«Kompani Lauritzen»:

TV 2: - Et sjokk

Fire deltakere har så langt trukket seg fra «Kompani Lauritzen», mens én røk ut med vilje.

SNIPP, SNAPP, SNUTE: Tone Damli trakk seg fra lørdagens «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
SNIPP, SNAPP, SNUTE: Tone Damli trakk seg fra lørdagens «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om bare én uke blir det klar hvem som vinner TV 2-programmet «Kompani Lauritzen», et program som er kjent for å være svært tøft for deltakerne - både fysisk og psykisk.

Allerede i den første uka valgte én av dem, tidligere snøbrettkjører Daniel Franck (47), å trekke seg grunnet en nakkeskade. Senere tapte Mayoo Indiran (31) sin dimmekamp med vilje, før Dennis Siva Lie (28) ofret plassen sin og valgte å reise hjem.

I lørdagens program gjorde artistene Tone Damli (34) og Ruben Markussen (27) det samme.

«KOMPANI LAURITZEN»: Nok en deltaker kaster inn håndkle. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Elsker det

Overfor Se og Hør bedyrer Damli at alle de frivillige exitene ikke virket å gå nevneverdig inn på produksjonen.

- Jeg tror rett og slett de elsket det. Når sånt kommer på banen, skaper det jo TV-øyeblikk. Men de innser vel kanskje underveis at opplegget de har lagt opp til er hardt de også, for det er nok ikke så lett å se før innspillingen starter hvor tøft dette blir i praksis for vanlige folk, sier hun.

Den profilerte artisten legger ikke skjul på at det satt svært langt inne å trekke seg. Tre ganger hadde hun ymtet frampå om at hun ville hjem, men det var først fjerde gang at hun ikke lenger lot seg overbevise om å bli værende.

OBS SPOILER - «KOMPANI LAURITZEN»: Deltakerne må klare seg et døgn alene i skogen, og det blir ikke lettere da de får utdelt dagens middag. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg håper seerne ser at når fire personer trekker seg i den samme sesongen, så er det et opplegg man virkelig kjenner på kroppen.

- Så hvordan er det egentlig når noen vurderer å trekke seg i «Kompani Lauritzen»? Blir det kaos og pauser i innspillingen?

- Da jeg trakk meg måtte jo hele gjengen stoppe opp siden vi marsjerte. Så det kommer litt an på situasjonen. Vanligvis ble vi bare tatt til side, forteller hun.

TV 2: - Ikke massivt

Dette er den tredje sesongen av «Kompani Lauritzen». I den første sesongen, da Øyvind «Vinni» Sauvik vant, var det fem deltakere som på frivillig basis valgte å reise hjem.

TUNGT ØYEBLIKK: Tone Damli var preget etter at hun trakk seg fra programmet. Foto: Matti Bernitz / TV 2
TUNGT ØYEBLIKK: Tone Damli var preget etter at hun trakk seg fra programmet. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

I sesong to trakk Bernt Hulsker (44) seg som følge av en skade i armen. Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, understreker overfor Dagbladet at skader også i år var en stor medvirkende årsak til at flere dro hjem.

«KOMPANI LAURITZEN»: For en av deltakerne ble onsdagens øvelse litt for tøff. Video: TV2/Rød Løper. Reporter: Celina Morken. Klipp: Anna Celine Hanisch. Vis mer

- I tillegg varte opptakene åtte dager lenger enn de to første sesongene, noe som naturlig nok gjorde oppholdet mer intenst og krevende for deltakerne som var der lengst. «Kompani Lauritzen» skal være tøft. Deltakerne må ut av komfortsonen og utfordres både fysisk og mentalt. Da er det forventet at det vil komme situasjoner der noen vurderer å trekke seg, og at enkelte også gjør alvor av det.

Dahl fortsetter:

- Vi har ikke opplevd dette som spesielt massivt i år. I sesong én var det fem deltakere som av ulike årsaker valgte å reise hjem. Men det er alltid uheldig og trist når noen må gi seg på grunn av skade, eller når noen trekker seg.

«KOMPANI LAURITZEN»: Ruben er tappet for energi og vil trekke seg. Video: TV 2 Vis mer

Ingen krisestemning

- Hvordan påvirket disse frivillige exitene innspillinga?

- Det kan være krevende - med tanke på planlagte øvelser når man plutselig er færre enn det man har regnet med. Men stort sett går dette fint, og det er også til en viss grad forståelig og forventet at ikke alle ønsker eller orker å stå løpet ut.

UTE: Ruben Markussen gjorde som Tone Damli, og trakk seg fra lørdagens «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
UTE: Ruben Markussen gjorde som Tone Damli, og trakk seg fra lørdagens «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Hvor mye tid ble brukt i kulissene for å forsøke å overbevise deltakerne om å bli?

- I tilfeller hvor deltakere ønsker å trekke seg fordi de er slitne og demotiverte, prøver befalet alltid å motivere til ikke å gi opp, blant annet ved å forsøke å overbevise dem om at de har mer å hente ved å bli enn ved å dra. Befalet har lang erfaring i å håndtere situasjoner som dette.

- Ble det på noe tidspunkt krisestemning i produksjonen da flere ville hjem?

- Nei. Produksjonen og opplegget rundt er godt rustet for den uforutsigbarheten det medfører at ikke alle går hele veien til mål, sier pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, som mener det er umulig å sikre seg mot at noen ikke helt takler utfordringene og presset de opplever underveis i innspillingen av programmet.

«KOMPANI LAURITZEN»: Flere av deltakerne faller om etter en ekstra krevende oppgave i onsdagens episode. Video: TV 2. Klipp: Anna Celine Hanisch. Vis mer

- Vi forsøker å forberede deltakerne i forkant på at det vil bli hardt og krevende. Likevel opplever vi at intensiteten og totalbelastningen over å være i et militært regime døgnet rundt kommer som et sjokk for mange. Det er mentalt krevende og vanskelig å forestille seg før man er midt oppi det selv, forteller han.

Emilie Voe Nereng (26), Marius Skjelbæk (31), Emilie Enger Mehl (28) og Rikke Isaksen (27) skal nå gjøre opp seg imellom i kampen om å vinne den tredje sesongen av «Kompani Lauritzen».

LES OGSÅ: Dette sier hun om kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer