Bent Skjærstad:

TV 2-profil er coronasmittet

- Kjente et ubehag.

SMITTET: Bent Skjærstad, utenriksreporter i TV 2, er smittet av coronaviruset. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SMITTET: Bent Skjærstad, utenriksreporter i TV 2, er smittet av coronaviruset. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV 2s utenriksreporter Bent Skjærstad er smittet av coronaviruset, og forteller overfor kanalen snakker han om hvordan det er å være smittet.

- Det er bedre enn det har vært tidligere akkurat nå, så jeg håper det er i ferd med å gi seg de neste dagene, sier han om formen.

Skjærstad forteller at han begynte å bli syk forrige tirsdag ettermiddag.

- Da kjente jeg egentlig bare et ubehag i kroppen. Jeg begynte å få vondt i hodet, jeg hadde litt kløe i halsen og hoste. Så forverret det seg utover kvelden, forteller han til TV 2.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

Vanlige influensasymptomer

Utenriksreporteren målte feberen før han la seg forrige tirsdag, og med en temperatur på 38,5 opplevdes det ikke så voldsomt, forteller Skjærstad.

Morgenen etter var temperaturen oppe i 39,5, og han fikk i tillegg muskelsmerter og andre symptomer som tydet på influensa.

Fredag var Skjærstad feberfri, og tenkte han begynte å bli bra igjen.

Fort skjønte han derimot at han var for svak, og at det var noe som ikke hadde sluppet taket. Så kom andre symptomer han aldri hadde hatt før.

- Lørdag tror jeg egentlig at jeg innså at dette må være coronaviruset, og søndag kveld fikk jeg bekreftet at jeg hadde avlagt en positiv coronaprøve.

Tilfeldig smittet

Bent Skjærstad vet ikke hvor han kan ha blitt smittet. Han har vært hjemme siden begynnelsen av februar, stort sett hjemme i Bergen.

Han forteller at han hele tida har vært nøye med håndvask og Antibac, og at han i ukene før han fikk påvist viruset ikke vært i kontakt med noen som har kommet fra risikoområder.

Skjærstad sier at han er et tydelig eksempel på dem som har blitt tilfeldig smittet ute i samfunnet, og legger til at det ikke er tvil om at det har vært tilfeldig smitte ute blant oss lenge før de nye tiltakene ble satt til verks.

Skjærstad har jobbet som utenriksreporter i TV 2 i en årrekke, og har også vært å se i serien «Korrespondentene» på kanalen, hvor seerne kunne følge kanalens journalister rundt om i verden.

LES OGSÅ: «Tvinges» til å bli i Paris

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer