ÅPNER FRIERBREVENE: - TV 2 sjekker at kandidatene er seriøse, slik at de som sender brev vet hva de går til. De skal jo tross alt - hvis de blir valgt ut - bli en del av en TV-produksjon, forteller en av «Jakten på kjærligheten»-bøndene til Seher. Foto: TV 2/Odd-Steinar Tollefsen
ÅPNER FRIERBREVENE: - TV 2 sjekker at kandidatene er seriøse, slik at de som sender brev vet hva de går til. De skal jo tross alt - hvis de blir valgt ut - bli en del av en TV-produksjon, forteller en av «Jakten på kjærligheten»-bøndene til Seher. Foto: TV 2/Odd-Steinar TollefsenVis mer

TV 2 sensurerer «Jakten»-brevene

- Det stemmer at alle brevene blir åpnet og kontrollert, opplyser kanalen.

SEHER.NO: Mandag blir det klart hvilke fire bønder som seerne får gleden av å kunne følge på TV denne høsten. Blant bøndene selv er det også knyttet stor spenning til hvem av de syv som får flest frierhenvendelser.

Tradisjonen tro drar programleder Kathrine Moholt i kveldens episode rundt på gårdene med alle frierbrevene. Men brevene blir ikke åpnet for første gang på TV-skjermen hvis du trodde det. Alle henvendelsene blir nemlig på forhånd åpnet og «sensurert» fra TV 2 og produksjonsselskapet Nordisk Film.

- Det stemmer at alle brevene blir åpnet og kontrollert før de gis til bøndene, ja, bekrefter presseansvarlig for «Jakten på kjærligheten» i TV 2, Katrine Wergeland, til Seher.no.

Etter hva Seher.no kjenner til blir brevene åpnet først og fremst åpnet for å sjekke at henvendelsene er seriøse. Det bekreftes også av «Jakten»-bønder Seher.no har vært i kontakt med.

- TV 2 sjekker at kandidatene er seriøse, slik at de som sender brev vet hva de går til. De skal jo tross alt - hvis de blir valgt ut - bli en del av en TV-produksjon, forteller en av bøndene til Seher.no.

Det store spørsmålet da er om kanalen forkaster enkelte av brevene som blir åpnet. Det skjer ikke veldig ofte, ifølge Katrine Wergeland i TV 2.

- Nei, det er sjelden at brev blir forkastet. Dette gjøres først og fremst fordi vi må registrere alle frierne. I tillegg er det jo slik at andre kan ha skrevet brevet for en person, og da må vi sjekke ut om denne personen faktisk ønsker å være med. Hvis ikke legges brevet vekk, forteller hun.

- Hvis en frier får kalde føtter og trekker seg, vil brevet likevel telles i antallet brev hos den aktuelle bonden?

- Nei, det gjør det ikke. Det er bare de reelle brevene bonden får tildelt som teller.

«Jakten på kjærligheten» har i en årrekke vært en stor suksess for TV 2. Programmet har mange seere, og ofte opplever bøndene å bli kontaktet også utenfor produksjonen - enten på mail, Facebook eller sms.

Etter hva Seher.no erfarer blir disse «frierne» oppringt av bonden selv. Av TV 2 blir bøndene også oppfordret om å sende disse henvendelsene videre til kanalen, slik at de kan ta affære.

- De fleste som sender tekstmeldinger og slikt, gjør det ofte fordi de ikke ønsker å være en del av en TV-produksjon. Derfor oppfordrer vi dem til å sende brev. Hvis ikke videresender vi henvendelsene til TV 2, slik at de kan oppfordre den aktuelle personen til å sende brev på den tradisjonelle måten, sier en «Jakten»-bonde til Seher.no.

Det bekreftes også langt på vei av Katrine Wergeland.

- Det hender det kommer henvendelser direkte til bøndene, men det er kun de som skriver brev som blir aktuelle kandidater og som er reelle «søkere». Så ja, det kan skje at de blir oppfordret til å skrive, sier presseansvarlig for «Jakten på kjærligheten» i TV 2, Katrine Wergeland, til Seher.no.

Årets bønder er André Olsen, Anne Lein Kristiansen, Christian Fredrik Sandberg, Jostein Sundby, Tonje Danielson og Maren Espe Kråkevik. Svaret på hvilke fire som får så mange brev at vil bli fulgt på TV utover denne høsten, får du mandag kveld.

«Jakten på kjærligheten» ser du på TV 2 mandager klokka 20.00.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!  

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

 
LES OGSÅ: Jakten-bonde ville gifte seg