<strong>KONTROVERSIELT:</strong> - Det kommer til å bli ganske harde tester. Det kan nok hende at noen trekker seg, sier produsent i «Big Brother», Kim Alexander Orerød. Her er «Big Brother»-deltagerne Caroline og Monica avbildet. Søndag ble det klart at Monica var Foto: TV 2
KONTROVERSIELT: - Det kommer til å bli ganske harde tester. Det kan nok hende at noen trekker seg, sier produsent i «Big Brother», Kim Alexander Orerød. Her er «Big Brother»-deltagerne Caroline og Monica avbildet. Søndag ble det klart at Monica var Foto: TV 2 Vis mer

- TV 2 lager sirkus av ulykker

Grusomme hendelser og kontroversielle tester er hva som ligger bak årets «Big Brother».

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Med gruveulykken i Chile som utgangspunkt, der 33 gruvearbeidere satt innesperret 700 meter under bakken i 69 dager, ba TV 2 og produksjonsselskapet Endemol en psykolog om å sette opp et program der «Big Brother»-deltagerne uke for uke blir utsatt for tilsvarende prøvelser. 

Denne uka skal de gjennom en versjon av det kontroverseille «Stanford Prison Experiment», som - i 1971 - gikk ut på at psykologistudenter ved Stanford University ble inndelt i grupper, enten som fanger eller fangevoktere. Studententene levde seg så hardt inn i rollene at fangene etter få dager ble utsatt for tortur.

Nå skal eksperimentet overføres til «Big Brother», der noen av deltagerne vil bli utnevt til fenriker og med det få stor makt over de andreI uke tre vil de bli utsatt for «flykaprersyndromet», som er inspirert av TV-serien «Lost» og terrorangrepet på World Trade Center, skriver Dagbladet.

- Det kommer til å bli ganske harde tester. Det kan nok hende at noen trekker seg. Vi beveger oss på et knivsegg, men vi har gjort tester på forhånd og har sørget for at vi er innenfor rammene, sier produsent i «Big Brother», Kim Alexander Orerød, som i utgangspunktet ikke synes det er problematisk å lage TV-underholdning av en dramatisk ulykke, til avisen.

Som Seher.no tidligere har omtalt, får alle deltagerne oppfølging av psykolog både i forkant og etterkant av innspillingen. Til Dagbladet forteller pressekontakt i TV 2, Alex Iversen, at årets deltagere ikke kjente til at dette ikke kom til å bli en vanlig runde av «Big Brother».
 
- Nei, de kjente ikke til eksperimentene. I stedet for en fest første kvelden ble de puttet ute i fangedrakter og plassert ute i en gård som ligner et rottebur, sier han.

Psykolog John Petter Fagerhaug mener eksperimenter av dette kaliberet kan bli alvorlige ganske raskt, og er kritisk til hvordan TV 2 her lager TV-underholdning. Fagerhaug hevder deltagerne kan bli asosiale, miste selvtillit og utvikle angst eller depresjoner som følge av det de har vært med på.

- De er inspirert av gruveulykken i Chile, terrorangrepet 11. september, og kanskje også av 22. juli. De lager sirkus av ulykker, mener han.

«Big Brother» ser du på TV 2 Bliss mandag-fredag klokka 21.30, samt søndager klokka 20. Få full oversikt i Seher.nos TV-guide.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Mamma krever sms hvis hun ikke bør se på TV 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer