TV 2 ransaker «Farmen»-deltagerne

Her er hva «Farmen»-gjengen får ha med seg til gården. Før de går inn må de kle på seg foran produksjonen.

STRENGE REGLER: Deltagerne i «Farmen» på TV 2 må gjennom en kraftig sjekk fra produksjonen før de ankommer «Farmen»-gården. Foto: TV 2
STRENGE REGLER: Deltagerne i «Farmen» på TV 2 må gjennom en kraftig sjekk fra produksjonen før de ankommer «Farmen»-gården. Foto: TV 2 Vis mer
SEHER.NO: Mandag startet den syvende sesongen av «Farmen» på TV 2, der 14 deltagere i ti uker skal kjempe seg imellom å ta seg helt til topps i programmet - gjennom harde krangler og dramatiske tvekamper...

Men for deltagerne blir det dramatisk allerede før kameraene er slått på og innspillingen er igang. Før det hele starter blir deltagernes bagasje endevendt av TV 2 og produksjonsselskapet Strix. Ingen får nemlig ta med seg noe til gården i Telemark, bortsett fra en tillatt-liste de har fått på forhånd.

- Vi får lov å ha med oss diverse klær og ingenting annet. Vi har ikke såpe engang! Produksjonen sjekket gjennom alt, nesten som en sensur, forteller en av deltagerne Julie Aas Rye (27) til Seher.no.

Fra TV 2-hold får Seher.no opplyst at de 14 deltagerne får lov å ha med seg to par bukser, en shorts, en tykk genser, en tynnere skjorte, en nattkjole eller pysjamas, to t-skjorter, en singlet, tre par truser/bh, tre par strømper, en sommerkjole eller skjørt for jentene, badetøy, en jakke, samt ett hodeplagg eller tørkle.

Det er alt.

En av de andre deltagerne, Marianne Wåhlberg (29), forteller til Seher.no at hun ikke tok sjansen på å forsøke å smugle med seg noe inn i innspillingen.

- Nei, det gikk uansett ikke. Vi måtte levere fra oss alt av klær, mens produksjonen sjekket lommer og så videre. Etterpå var de inne og sjekket at vi ikke tok på oss mer enn truser og lignende, sier hun.

Informasjonsansvarlig i TV 2, Alex Iversen, legger ikke skjul på at deltagerne må gjennom en streng sjekk før de ankommer gården, der de skal leve et liv som man gjorde for cirka hundre år siden.

Til Seher.no forteller han at deltagerne er samlet på et hotell i to dager før innspillingen starter, der de blir briefet om det som skal skje den nærmeste tiden.

- Der blir de bedt om å legge fram det de skal ha med seg, i én haug skal de legge de klærne de skal ha med seg i sekken inn på «Farmen», mens de i én haug skal de legge klær de skal ha på seg ved avreise og snkomst. Produksjonen går over alt, sjekker lommer og så videre, sier han til Seher.no.

Men det stopper ikke der.

- Klærne de skal ha på seg må de ta på seg foran produksjonen, røper Alex Iversen, som samtidig understreker at ingen på noe vis må vise seg nakne foran crewet.

- Er det umulig å smugle med seg noe inn på gården?

- De blir ikke kroppsvisitert, så nøye går man ikke til verks. Umulig er det jo ikke, man spretter heller ikke opp sømmer og lignende.

- Har det hendt at noen har blitt fersket for å ha tatt med seg noe man ikke har lov å ta med seg?

- Det har for eksempel blitt funnet fyrstikker, og av erfaring vet jeg at noen en gang smuglet med seg hårgelé i en sko, forteller TV 2-medarbeideren, som ikke legger skjul på at brudd på reglene i ytterste konsekvens kan få store følger.

- I første omgang får man en kraftig advarsel. Hvis det er veldig grovt finnes det derimot en risiko for å bli sendt hjem. Men jeg vil vel ikke si at å smugle hårgelé er et veldig grovt brudd på reglementet, sier Alex Iversen.

«Farmen» sendes på TV 2 mandag og torsdag klokka 20.00, samt lørdag klokka 21.40. Se Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Ville ikke snakke privat foran kamera