Christer Falck:

- TV 2 dreit seg sykt ut

Eks-programlederen er kritisk til hvordan «Robinsonekspedisjonen» ble ivaretatt.

RASER: «Robinsonekspedisjonen» er tilbake og vi tok en prat med tidligere programleder Christer Falck. Video: Steffen Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I starten av august ble det klart at skuespiller Silje Torp (46), kjent for sine roller i TV-suksesser som «Lilyhammer» og «Vikingane», blir den nye programlederen for «Robinsonekspedisjonen» på TV3.

Torp har de seneste årene utdannet seg til personlig trener og mental trener, og har gitt ut boken «Sterk med strikk».

- Tvangssolgt

Programmet er denne høsten tilbake på skjermen etter flere års pause. Christer Falck (52) har hatt rollen som programleder de siste 14 sesongene, etter at han vant den første utgaven i 1999 - da Nils Ole Oftebro (76) styrte skuten.

- Jeg var i TV3 i 17 år, men så ble jeg tvangssolgt mot min vilje til TV 2. Så klarte TV 2 å kjøre «Robinson» på trynet. Og etter det har jeg ikke hatt noe mer med TV3 å gjøre, sier Falck til Se og Hør.

TØFF START: De første dagene på «Robinsonekspedisjonen» var tøffe for deltakerne Maiken Charlotte Hetle og Sana Khoshnood. Video: Rød Løper / Viaplay Vis mer

De 13 første sesongene ble nemlig produsert av TV3, i perioden 1999 til 2013. De to siste sesongene, fra 2015 og 2016, ble imidlertid sendt av konkurrenten TV 2.

De nye rettighetseierne endret dog en hel del og klippet om det meste av sesongen. Det skal likevel sies at det var 480 000 som så premieren - et langt høyere seertall enn tidligere.

Se og Hør møter Christer Falck i forbindelse med første innspillingsdag av Discoverys «16 weeks of hell», der blant annet han, musiker Jørn Hoel (64) og komiker Håvard Lilleheie (48) skal gjennom et knallhardt regime både kostholds- og treningsmessig.

ROBINSON: Etter 4 års pause ble det tidligere i vår bestemt at «Robinsonekspedisjonen» gjør comeback. Her er noen høydepunkter fra tidligere sesonger. Vis mer

Har troa

Den tidligere programlederen tror Silje Torp takler hans gamle jobb mer enn bra nok sammenliknet med ham selv.

- Jeg tror programmet er i trygge hender. Jeg er veldig glad for at det ikke var en kjekk, ung mann som overtok etter meg, men heller en sterk, sterk dame, sier han med et smil.

Han føler ikke at han har mistet sin egen «baby», selv om han har ledet programmet i en årrekke.

- Jeg la ned butikken min i 2005, og da hadde jeg stått der hver dag i 16 år. Den dagen jeg la ned butikken, var jeg ikke lenger på Aker Brygge og tenkte ikke mer over det. Sånn er det både med «Robinson», ekser, alt jeg er ferdig med - det bruker jeg ikke så mye tid på.

FISER: Det er ikke alltid ting går som det skal når man lager TV. Det fikk programleder Wendy Williams erfare da prompet på direkten. Video: Fox Broadcasting Company, Vis mer

Han fortsetter:

- Jeg skulle gjerne hatt en sånn jobb, jeg, men nå er det vel bare meg og Dorthe Skappel som har vært i en sånn jobb i så mange år i ett og samme program. Man kan vel heller spørre seg hvorfor de skal velge meg igjen heller enn at det er trist at jeg ikke er der.

TV 2: - Ønsker dem alt godt

- Har du gitt noen råd til den nye programlederen?

- Ja, jeg forklarte henne hvordan det ser ut der. Mye venting og hviling. Og så snakket jeg med henne da hun kom hjem, og da viste det seg at hun hadde vært mye mer aktiv enn meg. Men fordelen til Silje er at hun kan gå og snakke på en gang, mens jeg knapt klarer en tisekunderssnakk på introen.

- Så det er nok bra for programmet også. Kanskje de nå får et oppsving etter at TV 2 dreit seg så sykt ut de to årene de hadde det, sier Christer Falck til Se og Hør.

OVERRASKET: Tone Damli hadde ledet én sesong av «Love Island». Så ringte VG. Video: Rød Løper/Vrang produksjonen. Hele podkasten kan høres her: https://open.spotify.com/show/1CwfMwD7ELZ6vToFANE26y?si=rIbcaBXAS6qMw2sFM9dMng Vis mer

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, har lite å si til utsagnene fra Falck.

- Vi registrerer Christer Falcks misnøye, men har ingen kommentar til dette. Samtidig er vi glade for at vi fikk ha både Christer og «Robinson» på kanalen, og ønsker dem alt godt i fremtiden, uttaler han.

Se og Hør har vært i kontakt med TV3, som opplyser at de som var involvert i beslutningen den gang ikke lenger jobber der, og at de derfor ikke har noen kommentar til saken.

LES OGSÅ: Dette gjør han under innspilling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer