montero Moen (28), tidligere deltaker i «Robinsonekspedisjonen» på TV3 i 2011 og kåret til «Norges mest sexy reality-babe» av Side 2s lesere samme år, kapret Gautes hjerte mens de jobbet med den første «Farmen kjendis»-sesongen i 2017. Der jobbet Cathrine som produksjonsassistent.

Cathrine og Gaute er fortsatt lykkelige sammen. Nye «Farmen»-sprell ventes derfor ikke fra den kanten.

Og for Tirils vedkommende er situasjonen trygg og god. Hun er stormforelsket i sin kjære Stian Lauritzen (30) som hun forlovet seg med i desember i fjor etter et drøyt år som kjærester.

Bryllupet vil bli holdt i Italia neste sommer – om ikke den nye «Farmen kjendis»-jobben kommer til skubbe på planene.

LES OGSÅ: Farmen-paret blir samboere

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer