Atle Antonsen anmeldt for rasisme:

TV 2: - Alvorlig

Programredaktøren reagerer: - Opprørende lesing.

KOLLEGAER: Atle Antonsen og Ine Jansen under TV 2s høstlansering i fjor, i forbindelse med «Kjære landsmenn». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KOLLEGAER: Atle Antonsen og Ine Jansen under TV 2s høstlansering i fjor, i forbindelse med «Kjære landsmenn». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag formiddag ble det kjent at forfatteren og samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali (25) har anmeldt komiker og programleder Atle Antonsen (53) for rasisme.

Bakgrunnen for anmeldelsen skal være en hendelse på en bar i Oslo, hvor Antonsen blant annet skal ha tatt tak i armen hennes og sagt «du er for mørkhudet til å være her».

DØMT: Bernt Hulsker er dømt til 18 dagers betinget fengsel og han må betale en bot på 15 000 kroner. Programleder: Magnus Paus Vis mer

Komikeren skal også gjentatte ganger ha ropt «hold kjeft» til henne.

- Dette er en trist og ubehagelig sak, men siden det foreligger en politianmeldelse så vil det være uryddig av meg å kommentere noe rundt dette akkurat nå. Håper på forståelse for det, skriver Antonsen i en SMS til Dagbladet.

Antonsen har gjennom sin årelange karriere blitt et kjent fjes for de fleste nordmenn, og er blant annet programleder i «Kongen befaler» på Discovery +, podkastmakker med Johan Golden på P4 og har hovedrollen i humorprogrammet «Kjære landsmenn» på TV 2.

ANTIRASISME: Tinashe Williamson vinner pris for årets forbilde og baserer talen på rasisme. Vis mer

Nå, i etterlys av anmeldelsen, kan programredaktør i sistnevnte kanal, Kathrine Haldorsen informere om følgende:

- Det som beskrives av Sumaya Jirde Ali er opprørende lesning. At det rammer den personen som kanskje har opplevd det verste vår offentlige debatt har å by på, gjør det selvsagt mer alvorlig. Nå er dette under politietterforskning, og Atle Antonsen har ingen pågående oppdrag for TV 2. Så er dette selvsagt også en krise for Atle Antonsen.

- Nå er dette under politietterforskning, og Atle Antonsen har ingen pågående oppdrag for TV 2. Så er dette selvsagt også en krise for Atle Antonsen.

På spørsmål om hva det har å si for en eventuell ny sesong av «Kjære landsmenn», forteller Haldorsen at det ennå ikke er avgjort.

- Det er for tidlig å si, det er noe vi må vurdere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer