TV 2 avslørte hvem som ryker i kveldens «Farmen»-tvekamp

- Vi beklager det, og skal gjennomgå rutiner i morgen.

BLEMME: TV 2 legger seg flat etter at kanalen selv avslørte hvem som ryker i kveldens episode. Foto: TV 2
BLEMME: TV 2 legger seg flat etter at kanalen selv avslørte hvem som ryker i kveldens episode. Foto: TV 2 Vis mer

I kveld var det nok en gang klart for tvekamp på «Farmen». Årets sesong har hatt gode seertall, og hundretusenvis har fulgt med mens deltakerne har blitt færre og færre.

I forkant av kveldens program gikk imidlertid moderkanalen for konseptet, TV 2, på en real blemme. I en reklamepause før tvekampen viste TV 2 et klipp fra «Torpet», altså konseptet hvor utslåtte deltakere blir sendt.

Der kunne man altså se den utslåtte deltakeren fra kveldens tvekamp, og kanalen avslørte dermed resultatet overfor seerne cirka en halvtime før man egentlig skulle. Det har ikke falt i god jord hos ivrige «Farmen»-fans.

- Det er riktig at det ble vist en promo i en reklamepause før tvekampen som ikke skulle vært vist. Dette skyldes en feil. Vi beklager det, og skal gjennomgå rutiner i morgen for å undersøke hvor det gikk galt, sier presseansvarlig for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen.

Ved flere anledninger tidligere har vinnere av enten priser eller realityprogrammer blitt avslørt på forhånd. Om det så skjer i sosiale medier eller på grunn av tekniske feil, «spoiler» det alltid opplevelsen for den mest dedikerte fansen.

Skjedd før

Det er heller ikke første gang nettopp «Farmen» har blitt rammet av en liknende blemme. I fjor publiserte Nettavisen sin planlagte vinnersak, halvannet døgn før den egentlig skulle på.

Frontredaktør i Nettavisen, Morten Ø. Karlsen, uttalte til VG den gang at det hele var en feil, og at trøbbelet oppsto da vaktsjef kom til skade for å publisere saken mens han redigerte manuset.

- Den lå ute i et par minutter før feilen ble oppdaget og vi avpubliserte saken, sa Karlsen den gang.