FIKK SLAKT-NEKT: Deltagerne i årets «Farmen» la inn søknad om mer slakting, men fikk avslag fra TV 2 og produksjonsselskapet Strix. Foto: TV 2
FIKK SLAKT-NEKT: Deltagerne i årets «Farmen» la inn søknad om mer slakting, men fikk avslag fra TV 2 og produksjonsselskapet Strix. Foto: TV 2 Vis mer

TV 2 nektet «Farmen»-slakt

Deltagerne fikk kontant avslag da de søkte.

SEHER.NO: Slakting av dyr har i tidligere sesonger av TV 2-programmet «Farmen» vakt reaksjoner fra sinte seere. Blant annet i fjor, da kanalen, ifølge VG, viste en scene der en sau, en kanin og en gris ble slaktet.

Også i år har det vært slaktet én gang på gården, selv om det hele foregikk i en noe mindre skala. Slaktingen foregikk nemlig som en del av et ukesoppdrag, der årets deltagere skulle gjøre klart et festmåltid til direktør Thrane - som skulle ta turen sammen med fem andre.

Men dette har vært for lite for deltagerne, som har vært omgitt av flere dyr under innspillingen på Tranøya. Dermed leverte de også en søknad om tillatelse til å slakte, som TV 2 og produksjonsselskapet Strix kontant avslo.

- Jeg har ikke sett så mye av tidligere «Farmen»-årganger, men synes jo det er litt dårlig at vi ikke fikk lov til å leve livet fullt ut slik de gjorde på den tiden. Jeg synes vi kunne fått at man fikk oppleve alle aspekter ved å drive gården, at vi fikk lov til å heise det røde flagget, og at vi oftere fikk lov til å dra ut og fiske og slike ting. Vi skulle vært som en fungerende familie, der slakting var en del av oppholdet, sier deltager Linn Hege Andersen til Seher.no.

Ifølge Andersen, var det nemlig flere som hadde lyst til å ha mer kjøtt i stekepanna.

- Vi hadde veldig lyst til å «ta kål på» de gjessene. Tone Gudrun (Fjalestad, journ. anm.) prøvde også å overbevise crewet om at det hadde landet en ekstra gås på gården, men spøken ble gjennomskuet og vi fikk ikke lov, forteller 21-åringen, som tror mangel på gode redskap var en av grunnene til avslaget.

- Slik vi forsto det, hadde vi for dårlig redskap, ja. Og jeg forstår jo det, det ville vært grotesk å hakke løs på en sau på den måten. Men det hadde nok gått greit med en gås. Selve avlivingen kunne jo vært gjort av en profesjonell, mens vi deltagerne hadde stått for resten. Uansett, vi må forholde oss til reglene.

Informasjonsanvarlig i TV 2, Alex Iversen, bekrefter til Seher.no at årets deltagere fikk nei da de spurte om de kunne få slakte litt på gården.

- Deltagerne søkte om å få slakte én gang, og fikk avslag. Årsaken til det er at man ønsket at deltagerne skulle ta for seg av havets ressurser og ikke minst en god grunn til å bli ferdig med ukesoppdragene, forteller han.

Linn Hege Andersen synes derimot at deltagerne burde hatt tilgang til bedre utstyr - også når fiskemessig.

- Det gode garnet vårt forsvant i storm, så vi hadde begrensede muligheter når det gjaldt fisking. Jeg skulle ønske vi hadde bedre redskap til sjøbruk, mener hun.

Ifølge Alex Iversen har kanalen ikke mottatt noen som helst reaksjoner - i motsetning til i fjor - på den ene slakteseansen som så langt har blitt vist på TV.

- De fleste reaksjonene i 2008 dreide seg om at Amin dro, og ikke denne slaktescenen. Men det er selvfølgelig alltid noen som reagerer når slakt blir vist på skjermen, eller slakt på generelt grunnlag for den saks skyld. Men nei, vi har ikke fått reaksjoner i år, sier TV 2-medarbeideren.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

«Farmen» ser du på TV 2 mandag, onsdag og lørdag kl. 20.00. Se Seher.nos TV-guide her. 

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Hun er hevnlysten og bitter