«Kompani Lauritzen»:

TV 2 beklager etter dette

Deltaker måtte reise hjem fra innspillingen etter at produksjonen ikke holdt hva de hadde lovet. OBS. Spoiler!

TÅREVÅTT: Deltakeren gir de andre en trist beskjed i onsdagens «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz.
TÅREVÅTT: Deltakeren gir de andre en trist beskjed i onsdagens «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz. Vis mer
Publisert

Det ble svært dramatisk i onsdagens «Kompani Lauritzen» på TV 2, på flere plan, når deltakerne skal ut i øvelsen «Hurramegrundt», som er meget utfordrende både fysisk og psykisk for de alle sammen.

Men følelsene nådde virkelig overflaten allerede før øvelsen startet. Kompanirekrutt Vendela Kirsebom (56) ba nemlig om en prat med befalet, der hun forklarte at hun måtte reise til London for å bivåne én av døtrenes vitnemålsutdeling på skolen, som hun hadde lovet å gjøre.

Det ble tårevått da deltakerne skulle få sin første tilbakemelding i «Kompani Lauritzen». Video: TV 2. Vis mer

- Veldig tøft

Det ender i en tårevåt avskjed med de andre deltakerne, før hun til slutt blir fraktet bort fra leiren og ut av programmet.

Onsdagens «Kompani Lauritzen» ble publisert på TV 2 Play klokken tre natt til onsdag. Det er grunnen til at Se og Hør omtaler saken før episoden er sendt lineært.

I onsdagsepisoden sier Kirsebom følgende i den avgjørende samtalen med kaptein John Hammersmark:

Agnete Husebye ble pinlig berørt da hun og flere av de andre rekruttene fikk en lærepenge i «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 Vis mer

- Jeg har grublet og grublet på hva jeg skal gjøre, og for meg er døtrene mine det viktigste i livet mitt. Det er jo heller ikke sikkert jeg ville kommet meg så mye lenger i dette programmet, men det er uansett veldig tøft å måtte si at jeg må reise nå, sier hun i programmet.

Se og Hør har forsøk å komme i kontakt med Kirsebom, uten hell.

SVETT HVERDAG: 14 nye deltakere er i full gang med «Kompani Lauritzen»-eventyret. I forgrunnen: Fenrik Geir Aker. Foto: Matti Bernitz / TV 2
SVETT HVERDAG: 14 nye deltakere er i full gang med «Kompani Lauritzen»-eventyret. I forgrunnen: Fenrik Geir Aker. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

TV 2: - Beklager

Til Se og Hør forteller pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, at Kirsebom hadde et sterkt ønske om å få med seg datterens merkedag i skolesammenheng.

- Det er i utgangspunktet ikke mulig å få perm eller være borte fra opptak av «Kompani Lauritzen». Men ettersom vitnemålsutdelingen sammenfalt med en promodag mellom rekrutt- og aspirantperioden hadde Vendela fått lov til å være borte akkurat denne dagen så lenge hun var klar til revelje dagen etter, sier han.

BRUTALT VALG: Vendela Kirsebom valgte å reise hjem fra Setnesmoen leir i onsdagens episode. Her har hun praten med kaptein John Hammersmark. Foto: TV 2
BRUTALT VALG: Vendela Kirsebom valgte å reise hjem fra Setnesmoen leir i onsdagens episode. Her har hun praten med kaptein John Hammersmark. Foto: TV 2 Vis mer

Ifølge Dahl skjedde det endringer i produksjonsplanen underveis i innspillingen som snudde alt på hodet.

- Det førte til at det ikke lenger var mulig å gi Vendela perm den aktuelle dagen.

«KOMPANI LAURITZEN: TROPP 1»: Vi dro hjem til og tok en prat med Julian Rassat i Fredrikstad. Reporter: Ellen Høiby. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Kanalen legger seg nå flate for at 56-åringen ikke fikk ønsket sitt oppfylt.

- Vendela hadde selv et sterkt ønske om å fortsette innspillingen. Vi beklager at det ikke lenger var mulig for henne å dra på vitnemålstudelingen og komme tilbake til Setnesmoen slik hun var blitt lovet, forteller pressesjef Jan-Petter Dahl til Se og Hør.

LES OGSÅ: Derfor er hun ikke med

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer