FEIT-FOKUS: «God sommer Norge»-programleder Arill Riise (t.h) fikk mange til å reagere etter at han omtalte gjest og Møre-Nytt-redaktør Rune Sæbønes (t.v) som tidligere «feit» i TV 2-programmet tirsdag kveld. Selv avdramatiserer de to, som har kjent hverandre i årevis, den svært direkte ordbruken. Foto: Skjermdump fra TV 2
FEIT-FOKUS: «God sommer Norge»-programleder Arill Riise (t.h) fikk mange til å reagere etter at han omtalte gjest og Møre-Nytt-redaktør Rune Sæbønes (t.v) som tidligere «feit» i TV 2-programmet tirsdag kveld. Selv avdramatiserer de to, som har kjent hverandre i årevis, den svært direkte ordbruken. Foto: Skjermdump fra TV 2Vis mer

TV 2-profil Arill Riise vekker oppsikt med «feit»-kommentar

- Jeg visste at han ikke ble støtt av det, sier Arill Riise til Seoghør.no etter at han omtalte TV-gjest som «feit».

SEOGHØR.NO: Tirsdag kveld ledet programlederduoen Arill Riise (56) og Katarina Flatland (26) nok en gang «God sommer Norge» fra TV 2-taket i Oslo sentrum.

Blant kveldens gjester var redaktøren i Møre-Nytt, Rune Sæbønes, som fortalte om hvordan han hadde gått ned omlag 50 kilo på under ett år.

Mot slutten av intervjuet, der Sæbønes snakket om livsstilsendringen sin, trakk programleder Arill Riise frem resultatene fra en britisk studie av tidligere overvektige. Da valgte den rutinerte nyhetsankeren og TV 2-profilen en ordbruk som flere seere i ettertid har reagert på.

- Britisk forskning viser jo at de som har vært så... feite, unnskyld uttrykket, som du har vært, de faller tilbake, sier Riise henvendt til Sæbønes.

Blant dem som har fått med seg Arill Riises noe uheldige ordvalg, er forfatter og tidligere «Skal vi danse»-deltaker Linnéa Myhre (25). Tirsdag kveld delte hun et klipp fra TV-intervjuet på Instagram, fulgt av teksten «God sommer Norge leverer» og et hjertesymbol.

Saken fortsetter under bildet.

BLE OPPMERKSOM: Forfatter Linnea Myhre, hun også fra Møre og Romsdal, la ut et klipp fra TV-intervjuet på Instagram. På det sosiale mediumet har folk både latt seg provosere og underholde av Arill Riises formulering. Foto: NTB scanpix
BLE OPPMERKSOM: Forfatter Linnea Myhre, hun også fra Møre og Romsdal, la ut et klipp fra TV-intervjuet på Instagram. På det sosiale mediumet har folk både latt seg provosere og underholde av Arill Riises formulering. Foto: NTB scanpix Vis mer

Flere av Myhres nesten 90 000 Instagram-følgere har imidlertid reagert på klippet, der Riise tydelig uttaler adjektivet «feite» i spørsmålet sitt til Møre-Nytt-redaktøren.

«Verste jeg har hørt», «Ikkje lov», «Woow kleint og stakkars fyr», «Sjukt å si» og «Kjære Arill, du kunne ikkje engang kjøpt deg sosiale antenner om det var til salgs» er blant tilbakemeldingene på Myhres Instagram-profil.

Kameratslig tone

Også nettstedet 730.no har lagt ut klippet på sin Instagram-profil, der det vekker både lattermilde kommentarer og uttrykk for medfølelse med intervjuobjektet.

Riise sier imidlertid til Seogør.no at han ser på ordbruken som uproblematisk, siden han i lang tid har hatt et godt forhold til Sæbønes.

- Jeg kjenner Rune Sæbønes godt. Vi kommer fra samme bygd og er vant til et direkte språk. Nå har han vunnet over fedmen og da var det enda lettere å være direkte med han også på riksdekkende tv. Jeg visste at han ikke ble støtt av det. At andre mener det er feil å si ting slik de er lever jeg godt med, sier Arill Riise.

TV 2-programlederen har kommet med et lignende svar under TV-klippet på Instagram-profilen til Linnéa Myhre, som har svart med et «tommel opp»-symbol i retur.

Saken fortsetter under bildet.

GOD STEMNING: Da Rune Sæbønes (t.v) gjestet «God sommer Norge» med Arill Riise og Katarina Flatland tirsdag, fortalte han om hvordan han gikk ned drøye 50 kilo på under ett år. Han tok seg ikke nær av «feit»-formuleringen. Foto: Skjermdump fra TV 2
GOD STEMNING: Da Rune Sæbønes (t.v) gjestet «God sommer Norge» med Arill Riise og Katarina Flatland tirsdag, fortalte han om hvordan han gikk ned drøye 50 kilo på under ett år. Han tok seg ikke nær av «feit»-formuleringen. Foto: Skjermdump fra TV 2 Vis mer

- Vi snakker direkte

Møre-Nytt-redaktøren slutter seg til Arill Riises kommentar, og forsikrer om at han ikke reagerte på å bli omtalt som tidligere «feit» fremfor «overvektig» i programmet.

- På Sunnmøre snakker vi direkte, det er verken krenkende eller vondt ment. Det er leit hvis noen føler seg støtt, men jeg reagerte ikke på det i det hele tatt under sendingen. Jeg ble først oppmerksom på dette i dag, understreker Rune Sæbønes overfor Seoghør.no onsdag.

Under «God sommer Norge»-intervjuet, som ble sendt på TV 2 tirsdag kveld, brukte Møre-Nytt-redaktøren uansett noen sekunder før han besvarte programlederens direkte spørsmål:

- Jeg tror det handler om indre motivasjon. Om hvor sterkt du går inn for det. De som er med på et sånt forskningsprosjekt er kanskje ikke så motiverte, men mer motiverte for å være med på selve prosjektet. Og så er prosjektet over og så... ja. Men jeg er klar over at det jeg startet på i november i fjor, det er faktisk livslangt, sa Sæbønes i «God sommer Norge»-innslaget.

LES OGSÅ: Delte private bilder fra eventyrbryllupet