Turtelduer i Venezia

NRK-meteorologen Siri Wiberg tok med seg kjæresten og et høytrykk til Venezia. Det ble en ferie paret sent vil glemme.

SOLSKINN: Siri Wiberg fra NRK-Været med kjæresten Peter Christopher Musæus . Foto: Vidar Engum
SOLSKINN: Siri Wiberg fra NRK-Været med kjæresten Peter Christopher Musæus . Foto: Vidar Engum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siri Wiberg (31) fikk sola til å skinne fra skyfri himmel - selv om kollega Kristen Gislefoss også hadde meldt perioder med regn…


Sammen med kjæresten Peter Christopher Musæus (29) lot hun kjærligheten blomstre i verdens mest romantiske by.


- Men du lever ikke bare på kjærlighet og solskinn, du må ha penger - for her i Venezia er det meste minst like dyrt som i Norge, smiler statsmeteorologen og siviløkonomen.


På Norwegian-flyet nedover møtte vi Ap-politiker Trond Giske og samboer Anne Grethe Moe, også de skulle på kjærlighetsferie. Anne Grete, som har bodd i Venezia, hadde gode råd: - Ta vanntaxi inn til hotellet. En vakrere måte å ankomme Venezia finnes ikke!


- Båtturen ble et flott møte med byen, først forbi alle de vakre øyene i lagunen og så på smale kanaler nesten helt frem til hotellet. Deretter gjennom smale smug med koffertene de siste par hundre meterne, sier Siri.


174 kanaler
Hun beskriver Venezia som en av verdens mest spesielle byer. Romantikkens, gondolenes, broenes og palassenes by har en sjarm, skjønnhet, mystikk og atmosfære uten sidestykke. Det er byen for kjærlighetsferie. Mange gifter seg eller legger bryllupsreisen hit. Venezia er bygget på 120 små "øyer" bundet sammen av 400 broer over de 174 kanalene. 80 000 innbyggere, og millioner av turister kan glede seg over en bilfri by.
- Å rusle rundt litt på måfå er ikke så dumt, fordi den italienske kanalbyen er like mye en atmosfærens by som museene og kulturminnenes by. Våg deg bort fra turiststrømmen og ta litt fri fra kart og guidebok. Opplev små intime restauranter i bakgatene, og gondolene som beveger seg nesten lydløst på kanalene. Venezia er en romantisk og trygg by å gå seg litt vill i, sier Siri.


Et mylder av liv
- Markusplassen blir regnet som en av verdens vakreste plasser, og her trives hundrevis av duer, og turtelduer, blant verdensseverdigheter. Her finner du Markuskirken, Dogmepalasset og fra toppen av klokketårnet har du fantastisk utsikt over byen. Det er stive priser på kafeene her, og masseturismen har ført til at det slurves med både service og kvalitet på maten som serveres. Men Café Florian fra 1720, visstnok Europas eldste kaffebar, er likevel et must.


Skal du ha en god lunsj med utsikt til Canal Grande, byens største kanal, anbefaler vi gjerne uteserveringen på Hotel Monaco Grand Canal, der får du god pasta og vin. Fin atmosfære, god mat og utsikt til Canal Grande er det også på uteserveringene ved Rialto-broen, sier Siri.


Den mest romantiske, men også den dyreste, måten å se Venezia på er fra en gondol. Regn med 160 euro for én time. Det er en kunst å manøvrere de lange båtene rundt hushjørnene i de smale kanalene.


Kjærlighetsferie
Langt billigere er det å ta vannbussene som trafikkerer på Canal Grande. Med disse kommer du til de ulike bydelene, jernbanen og øyene i Lagunen. Det finnes også organiserte utflukter, blant annet "spøkelsestur i smugene"...


- Du drar neppe til Venezia først og fremst for å bade, men det er fullt mulig å ha badeferie. Fine sandstrender finnes på den eksklusive laguneøya Lido, en kort båttur fra Markusplassen. Her er også golfbane, noe som gledet Peter Christopher.


Den sjarmerende laguneøya Murano, der Venezias berømte glass med samme navn lages, er absolutt verdt et besøk.


- Venezia er et romantisk eventyr av en by - som vi aldri vil glemme, sier turtelduene - hun fra Drangedal og han fra Oslo.


Paret møttes for vel ett år siden. Og siden har kjærligheten blomstret - ikke minst under høytrykket i Venezia...


Fakta om Venezia


REISE: Lavprisselskapet Norwegian har en ypperlig direkterute fra Oslo. Flyturen tar vel 2 1/2 time. Båttaxi inn til hotellet fra cirka kr 660. Vannbuss til Markusplassen koster ca. kr 900 og tar i overkant av én time.


PRISNIVÅ: Veldig dyrt! Regn med minst norske priser på det meste. Vi betalte eksempelvis fra kr 45 til kr 90 for en halvliter pils. En flaske vin fra kr 170. Billigste kaffe kostet cirka kr 20. Norske priser også på mat, men en pizza kan du få fra kr 85.


TIDSFORSKJELL: Ingen.


MOBILTELEFON: God dekning.


GONDOLER: På 1800-tallet fantes det over 10 000 gondoler, nå er det bare cirka 450 gondoler som frakter turister igjen. En gondol skal være laget av åtte forskjellige tresorter, være 11 meter lang og 1,42 meter bred. En gondol-tur er svinedyrt, cirka kr 660 for en halvtime.


SHOPPING: Mye fint Murano-glass i ulike varianter. Antikviteter, smykker, moteklær og sko - men det er ikke billig. Besøk det fargerike Rialto-markedet på formiddagen. Kjøp gjerne skinke og ost.


VALUTA: Euro.


GOLF: Området rundt Venezia byr på fine golfbaner, blant annet i strand-bydelen Lido.


MER INFORMASJON: www.norwegian.no www www.venicecard.it www og www.hotelinvenice.com

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer