«Farmen kjendis»

TV 2 tar selvkritikk

TV 2 har måttet tåle mye kritikk under årets sesong av «Farmen kjendis». Nå erkjenner de at noe kunne vært gjort annerledes, samtidig står de for flere avgjørelser.

VINNER: Dette er vinneren av «Farmen Kjendis» 2022. Reporter: Celina Morken. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets sesong av «Farmen kjendis» er over og søndag ble det klart at vinneren av «Norges Tøffeste», Isak Dreyer (28), gikk av med seieren i det populære realityprogrammet.

Sesongen har likevel høstet mye kritikk, blant annet på grunn av en rekke regelbrudd.

I januar kunne Se og Hør blant annet avsløre at flere av deltakere hadde smuglet inn store mengder med alkohol til gården. Noen deltakere skal også ha stjålet varer fra TV-crewet.

Tidligere i «Farmen kjendis»-sesongen kunne seerne også få være med på slakting av to kaniner, som skulle bli kanin-rillete og muffe. Reaksjonene lot ikke vente på seg, og dyrerettighetsorganisasjonen NOAH var blant de som bestemte seg for å anmelde TV 2 for hendelsen.

Måten deltakerne behandlet tre høner på under et ukeoppdrag skapte også reaksjoner. Kanalen har tidligere innrømmet at de muligens vurderte denne situasjonen feil.

- Det vil alltid være en diskusjon rundt de valgene som tas underveis i innspillingen, sier pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, overfor Se og Hør om kritikken.

- Har ikke hele bildet

Dahl forklarer videre at eventuelle sanksjoner må være forholdsmessige, både for deltakere og produksjonen. Han forklarer at det å be noen om å forlate gården er en veldig sterk reaksjon og at det krever at man har alle fakta på bordet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer