STOR INTERESSE: Den store interessen for årets «Farmen» har også en bakside. TV 2 erkjenner nå at TV-seere har reagert på spesielt ordbruken i realityprogrammet. Foto: TV 2
STOR INTERESSE: Den store interessen for årets «Farmen» har også en bakside. TV 2 erkjenner nå at TV-seere har reagert på spesielt ordbruken i realityprogrammet. Foto: TV 2 Vis mer

TV 2 får kjeft av «Farmen»-seere

- Det er en del som reagerer, innrømmer TV-kanalen.

Publisert
SEHER.NO: Vårens «Farmen» har denne sesongen vært preget av hete romanser, men også av krangling og uoverenstemmelser mellom diverse deltagere.

Den som har vakt størst oppsikt på gården i Telemark er Ståle Bjørnvåg (40), som flere ganger har brukt sterke ord for å uttrykke sin misnøye over ting som skjer på gården.

Interessen er stor rundt TV 2-serien, og mandagens episode ble sett av 780.000 seere. På Facebook har programmet nesten 60.000 tilhengere, og mandag så TV 2 seg nødt til å gå ut med en melding til brukerne av denne siden. Personhetsen var nemlig i ferd med å ta overhånd.

«Gøy å se at mange engasjerer seg i årets Farmen. Du er hjertelig velkommen til å si din mening her inne, men hold diskusjonen på et saklig nivå. Husk at vanlig folkeskikk også gjelder på internett! Personhets og sjikanering godtas ikke», skriver TV 2 på Facebook-siden.

Presseansvarlig for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, legger heller ikke skjul på at flere av reaksjonene rundt TV-programmet har vært av den litt drøye sorten. Samtidig understreker han at kanalen modererer Facebook-sidene så godt de kan.

- Innlegg som går over streken blir fjernet. Men på disse sidene er aktiviteten så stor at noen innlegg dessverre slipper igjennom. Men vi moderer ganske hardt, sier han til Seher.no.

- Hvilken deltager går dette hardest ut over?

- Det er vel ganske åpenbart at engasjementet er stort rundt Ståle i år...

Men det er ikke bare på Facebook at TV 2 merker interessen fra ivrige TV-seere.

- Det kommer en del telefoner og e-poster, ja. Enkelte seere reagerer på måten enkelte deltagere oppfører seg på. Men det er viktig å tenke på at dette er en realityserie, der det ikke finnes noen regler for «fair play». Det er mange elementer som gjør Farmen til god TV. Men dette uforutsigelige spillet om premien er et viktig element, mener han.

- Får dere mye kjeft fra TV-seere som reagerer?

- Vi får både kjeft og skryt. En del reagerer på språkbruken, men der må man også ta høyde for at vi har med deltagere fra hele landet - og at en friskere form for språkbruk er mer vanlig noen steder i landet enn andre.

TV 2-medarbeideren håper nå at folk forstår at dette er en TV-produksjon og at ikke alle oppfører seg på samme måte i virkeligheten som de gjør på skjermen.

- Vi er veldig glade for det store engasjementet rundt «Farmen», men samtidig må folk huske på at dette er reality - et underholdningsprogram - der deltagerne konkurrerer om en pengepremie på over én million kroner. Det sier seg selv at «Farmen» ikke forteller den hele og fulle sannhet om hvordan disse personene er eller oppfører seg i det virkelige livet, sier Alex Iversen til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg ser ikke på mannen som tilregnelig  


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer