«Farmen kjendis» og Triana Iglesias:

TV 2 tar grep etter dramatisk ulykke

Triana Iglesias ble hastet til sykehus etter hesteulykke inne på «Farmen kjendis»-gården.

SKADET: Triana Iglesias skadet seg stygt inne på realitygården. Nå endrer TV 2 rutinene dersom uhellet skulle være ute igjen. Foto: Privat
SKADET: Triana Iglesias skadet seg stygt inne på realitygården. Nå endrer TV 2 rutinene dersom uhellet skulle være ute igjen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Farmen kjendis»-oppholdet fikk en brå stopp for Triana Iglesias (37), da hun så seg nødt til å trekke seg i uke to etter en dramatisk ulykke på hest.

37-åringen var ute på ridetur da hestene ble urolige, og ble sittende fast i stigbøylen da hun falt av. Det endte med flere ribbeinsbrudd, en kollapset lunge og indre blødninger.

Selve fallet blir ikke vist i episoden, men dramatikken som utspiller seg inne på «Farmen»-gården er tydelig.

Til Se og Hør forteller Iglesias at hun trolig ikke vil se kveldens episode.

- Jeg skal nok ikke se akkurat den episoden. Jeg er jo i Mexico på opptak av «Paradise Hotel» nå. Men jeg har sett de første episodene, som var kjempefine. Og jeg savner gjengen der inne, forteller Iglesias.

DRAMATISK: Triana Iglesias ble hentet av ambulanse inne på «Farmen kjendis»-gården. Foto: TV 2
DRAMATISK: Triana Iglesias ble hentet av ambulanse inne på «Farmen kjendis»-gården. Foto: TV 2 Vis mer

- Fikk ikke puste

Selv husker ikke «Paradise Hotel»-programlederen så mye fra akkurat da ulykken skjedde. Det hun husker, er at hun tenkte at hun måtte ha hjelp.

- Jeg har brukket ribbein før, og kjente helt tydelig at dette var ikke bare ribbeinsbrudd. Jeg følte at jeg ikke fikk puste, og senere kom det jo frem at den ene lungen min hadde kollapset, forteller Iglesias.

RØYK UT: Det var melkespann som tilslutt avgjorde hvem som måtte forlate gården i «Farmen Kjendis». Video: TV 2/ Rød Løper Vis mer

I tillegg fikk hun indre blødninger.

- De var vel grunnen til at jeg ikke klarte å røre meg, sier 37-åringen, som først ble hentet av en ambulanse, før luftambulansen kom.

- Jeg synes selvfølgelig det tok litt vel lang tid å ligge i nesten en time før en ambulanse kom til stedet, men jeg skjønner jo at det er slik det er når man er så langt unna alt. Men jeg husker at i det jeg lå i luftambulansen, så slapp liksom alle bekymringene. Da måtte jeg bare overgi meg - det er ikke opp til meg.

Hun forteller også at det var en traumatisk tid på sykehuset, til tross for at hun fikk veldig god oppfølging.

- Det tok jo mange dager på sykehuset før de visste hvordan det hadde gått. Og det er jo ikke kult å gå rundt med en pose med blod i en slange ut av ryggen og en med urin teipet mot låret, mens du har så sterke smerter at du ikke orker å ligge, sitte eller stå, forteller hun.

Selv om opplevelsen har vært «helt jævlig», som hun selv beskriver det, tror Iglesias at alt skjer av en grunn.

- Så jeg føler meg veldig takknemlig, heldig og sterk. Jeg vet at jeg var på rett sted til rett tid. Selv om det noen ganger betyr at man må gjennom en slik ting som denne ulykken. Så da var vel dette lille helvete noe jeg måtte gjennom for å vokse og bli sterkere.

FØRSTE UT: Det blir et tårevått farvel når første deltager i «Farmen Kjendis» må forlate gården. Video: TV 2/ Rød Løper Vis mer

Senskader og smerter

37-åringen legger ikke skjul på at ulykken har preget henne, og hun har fortsatt både senskader og smerter.

- Jeg kunne jo ikke røre meg på lenge. Men da jeg endelig kunne gå igjen og røre meg uten for mye smerter, ble jeg sånn: «Fader heller, nå skal jeg bli i mitt livs beste form», sier 37-åringen, og legger til at hun tror hun er i ferd med å nå det målet.

Nå er hun tilbake for fullt.

- Jeg hadde fire måneder hvor jeg måtte avlyse all jobb for å ligge hjemme og bli frisk. Gå korte turer og leve pensjonisttilværelsen. Men nå er jeg tilbake for fullt, med ny sesong av «Paradise Hotel» og en helt ny podkast, «Triana & Gutta».

TV 2 endrer rutinene

Hun takker både helsevesenet og «Farmen kjendis»-produksjonen for god oppfølging etter dramatikken.

- De jentene som jobbet på Ullevål er noen av de fineste jeg har møtt. Fy fader for en jobb de gjør. Så fantastiske mennesker med så mye kjærlighet - det er det ikke ofte man møter så mange av på ett sted. Og alle i produksjonen er helt rå. De har tatt godt var på meg, forteller hun.

Pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, forteller til Se og Hør at teamet fra produksjonen varslet produksjonskontoret, som kontaktet lokal lege og akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) så fort ulykken skjedde. Legen var på plass for å ta seg av Iglesias etter ti minutter, og ambulansen - som kom fra Kongsvinger - var på plass etter 40 minutter. Dette tok noe lenger tid enn det hadde trengt å ta, sier Dahl.

- Vi har i ettertid evaluert hendelsen, og endret rutinene i fremtidige produksjoner. Skjer noe liknende igjen, er opptaksteam på gården instruert i å ta direkte kontakt med AMK før skadeomfanget er avklart, sier han.

BETATT: «Farmen Kjendis» er i gang igjen, og blant årets deltakere finner vi svenske Gunilla Persson. Hun finner tonen med flere av mennene. Reporter: Thea Hope. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

Han legger til at en hendelse som dette er den store skrekken for alle som jobber med denne type fjernsyn, at deltakere skal skade seg.

- Vi er utrolig lei oss for at dette skjedde med Triana. Dyrevennen Triana var en fantastisk fin og positiv deltaker, som passet «Farmen kjendis» som hånd i hanske. Vi skulle gjerne hatt henne med videre, sier han, og legger til at de er glade for at det endte så bra bra som det gjorde.

- Vi vet at dette har vært tøft for Triana, og vi er utrolig imponerte over måten hun har håndtert dette på også i ettertid. Vi ønsker henne alt det beste framover, sier Dahl.

LES OGSÅ: Dette krevde «Farmen»-kjendisene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer