«Torpet kjendis»:

TV 2 bekrefter oppvask med Mira Craig

Artisten forlot «Torpet» etter et overtråkk. I kulissene skjedde det langt mer enn hva som ble vist på tv.

TURBULENT: Etter en krangel med Espen Thoresen skader Mira Craig foten sin og forlater produksjonen. Nå har TV 2 forklart hva som skjedde i etterkant av situasjonen. Video: Rød Løper/TV 2 Sumo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede tirsdag omtalte Se og Hør den svært dårlige stemningen som har utspilt seg i «Farmen kjendis»' sidekonkurranse «Torpet kjendis», der eks-deltakerne Linni Meister (35), tv-personlighet Svein Østvik (59) og artist Mira Craig (38) har bodd sammen i over to uker.

Tidligere fotballspiller John Arne Riise (40) var senere innom etter sin «Farmen kjendis»-exit, før Espen Thoresen (62) havnet der søndag kveld.

STILLE FØR STORMEN: Smilene satt løst da Linni Meister, Svein Østvik og Mira Craig først møttes inne på «Torpet kjendis». Etter hvert ble «klimaet» mellom dem dårligere og dårligere. Foto: Alex Iversen / TV 2
STILLE FØR STORMEN: Smilene satt løst da Linni Meister, Svein Østvik og Mira Craig først møttes inne på «Torpet kjendis». Etter hvert ble «klimaet» mellom dem dårligere og dårligere. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Ville reise hjem

For tv-seernes del har det vært lett å se at forholdet mellom Craig, Østvik og Meister gradvis har forverret seg. Det har i tillegg framstått som at mye har skjedd mens kameraene har vært skrudd av, etter leggetid.

Kort tid etter at Thoresen ankom den lille sidegården var Craig og Thoresen også i munnhoggeri, men tv-produksjonen fanget bare opp deler av krangelen.

FIKK BREV: Svein Østvik, Espen Thoresen og Linni Meister fikk gjennom et brev beskjed om at Mira ikke kom tilbake til gården. Foto: TV 2
FIKK BREV: Svein Østvik, Espen Thoresen og Linni Meister fikk gjennom et brev beskjed om at Mira ikke kom tilbake til gården. Foto: TV 2 Vis mer

Etter hva Se og Hør kjenner til skal flere av «Torpet»-deltakerne etter hvert ha gitt uttrykk for, overfor TV 2 og produksjonsselskapet Strix, at de vurderte å reise hjem dersom situasjonen ikke forandret seg til det bedre.

Like etter tråkket Craig over og ble fraktet vekk fra gården i bil.

- Rart

I episoden som ble publisert på TV 2s strømmetjeneste natt til torsdag, får de gjenværende deltakerne et brev der det står følgende:

«Til dere på Torpet. Mira har fått sjekket skaden i foten sin. Det er ikke brudd, men hun kommer ikke tilbake».

Brevet skal ha ankommet gården «noen timer» etter Craig forlot stedet, og flere deltakere Se og Hør har snakket med mener de så tegn til at det var produksjonen som ikke tillot 38-åringen å returnere.

- Vi syntes det var litt rart, for det sto i brevet at skaden ikke var alvorlig, men samtidig kom hun ikke tilbake? Vi ble litt satt ut og fikk ikke vite så mye mer enn det, medgir Meister.

KRANGEL: John Arne Riise og Espen Thoresen kom ikke godt overens under innspillingen av «Farmen Kjendis». Video: TV2 . Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Se og Hør har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med Mira Craig - både via telefon, sms og e-post. Hun er forelagt konkrete spørsmål om opplevelsen av «Torpet»-oppholdet og dramaet som utspant seg, men har valgt ikke å besvare våre henvendelser.

Hadde samtale på hotell

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, bekrefter overfor Se og Hør at produksjonen hadde flere «samtaler» med Craig underveis i innspillingen, og at kanalen tok et valg om heller å sende henne hjem enn å la henne returnere til «Torpet kjendis».

SKADET SEG: Mira Craig tråkket over og forlot den lille sidegården i sist episode. Foto: TV2
SKADET SEG: Mira Craig tråkket over og forlot den lille sidegården i sist episode. Foto: TV2 Vis mer

- Etter en helhetsvurdering kom vi til at det var det beste, både for Mira og produksjonen, at hun fikk mulighet til å reise hjem.

På spørsmål fra Se og Hør bekrefter programredaktøren også at Craig underveis i innspillingen skal ha forsøkt å stanse opptak - og at hun «ga uttrykk for at hun ønsket at filmingen skulle opphøre».

KLEIN JULEGAVE: Det er ikke alle gaver det er like hyggelig å åpne foran familien - spesielt ikke denne. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Haldorsen sier det ikke var kamera til stede da artisten skadet foten, og at hun ble undersøkt på legevakten i Skien, samt av en lege tilknyttet produksjonen.

- Etter det hadde Mira en samtale med produksjonen på et hotell i Langesund. Der ble hun informert om at det var best at hun ikke fortsatte oppholdet sitt på «Torpet». Mira var ikke enig i denne vurderingen, og ga uttrykk for det, erkjenner TV 2s programredaktør.

- Forferdelig stemning

Espen Thoresen, som selv ikke fikk mange dagene sammen med Craig, oppfattet «Torpet»-kollegaen som en kvinne med sterke meninger.

HØY TEMPERATUR: Mira Craig lufter her sin frustrasjon med Linni Meister etter å ha kranglet med Espen Thoresen. Foto: TV 2Click to add image caption
HØY TEMPERATUR: Mira Craig lufter her sin frustrasjon med Linni Meister etter å ha kranglet med Espen Thoresen. Foto: TV 2Click to add image caption Vis mer

- Det var en forferdelig stemning der, og jeg er ikke sikker på om jeg hadde holdt ut så lenge i det klimaet. Jeg hadde vært «båtflyktning» på «Farmen kjendis» og var utslitt fra før av, forteller Thoresen.

Linni Meister understreker at den opprinnelige trioen hadde det fint sammen når det ikke blåste som verst.

- Men jeg anser meg selv som ganske tilpasningsdyktig, og kan vel si at jeg merket det godt da hun plutselig ikke var der lenger. Og jeg syntes det var hyggelig at Espen kom inn, han var et friskt pust i gruppa, sier tv-profilen til Se og Hør.

I onsdagens «Farmen kjendis» ble utfordrer Markus Bailey (28) valgt til førstekjempe. Bailey må dermed ut i tvekamp førstkommende søndag.

LES OGSÅ: Giftet seg med livvakten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer