- TV 2-produksjon brøt loven

Også årets «Farmen»-deltagere kan ha bidratt med ulovligheter.

SLÅR TILBAKE: - Vi føler på ingen måte at vi har brutt noen lover. Vi har sagt fra hele veien om det vi skal gjøre, og det har vi fått lov til. Dette er midlertidige filmkulisser, sier daglig leder i Strix, Jørgen Hermansen, om det som skal ha vær Foto: TV 2
SLÅR TILBAKE: - Vi føler på ingen måte at vi har brutt noen lover. Vi har sagt fra hele veien om det vi skal gjøre, og det har vi fått lov til. Dette er midlertidige filmkulisser, sier daglig leder i Strix, Jørgen Hermansen, om det som skal ha vær Foto: TV 2 Vis mer
SEHER.NO: I TV 2-serien «Farmen» kan seerne nyte vakker kystnatur og idyll fra Tranøya i Bjugn. Men i forbindelse med innspillingen brøt produksjonsselskapet Strix lovern, mener Fylkesmannen, ifølge VG.

- Utgangspunktet er at alle må få godkjennelse før de setter opp byggverk innenfor strandsonen. Vi synes det er kritikkverdig at de ikke har sikret seg nødvendige tillatelser, sier Trond Flydal, fagsjef i juridisk enhet ved Fylkesmannen i Sør-Trøndelag.

Ifølge avisen er dett når «Farmen»-deltagerne sendes ut som duellanter til første- og andrekjempehusene at de plasseres i ulovlige bygg. Hyttene bryter nemlig med reglene for bygg innenfor strandsonen.

I tillegg er det også ulovlig oppført en smie, et fiskehus og en brygge. Smia og fiskebua har deltagerne blitt bedt om å sette opp selv i forbindelse med ukesoppdrag. Dermed har de også selv måttet bidratt med ulovligheter innenfor strandsonen.

Strix forsvarer seg med at byggene ble midlertidig oppført. Leder for arealbruk i Bjugn kommune mener derimot at det uansett er lovstridig å oppføre bygg i strandsonen uten godkjennelse. Produksjonsselskapet sier de har hatt kontakt med kulturavdelingen i kommunen og at de har fått muntlige godkjennelser.

- Vi føler på ingen måte at vi har brutt noen lover. Vi har sagt fra hele veien om det vi skal gjøre, og det har vi fått lov til. Dette er midlertidige filmkulisser. Det har først blitt en byggesak nå, fordi grunneieren ønsker å beholde filmkulissene, sier daglig leder i Strix, Jørgen Hermansen, til VG.

Hermansen sikter til markedsverdien grunneier Roger Mandal, som har søkt om at byggene skal få stå permanent, grunnet markedsverdi for reiselivsnæringen i området.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

«Farmen» ser du på TV 2 mandag, onsdag og lørdag kl. 20.00. Se Seher.nos TV-guide her. 

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Brøt reglene under Farmen