- TV 2 har ikke til hensikt å lure noen

Men «Farmen»-vinnerne Tommy Rodahl og Leif Birger Mækinen innrømmer at situasjonen til tider har vært alt annet enn lett.

DYR SEIER: Tommy Rodahl vant «Farmen» i vår, men har oppføringen av hytta han vant, koster ham om lag en halv million kroner. Så langt har det gått, at Rodahl så seg nødt til å selge bilen han også vant gjennom programmet. Foto: Alex Iversen/TV 2
DYR SEIER: Tommy Rodahl vant «Farmen» i vår, men har oppføringen av hytta han vant, koster ham om lag en halv million kroner. Så langt har det gått, at Rodahl så seg nødt til å selge bilen han også vant gjennom programmet. Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Denne uka ble det kjent at Tommy Rodahl (47), som i vår vant «Farmen» på TV 2, måtte selge bilen han vant for å få råd til å bygge hytta.

- Man må være pragmatisk når det gjelder sånt. Hvis man mangler penger til bygging, er det veien å gå. Siden jeg ikke har fast jobb, får jeg heller ikke noe byggelån, uttalte Rodahl i tirsdagens Her og Nå.


I TV 2-programmet lokker man nemlig med en bil, samt en hytte til en verdi av én million kroner, som premie til vinneren. Det som ikke sies er imidlertid at hytta bare leveres som et «byggesett», og må føres opp av vinneren selv hvis ikke store oppføringskostnader skal begynne å løpe - på vinnerens egen regning. 

Tommy Rodahl var heldig, ettersom kommunen hans kom på banen og tilbød ham gratis tomt. Men til Seher.no legger 47-åringen, som for tiden jobber som fjøsavløservikar, ikke skjul på at «Farmen»-seieren medfører høye kostnader.

- Bare grunnarbeidet krever masse jobb. Det er en premie som er ganske dyr, men vi lever fortsatt i håpet om å få inn flere penger. Jeg har jo ikke fast jobb, så jeg hopper fra tue til tue, sier Rodahl, som anslår at hytta koster ham om lag en halv million kroner, til Seher.no.

- Føler du deg lurt av TV 2?
 
- Det er et fritt valg om man skal sette opp hytta eller ikke, det man vinner er jo et byggesett til en gitt pris. Man kan jo selge det om man ønsker det. Så nei, jeg følte meg ikke lurt, forteller han.

I 2010 var det Leif Birger Mækinen som stakk av med seieren i TV 2s gårdsreality. For Mækinen har hytteoppføringen vært enda dyrere enn for Rodahl. Realityvinneren tør ikke å komme med et nøyaktig anslag av hvor mye det har kostet, men forteller et det mest sannsynlig ligger et sted mellom 1,3 og 1,6 millioner kroner.

- Det å sette opp hytta medfører en veldig høy kostnad. Jeg har kjøpt tomt, i tillegg til at man må betale grunnarbeidet og etter det sette opp selve hytta. Her har jeg måttet leie inn folk, jeg vil jo ikke ha hytta på gårdsplassen. Og for meg har det vært uaktuelt å bygge den selv, mener han.

Hytta, som skal bli oppført på Store Korsnes - på østsiden av Altafjorden - håper Mækinen at vil stå klar i løpet av året. Til Seher.no forteller han at han ikke visste at premien ville medføre en så stor jobb da han meldte seg «til tjeneste» for «Farmen».

- Men jeg vil ikke være med på å svartmale situasjonen. Premien i seg selv er utrolig bra. Men den innebærer store kostnader, som spesielt ungdommer i etableringsfasen nok vil ha problemer med å håndtere, forteller den tidligere «Farmen»-vinneren, som heller ikke følte seg lurt av TV 2.

- Nei, jeg følte meg ikke lurt, men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke trodde at kostnadene skulle bli så høye. Mange tror at man vinner en million ved å gå til topps i programmet. Kanskje i verdi, men ikke i økonomi, vil jeg si da. Jeg har sett litt svart på det i perioder, men nå har vi kontroll på alt.

Her kan du lese mer om «byggesettet» fra hytte- og premieleverandøren Saltdalshytta (Ekstern lenke).

Ifølge presseansvarlig for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, hører det til sjeldenhetene at TV 2 får inn klager fra «Farmen»-vinnere, som må bruke mer penger enn de hadde regnet med ved å gå til topps i gårdsrealityen.

- De som vinner «Farmen» får en premier til en verdi  av i overkant én millioner kroner, som de ikke hadde fra før av. De fleste vinnerne jeg har snakket med har vært svært glade for å vinne, og å motta premiene, sier Iversen til Seher.no.

Han understreker at vinnerne selv står fritt til å disponere verdiene når de mottar dem.

- Hvis det viser seg at de for eksempel ikke har mulighet til å kjøpe tomt, eller å sette opp hytten, så er det trist. Men TV 2 har aldri kommunisert at de vinner tomt og ferdig oppsatt hytte i tillegg. Da ville verdien av premien vært betydelig større enn en million, forteller Iversen, sommener TV 2 ikke har til hensikt å lure «Farmen»-deltagerne.

- TV 2 har selvfølgelig ikke holdt tilbake informasjon i den hensikt å lure noen av våre vinnere, sier presseansvarlig for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Måtte selge «Farmen»-premien  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer