TV 2 om ulykken under «Petter Uteligger»-innspilling: - Dramatisk

- Noe har skjedd som ikke burde skje, men det er ikke sikkert du kan laste noen for hendelsen, sier politiet.

LAGER NY SESONG: Petter Nyquist er mannen bak TV-serien «Petter Uteligger», hvis første sesong ble en braksuksess og vant flere priser. Nå er Nyquist i gang med innspillinga av en ny sesong, med helt nye deltakere og nytt konsept. Foto: Terje Pedersen/ NTB scanpix
LAGER NY SESONG: Petter Nyquist er mannen bak TV-serien «Petter Uteligger», hvis første sesong ble en braksuksess og vant flere priser. Nå er Nyquist i gang med innspillinga av en ny sesong, med helt nye deltakere og nytt konsept. Foto: Terje Pedersen/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vår deltaker ble skrevet ut av sykehuset sent lørdag kveld, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 til Dagbladet.

Det var lørdag ettermiddag at paragliderulykken fant sted på Voss, under innspillinga av nye episoder av den populære serien «Petter Uteligger».

I den kommende sesongen tar serieskaper Petter Nyquist (37) med seg sine nye venner fra gata i Oslo på opplevelsesturer.

En av programmets deltakere gjennomførte et tandemhopp med en profesjonell paragliderpilot, men de to skal ha fått problemer kort tid etter at de hoppet ut.

Hoppet endte med at de krasjet i et tre.

Innspillinga i gang igjen

De involverte, en mann på 35 år og en mann på 40 år, er henholdsvis lettere og alvorlig skadd, heter det i en pressemelding fra Haukeland Universitetssykehus.

Jan-Petter Dahl sier at «Petter Uteligger»-deltakeren er kraftig forslått, men at han nå er «tilbake i gjengen».

- Vi er i gang med innspillinga igjen, sier Dahl, og legger til at ingen av deltakerne fra første sesong av «Petter Uteligger» er med på denne turen.

Kommunikasjonssjefen forteller at TV 2 foreløpig ikke har tatt stilling til hvorvidt ulykken vil bli vist på TV eller ei.

- Hvordan har ulykken preget de andre deltakerne?

- Det vil jeg ikke si noe om, men det er forståelig at de er prega av det som skjedde.

- Alt gikk etter boka

- Hvordan vil du karakterisere ulykkens alvorlighetsgrad?

- Det er dramatisk for alle involverte når man skal gjøre en kontrollert paragliding, og så ender det med at man krasjer i et tre.

På spørsmål om hva som gikk galt under hoppet henviser Dahl til Voss lensmannsdistrikt, som står for etterforskningen.

Kommunikasjonssjefen understreker at alt ble gjort i henhold til regelverket i forkant av hoppet.

- Den andre personen er en meget erfaren og anerkjent tandempilot. Det ble selvfølgelig også skrevet standardkontrakter for den typen flygninger. Alt gikk etter boka i forkant. Så må politiets etterforskning vise hva som er årsaken til det som skjedde.

Politiet: - Ikke sikkert du kan laste noen

Politibetjent Jens Petter Gravning ved Voss lensmannsdistrikt sier til Dagbladet at de foreløpig ikke har noen klar formening om hva som forårsaket paraglidingulykken.

- Noe har skjedd som ikke burde skje, men det er ikke sikkert du kan laste noen for hendelsen. Det kan være at noen liner i skjermen har tvinnet seg eller at noen har snublet, sier politibetjenten.

- Vi har vært på stedet og bistått da det pågikk. I tillegg har vi tatt kontroll på skjermen, tatt bilder på plassen og samlet inn navn på de som var til stede. Vi er interesserte i å snakke med de involverte etter hvert.

Gravning forteller at området der ulykken skjedde er et område som er tilrettelagt for paraglidingaktivitet.

- Kraftig kontakt med bakken

Ifølge politibetjenten igangsettes hopp i dette området ved at man løper ned en bakke for å skape vindtrykk under skjermen, som deretter løfter den eller de som er i selen under skjermen.

- Nå prøver vi å få en forklaring på hva som har skjedd som gjorde at de ikke fikk fly videre ut, men havnet i tretopper og så på bakken under området. De har fått et dropp som har medført veldig kraftig kontakt med bakken, sier Gravning.

Første sesong av «Petter Uteligger» ble en seersuksess for TV 2, og har i tillegg blitt gjenstand for et aldri så lite prisdryss.

I februar ble serien hedret med Kirkens Bymisjons Brosteinprisen og i mai vant serien Gullruten for Årets beste dokumentarserie.

Serieskaper Petter Nyquist har tidligere sagt følgende om den nye sesongen, der han tar med seg venner fra gata i Oslo på opplevelsesturer:

- Det handler rett og slett om å kunne gi folk fra gata nye, positive opplevelser på flere arenaer, muligheter til å utvikle seg og i tillegg vise at de er ressurspersoner akkurat som deg og meg.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Det var som å få et lynnedslag i hjertet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer