«Kompani Lauritzen»:

TV 2 lurte tv-seerne trill rundt

Kanalen bekrefter at alt ikke var helt sånn det så ut på tv-skjermen.

IKKE SLIK DET SÅ UT: Håvard Tjora og de andre deltakerne visste at det var Carl Martin Eggesbø som var vinner av «Kompani Lauritzen» da de hoppet i fallskjerm. Foto: TV 2
IKKE SLIK DET SÅ UT: Håvard Tjora og de andre deltakerne visste at det var Carl Martin Eggesbø som var vinner av «Kompani Lauritzen» da de hoppet i fallskjerm. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Lørdag ble det klart at det var skuespiller Carl Martin Eggesbø som tok seg helt til topps i den andre sesongen av «Kompani Lauritzen», og til Se og Hør la vinneren, som hadde vært febersyk like før, ikke skjul på at det var stas å komme helt først i mål.

VINNER: Her blir vinneren av «Kompani Lauritzen» kåret. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

Selv om det å vinne ikke betød aller mest.

- Det var så absurd, i det ene øyeblikket samarbeider vi som lag, og så skulle vi plutselig konkurrere igjen. Jeg har prøvd å gjøre så godt jeg kan i hver eneste utfordring jeg har møtt, og mitt mål fra starten av var egentlig bare å komme til finalen. For å få hoppe i fallskjerm. Og det var en helt ubeskrivelig opplevelse. Det var for meg det totale klimaks. At jeg vant kom som en ren bonus, sa han etter seieren.

Brutal landing

Og det var nettopp fallskjermhoppingen som utløste den aller største dramatikken i lørdagens finaleprogram. Som Se og Hør skrev lørdag holdt nemlig lærer og forfatter Håvard Tjora (43) på å krasjlande i et gigantisk hus etter at han ble tatt av et vindkast som førte ham på helt feil kurs.

NERVØS: Håvard Tjora var, med god grunn, mildt sagt spent før han skulle hoppe i fallskjerm. Hoppet gikk nemlig ikke spesielt bra. Foto: TV 2
NERVØS: Håvard Tjora var, med god grunn, mildt sagt spent før han skulle hoppe i fallskjerm. Hoppet gikk nemlig ikke spesielt bra. Foto: TV 2 Vis mer

Til slutt landet han rett ved siden av det nevnte huset, men hadde så dårlig med plass at han måtte lande med strake bein. Hodet hans deiset i bakken, og han ble senere fraktet til legevakta med massive ryggsmerter.

I finaleprogrammet er fallskjermhoppingen noe av det første som skjer. Mange stusser kanskje derfor på hvordan en skadet Tjora klarte å fullføre den heseblesende fortsettelsen.

«KOMPANI LAURITZEN»: Det blir dramatisk under lørdagens «Kompani Lauritzen»-finale. Video: TV 2 Vis mer

Avgjørelsen falt før hoppene

Under fallskjermsekvensen av programmet sier Kristian Ødegård (47), som «voicer» programmet, følgende:

«Kompanijegerne kan fortsatt trekke seg selv om de sitter klare i flyet. Men i så fall vil de være ute av finalen i Kompani Lauritzen».

Dette er blank løgn.

HELT TIL TOPPS: Med de andre deltakerne til stede i målområdet ble det til slutt klart at det var Carl Martin Eggesbø som er vant den andre sesongen av «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
HELT TIL TOPPS: Med de andre deltakerne til stede i målområdet ble det til slutt klart at det var Carl Martin Eggesbø som er vant den andre sesongen av «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Dårlig vær skal nemlig ha ført til at fallskjermhoppingen ikke lot seg gjennomføre til rett tidspunkt. Men i og med at flere deltakere hadde gledet seg til nettopp dette, bestemte produksjonen seg for å gjennomføre hoppene etter at finalen var over.

Med andre ord er Carl Martin Eggesbø og de andre deltakerne fullt klar over hvem som er vinneren av «Kompani Lauritzen» allerede når de sitter i flyet.

TV 2: - En redaksjonell vurdering

Se og Hør har vært i kontakt med pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, som bekrefter at hoppingen ble gjennomført etter at avgjørelsen hadde falt.

- Lav tåke og dårlig sikt den dagen det skulle hoppes førte til at vi måtte utsette fallskjermhoppingen, forteller han.

KRASJLANDA: Håvard Tjora fikk seg en skikkelig smell i ryggen etter å ha blitt tatt av et vindkast da han hoppa i fallskjerm. 43-åringen landa i denne hagen. Fotoi: TV 2
KRASJLANDA: Håvard Tjora fikk seg en skikkelig smell i ryggen etter å ha blitt tatt av et vindkast da han hoppa i fallskjerm. 43-åringen landa i denne hagen. Fotoi: TV 2 Vis mer

Dahl forteller at produksjonen hadde tatt høyde for at hoppingen måtte utsettes og at de hadde flere dager tilgjengelig for til slutt å gjennomføre det.

VINNER: Her blir vinneren av «Kompani Lauritzen» kåret. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Hvorfor er dette da klippet på en måte som gjør at det fremstår som at det er gjort langt tidligere?

- Av hensyn til dramaturgien i finalen og oppsettet for oppdraget, valgte vi å holde på at innsettingen skulle skje med fallskjerm. Her tok vi en redaksjonell vurdering for å ivareta en best mulig dramaturgi. Hoppet er uansett meget reelt for deltakerne, og vi håper og tror at seerne har latt seg underholde slik finalen fremstår i det ferdige programmet, sier han til Se og Hør.

BREAKDOWN: Fisken er filetert og forberedelsene er gjort - så skal bålet tennes. Linnea Myhre fikk kjenne på motgang under lørdagens episode av «Kompani Lauritzen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Er det er bevisst valg at Kristian Ødegård i finaleprogrammet sier at deltakere som ikke hopper vil miste finaleplassen, eller var det en glipp?

- Det er et bevisst dramaturgisk grep. Vi ønsket å skape spenning rundt hvorvidt noen hopper eller ikke. Under normale omstendigheter hadde man også vært ute av finalen om man ikke hadde hoppet. Men i dette tilfellet hadde vi måttet gjøre om på den regelen da vi dessverre måtte gjøre disse opptakene etter selve finalen, forklarer Dahl, og legger til:

- Dersom noen hadde trukket seg hadde ikke hoppingen blitt brukt i finalen og heller blitt utelatt i sin helhet, fordi det ville ikke vært mulig for oss å klippe ut én av deltakerne fra oppdraget der de skulle redde obersten.

LES OGSÅ: - Virkelig syk og elendig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer