Atle Antonsen anmeldt for rasisme:

TV 2: - Alvorlig

Programredaktøren reagerer: - Opprørende lesing.

KOLLEGAER: Atle Antonsen og Ine Jansen under TV 2s høstlansering i fjor, i forbindelse med «Kjære landsmenn». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KOLLEGAER: Atle Antonsen og Ine Jansen under TV 2s høstlansering i fjor, i forbindelse med «Kjære landsmenn». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag formiddag ble det kjent at forfatteren og samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali (25) har anmeldt komiker og programleder Atle Antonsen (53) for rasisme.

Bakgrunnen for anmeldelsen skal være en hendelse på en bar i Oslo, hvor Antonsen blant annet skal ha tatt tak i armen hennes og sagt «du er for mørkhudet til å være her».

Komikeren skal også gjentatte ganger ha ropt «hold kjeft» til henne.

- Dette er en trist og ubehagelig sak, men siden det foreligger en politianmeldelse så vil det være uryddig av meg å kommentere noe rundt dette akkurat nå. Håper på forståelse for det, skriver Antonsen i en SMS til Dagbladet.

Antonsen har gjennom sin årelange karriere blitt et kjent fjes for de fleste nordmenn, og er blant annet programleder i «Kongen befaler» på Discovery +, podkastmakker med Johan Golden på P4 og har hovedrollen i humorprogrammet «Kjære landsmenn» på TV 2.

Nå, i etterlys av anmeldelsen, kan programredaktør i sistnevnte kanal, Kathrine Haldorsen informere om følgende:

- Det som beskrives av Sumaya Jirde Ali er opprørende lesning. At det rammer den personen som kanskje har opplevd det verste vår offentlige debatt har å by på, gjør det selvsagt mer alvorlig. Nå er dette under politietterforskning, og Atle Antonsen har ingen pågående oppdrag for TV 2. Så er dette selvsagt også en krise for Atle Antonsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.