«Kompani Lauritzen»:

TV 2: - Ingen faste rammer

Slik forklarer kanalen detaljen som skiller årets «Kompani Lauritzen» fra tidligere sesonger.

ULIK FORDELING: Åtte menn deltar i årets «Kompani Lauritzen». Bare seks kvinner er med i programmet. Foto: Matti Bernitz / TV 2
ULIK FORDELING: Åtte menn deltar i årets «Kompani Lauritzen». Bare seks kvinner er med i programmet. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert

Den tredje sesongen av «Kompani Lauritzen» er nå i full gang, og nok en gang ser det ut til at programmet vil bli en suksess. Lørdagens premiere ble nemlig sett av 1 040 0000 seere.

Flere av disse seerne har sannsynligvis bitt seg merke i én vesentlig detalj som skiller årets utgave fra de to foregående sesongene.

I den første utgaven, der artist Øyvind «Vinni» Sauvik (46) til slutt gikk helt til topps, var det syv kvinner og like mange menn som stilte til start.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da deltakerne skal gjennom en hinderløype skjer det en ulykke. Video: TV 2 Vis mer

Færre kvinner

Det samme var tilfellet året etter, da skuespiller Carl Martin Eggesbø (26) vant. I år derimot, består casten av seks kvinner og åtte menn.

På kvinnesiden er det Emilie Enger Mehl, Tone Damli, Emilie Nereng, Emilie Anker Stordalen, Rikke-Mari Isaksen og Lydia Gieselmann som deltar. Daniel Franck, Espen Lervaag, Dennis Siva Lie, Jan Tore Kjær, Daniel Kvammen, Mayoo Indiran, Marius Skjelbæk og Ruben Markussen deltar på herresiden.

VÅTT OG KALDT: «Kompani Lauritzen»-deltakerne må også i år igjennom en rekke tøffe utfordringer for å bli en del av oberst Dag Otto Lauritzens kompani. Foto: Matti Bernitz / TV 2
VÅTT OG KALDT: «Kompani Lauritzen»-deltakerne må også i år igjennom en rekke tøffe utfordringer for å bli en del av oberst Dag Otto Lauritzens kompani. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

At det i årets sesong er et overtall av mannlige deltakere, er imidlertid helt tilfeldig. Det opplyser pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, til Se og Hør.

- Vi har ingen faste rammer for kjønnsfordeling i casten, selv om vi selvsagt alltid ønsker en god miks av begge kjønn. Det viktigste er at vi klarer å finne en cast som appellerer bredt, som byr på seg selv og som treffer ulike målgrupper. Det synes vi at vi har klart i år også, sier han.

TÅRER: Tone Damli brøt ut i tårer da hun tenkte på avreise til «Kompani Lauritzen». Video: TV2 Vis mer

Bekreftet glipp

Ti av de 14 kjendisene ryker ut fra konkurransen etter hvert som programmet skrider frem, mens fire deltakere er med helt til finalen - der én til slutt vinner.

I forrige uke kunne imidlertid Se og Hør avsløre at én av deltakerne forsnakket seg da vedkommende nylig var gjest i et radioprogram.

Personen fortalte nemlig om en annen deltaker, og at det var trist da vedkommende måtte reise hjem - noe som avslører at deltakeren dermed ryker ut underveis og ikke blir en del av topp fire.

- BLIR IIRRITERT: En av deltakerne sliter med å ta ordre fra løytnanten i «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 Vis mer

- Dette har vi ikke mottatt andre reaksjoner på enn Se og Hørs henvendelse. I alle programmer av denne typen har vi god dialog med alle involverte, og alle er innforstått med at slike ting ikke skal røpes. Her har det skjedd en glipp, og vedkommende er veldig lei seg for at det skjedde. Det får ikke noen videre konsekvenser, uttalte pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, til Se og Hør da.

Denne glippen er imidlertid ikke første gang en realitydeltaker røper seg. Sist var det en av deltakerne i «Farmen kjendis» som avslørte litt for mye.

LES OGSÅ: Derfor vant han ikke penger eller bil

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer