BLID OG RØYKFRI: - På tre månender merker jeg forskjell. Mer energi og bedre søvn er et pluss når man stumper røyken, sier programleder Signe Tynning til Seher.no Foto: Maren Synnevåg/Seher.no
BLID OG RØYKFRI: - På tre månender merker jeg forskjell. Mer energi og bedre søvn er et pluss når man stumper røyken, sier programleder Signe Tynning til Seher.no Foto: Maren Synnevåg/Seher.noVis mer

TV 2-kjendis sparer tusener på røykeslutt

- Tilsammen har jeg spart 11.000 kroner, forteller Signe Tynning.

SEHER.NO:  I høst offentliggjorde TV 2s Signe Tynning (47) at hun skulle stumpe røyken, etter å ha røyket i 25 år.

1. november tok hun sin siste sigarett, og programlederen har merket det på forbruket.

- Tilsammen har jeg spart 11.000 kroner, og de pengene skal jeg bruke på noe fint til meg selv. Men tre måneder er for tidlig, jeg tenkte å vente til jeg har passert et halvt år som røykfri, sier Signe Tynning til Seher.no

Sterk avhengighet
Hun sier at akkurat nå for tiden tenker hun innimellom at det hadde vært fint med en ''jeg-fortjener - det - røyk''.

- For eksemepl når jeg har malt en vegg hjemme eller tar meg et glass vin, sier hun.

- Nikotinavhengigheten er sterk, men jeg blir også svært lykkelig når jeg ser folk står utenfor på Karl Johan og røyker. Da blir jeg litt stolt over at det ikke er meg lenger, sier hun.

For den flotte "God Morgen Norge"-programlederen har nå fått mye energi etter at hun stumpet røyken.

- Ja jeg merker at jeg er i generellt bedre form når jeg trener, og jeg sover også bedre om natten. Dessuten har jeg fått tid til å rydde i skuffer og skap, pusset opp pendlerleiligheten min og limt bilder inn i album, sier hun.

Bitter vektoppgang
Men på tross av 45 minutters aktivitet hver dag har vekten gått litt opp.

- Selv om jeg har vært flink til å spise sunt og variert, har jeg lagt på meg tre kilo. Og det er veldig irriterende, sier hun.

Men vektoppgangen kom ikke som et sjokk for TV2-kjendisen.

- Jeg visste at jeg ville gå opp i vekt. Det er kjent at røyk øker forbrenningen, men det er likevel litt bittert siden jeg har vært så bevisst,  sier hun.

Positiv respons
Det at programlederen har vært åpen med seerne om sin røykeslutt har utelukkende vært positivt.

- Min motivasjon var aldri å gjøre dette for noen andre enn meg selv, og jeg har fått utrolig mange positive tilbakemeldinger. Det er jo flere hundre seere som har sluttet samtidig som meg og spesielt en dame har gjort inntrykk. Hun har røykt i 50 år og aldri pøvd å slutte før nå, sier den blide programlederen.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Mister de jobben?