LA OM STILEN: Etter klager fra familien til en kvinne med et lignende navn, fjernet Odd Magnus Williamson og Henrik Thodesen alle referanser til en fiktive klassevenninne i "Tina og Bettinas videoblogg". Foto: TV 2
LA OM STILEN: Etter klager fra familien til en kvinne med et lignende navn, fjernet Odd Magnus Williamson og Henrik Thodesen alle referanser til en fiktive klassevenninne i "Tina og Bettinas videoblogg". Foto: TV 2Vis mer

TV 2 sensurerte sketsjer etter seerklage

«Tina og Bettinas» nye videoblogg er ikke noen tilfeldighet...

SEHER.NO: «Torsdag kveld fra Nydalen»-komikerene Henrik Thodesen og Odd Magnus Williamson gjorde i fjor stor suksess med sin parodi på norske fjortisjenter i det faste innslaget «Tina og Bettinas videoblogg».

Men da det populære humorprogrammet startet opp igjen på TV 2 for to uker siden, var det en stor forskjell fra fjorårtets innslag.

Borte var nemlig alle referanser til et av «jentenes» faste mobbeofre, som flere ganger i programmet har blitt omtalt i svært nedsettende ordelag.


Etter det Seher.no kjenner til, er grunnen til endringen klager fra familien til en Oslokvinne med et liknende navn, som blant annet skal ha engasjert en advokat i saken.

- Det stemmer at familien min har henvendt seg til TV2 fordi de syntes det ble sårt, men jeg vil ikke kommentere dette ytterligere, sier kvinnen til Seher.no.

Den fiktive klassevenninnen skal også ha blitt omtalt negativt flere ganger på flere «Tina og Bettina»-sider på internett.

Pressekontakt for «Torsdag kveld fra Nydalen», Unn Grethe Berge i TV2 , bekrefter at det er klager fra privatpersoner, som førte til at humorprogrammet valgte å fjerne navnet fra TV-sketsjene.

- Det stemmer at vi har mottatt en reaksjon fra en familie med noenlunde tilsvarende navn som videobloggjentene «Tina og Bettina» har brukt i sin videoblogg.

- Familien fant bruken belastende, og Torsdag kveld fra Nydalen og TV 2 har valgt å ta hensyn til dette. For ikke å legge sten til byrden, har redaksjonen valgt å fjerne navnet fra sketsjene denne sesongen. At vi nå har fjernet navnet fra manus har ikke skapt noen redaksjonelle problemer for programmet eller de frittalende sketsjene til «Tina og Bettina», skriver Berge i en mail til Seher.no.

Berge vil ikke kommentere om TV 2 har blitt kontaktet av advokat før de gikk med å fjerne Helgeaker-navnet fra sketsjene.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901! 

LES OGSÅ: Dette nekter TV3 å godta