Kasper Wikestad:

TV 2-profilen har fått kreft

- Jeg har vært gjennom fire ganske voldsomme operasjoner.

KREFT: Kasper Wikestad er rammet av kreft i tarm og nyrer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV 2-kommentatoren Kasper Wikestad (44) har fått kreft. Det er snakk om kreft i tarm og nyrer, sier 44-åringen i en uttalelse til Dagbladet og TV 2.

- Jeg har vært gjennom fire ganske voldsomme operasjoner. Så jeg trenger tid, sier Wikestad.

Den kjente kommentatoren fikk kreftbeskjeden i august, da han ble rammet av en akutt blindtarmbetennelse.

- På en måte har jeg vært heldig, for blindtarmen sladret på kreften, så de oppdaget det ganske kjapt. Folkene her på Ullevål er helt utrolige. Alt fra leger til sykepleiere til fysioer og andre. Jeg tror ikke jeg har møtt flere fantastiske mennesker noe sted, sier Kasper Wikestad til Dagbladet.

TV-PROFIL: Kasper Wikestad flankert av kommentatorkollegene Andreas Stjernen (t.v.) og Tom Hilde i Innsbruck i forbindelse med hoppuka i vinter. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TV-PROFIL: Kasper Wikestad flankert av kommentatorkollegene Andreas Stjernen (t.v.) og Tom Hilde i Innsbruck i forbindelse med hoppuka i vinter. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Wikestad har vært sentral i TV 2s dekning av Premier League i en årrekke, og har fungert både som kommentator, ekspert og programleder. 44-åringen har også kommentert ishockey, blant annet under OL i Sotsji i Russland i 2014.

- Tøff tid

Sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, sier til Dagbladet at nyheten har preget sportsredaksjonen den siste tiden, og at de gjør sitt beste for å støtte Wikestad og familien i en tøff tid.

Etter at kreftdiagnosen ble offentlig kjent tirsdag formiddag, har Wikestad også delt et innlegg på sin Instagram-profil.

«2020 hadde enda noen knyttneveslag å dele ut. Det er tøft nå, men smilet skal tilbake!» skriver han i innlegget, der en rekke følgere nå ønsker ham god bedring.

Privat er Wikestad gift og har to barn. Bryllupet mellom Wikestad og kona, Siri Skranefjell, stod i New York høsten 2014.

TV 2-profilen har kommentert Tippeligaen siden 2008, og Premier League siden sommeren 2010. Wikestad har dessuten hatt en birolle i såpeserien «Hotel Cæsar», samt vært med i «Jul i Svingen» og «Brødrene Dal og mysteriet om Karl XIIs gamasjer».

KLUMP: Programlederen ble bedt om å sjekke en kul på halsen. Foto/video: Victoria Price / AP / Instagram Vis mer

LES OGSÅ: Derfor dukket hun opp på krykker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer