TV 2 bryter pressens egne regler?

- Normale regler for sponsede programmer bør gjelde her, sier Per Edgar Kokkvold.

SPONSET GJENG: Team Harald består av Lisa Tønne, Stig Henrik Hoff, Chirag Patel, Alejandro Fuentes og Else Koss Furuseth, som alle er blitt sponset av Bergans.  Foto:  FOTO: KRISTOFFER ØVERLI ANDERSEN / MONSTER / TV 2
SPONSET GJENG: Team Harald består av Lisa Tønne, Stig Henrik Hoff, Chirag Patel, Alejandro Fuentes og Else Koss Furuseth, som alle er blitt sponset av Bergans. Foto: FOTO: KRISTOFFER ØVERLI ANDERSEN / MONSTER / TV 2 Vis mer
SEHER.NO: Hver fredag kan TV-seerne se "Senkveld"-programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg konkurrere mot hverandre med hvert sitt kjendislag i "Camp Senkveld".

Deltagerne i "Camp Senkveld" får turutstyr fra Bergans for flere tusen kroner. Ettersom TV 2 ikke varsler TV-seerne før og etter programmet, bryter kanalen med det tekstreklameplakaten, skriver VG.

Den eneste måten TV 2 gjør seerne oppmerksom på samarbeidet, er med formuleringen "Takk til Bergans" på toppen av rulleteksten til "Senkveld".

Det mener programdirektør i TV 2, Nils Ketil Andresen, at er tilstrekkelig.

- Ja, det holder. Vi har fulgt de retningslinjene vi mener gjelder, sier han til VG, og henviser til Kringkastingsloven.

I Kringkastingsloven står det "Dersom et program er sponset, skal det opplyses om dette ved inn- og/eller utannonsering av programmet."

Men generalsekretær i Norsk presseforbund (NP), er uenig, og mener formuleringen ikke holder.

- Nei, i Tekstreklameplakaten står det jo at publikum skal informeres både foran og etter programmet. Normale regler for sponsede programmer bør gjelde her, sier han.

I regelplakaten står det nemlig at når et program er sponset, skal publikum informeres om dette både foran og etter programmet.

TV 2s advokat, Theo Jordahl, medgir at regelverket er vanskelig - med glidende overganger - og understreker at de ikke har valgt å se bort fra Tekstreklameplakaten. Advokaten forteller imidlertid at de har vurdert det sånn ar den sekvensen det gjelder er et rent unnderholdningsformat.

Deltagerne i konkurransen får i tillegg til alt utstyret et honorar for innsatsen, men hvor stort det er vil ikke TV 2 ut med.

VG har snakket med flere av kjendisdeltakerne i "Camp Senkveld", som undertreker at de er med i konkurransen for å ha det gøy.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: Kom truseløs på Senkveld