«Farmen kjendis»

TV 2 tar selvkritikk

TV 2 har måttet tåle mye kritikk under årets sesong av «Farmen kjendis». Nå erkjenner de at noe kunne vært gjort annerledes, samtidig står de for flere avgjørelser.

VINNER: Dette er vinneren av «Farmen Kjendis» 2022. Reporter: Celina Morken. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets sesong av «Farmen kjendis» er over og søndag ble det klart at vinneren av «Norges Tøffeste», Isak Dreyer (28), gikk av med seieren i det populære realityprogrammet.

Sesongen har likevel høstet mye kritikk, blant annet på grunn av en rekke regelbrudd.

I januar kunne Se og Hør blant annet avsløre at flere av deltakere hadde smuglet inn store mengder med alkohol til gården. Noen deltakere skal også ha stjålet varer fra TV-crewet.

FORELSKA: Årets «Farmen kjendis»-vinner får spørsmål om ryktene mellom han og Sophie Elise. Reporter: Thea Hope Vis mer

Tidligere i «Farmen kjendis»-sesongen kunne seerne også få være med på slakting av to kaniner, som skulle bli kanin-rillete og muffe. Reaksjonene lot ikke vente på seg, og dyrerettighetsorganisasjonen NOAH var blant de som bestemte seg for å anmelde TV 2 for hendelsen.

Måten deltakerne behandlet tre høner på under et ukeoppdrag skapte også reaksjoner. Kanalen har tidligere innrømmet at de muligens vurderte denne situasjonen feil.

- Det vil alltid være en diskusjon rundt de valgene som tas underveis i innspillingen, sier pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, overfor Se og Hør om kritikken.

GÅRDSFLØRT: I fjor oppsto det søt musikk mellom Victoria Tolaas og Isak Dreyer på «Norges tøffeste». Nå forteller Victoria hvordan det er å se den åpenbare flørtingen mellom Isak og Sophie Elise på «Farmen kjendis» et knapt år senere. Video: Rød Løper/TV 2/NRK Vis mer

- Har ikke hele bildet

Dahl forklarer videre at eventuelle sanksjoner må være forholdsmessige, både for deltakere og produksjonen. Han forklarer at det å be noen om å forlate gården er en veldig sterk reaksjon og at det krever at man har alle fakta på bordet.

Ifølge Dahl har ikke kanalen hele bildet før produksjonen er over og påpeker derfor at de ikke kan være så strenge at de havner i en situasjon der de til slutt ikke har deltakere igjen.

TØYET REGELSTRIKKEN: Flere deltakere har tatt seg store friheter i årets «Farmen kjendis». Det er ikke alle like begeistret for. Foto: Espen Solli / TV 2
TØYET REGELSTRIKKEN: Flere deltakere har tatt seg store friheter i årets «Farmen kjendis». Det er ikke alle like begeistret for. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Det er verdt å minne om at «Farmen kjendis» først og fremst er et underholdningsprogram. Programmet handler om relasjoner, samarbeid og de interessante møtene, samt samtalene som oppstår når ulike mennesker samles. De som ikke klarer dette uten goder fra 2022, skuffer først og fremst seg selv, sier Dahl.

Dahl sier at de har en grundig evaluering etter hver sesong, og at det alltid vil være små og store ting som må justeres inn mot en ny sesong.

BARNSLIG: Benjamin Silseth snakker ut om ektemannens oppførsel på Farmen kjendis. Reporter: Thea Hope Vis mer

- Står fritt til å mene hva han vil

En av de som er løftet stemmen etter årets sesong, er programleder for den vanlige utgaven av «Farmen», Mads Hansen.

Da det ble klart at Dreyer hadde gått av med seieren, mente Hansen at Dreyer ikke burde ha vunnet programmet.

- Det er ikke noe mer å si enn at det er en ufortjent vinner. En uverdig vinner, når man jukser såpass inngående og går så all inn for å jukse som Isak gjorde, sa Hansen.

Han mente også at man ved å jukse brøt både den moralske og den skriftlige kontrakten med produksjonen. Dreyer ønsket ikke å kommentere uttalelsene.

HVIT MÅNED: Adam Ezzari gjorde seg upopulær på «Farmen kjendis» da han valgte å helle ut alkoholen han fikk som storbonde. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

TV 2 vil ikke svare på om de er enige med Hansen i kritikken rettet mot vinneren av «Farmen kjendis».

- Er dette noe det er naturlig for dere å snakke med Mads Hansen om?

- Mads Hansen står fritt til å mene hva han selv vil, svarer Dahl.

Tar selvkritikk

Flere av årets deltakere har også jobbet som programledere for »God Kveld Norge», kanalens egne aktualitetsprogram innenfor underholdningsnyheter.

Det førte til at Sophie Elise Isachsen (27), Niklas Baarli (32) og Dorthe Skappel (59), etter hvert fikk intervjuforbud og dermed ikke kunne snakke om programmet med hverandre.

Kanalen tar nå selvkritikk for de tette bindingene:

STYGT SKADD: Under «Farmen Kjendis» aller siste ordinære tvekamp denne sesongen, klarte en av deltakerne å skade seg stygt etter tvekampen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Vi så at det ble mer utfordrende enn vi hadde forutsett å være programledere i saker som omhandler «Farmen kjendis». Derfor ønsket vi i TV 2 å ytterligere tydeliggjøre rollene til programlederne i «God Kveld Norge», slik at det ikke skulle være rom for unødvendig tvil om deres roller på kanalen, sier Dahl.

I en tidligere versjon av denne saken skrev vi at Mads Hansen rettet kritikk mot TV 2 etter «Farmen kjendis»-produksjonen. I ettertid opplyser Hansen overfor Se og Hør at vi har feiltolket ham, og at han ikke er kritisk til kanalen. Dette er derfor justert i en ny versjon av artikkelen.

LES OGSÅ: Dette fikk du ikke se

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer