Hank von Helvete er død:

Turbonegro minnes Hank von Helvete

Hank von Helvete var frontfigur i Turbonegro fra 1993-2009.

ROCKESTJERNER: Knut «Euroboy» Schreiner, Thomas «Happy-Tom» Seltzer, Hans-Erik «Hank von Helvete» Dyvik Husby, Pål Pot Pamparius og Chris Summers. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
ROCKESTJERNER: Knut «Euroboy» Schreiner, Thomas «Happy-Tom» Seltzer, Hans-Erik «Hank von Helvete» Dyvik Husby, Pål Pot Pamparius og Chris Summers. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag gikk Hans-Erik Dyvik Husby, kjent som Hank von Helvete, bort. Han ble 49 år gammel. I den anledning har flere delt sine minneord om ham i sosiale medier. Blant dem er hans tidligere band, Turbonegro.

«Det er med stor sorg vi har mottatt den tragiske nyheten om at Hans-Erik 'Hertis' Dyvik Husby har gått bort. Vi er takknemlig for tidene, øyeblikkene og magiene vi delte med Hans-Erik i Turbonegro gjennom åra 1993-2009», står det blant annet.

De har lagt ved et bilde av Dyvik Husby som sminker seg med sin karakteristiske øyesminke, sannsynligvis i forkant av en konsert.

«Som en karismatisk frontmann som like mye kanaliserte humor og sårbarhet, var Hans-Erik essensielt for bandets appell. Han var et varmt og storhjertet menneske, en spirituell og intellektuelt søkende person som elsket å ha en samtale med hvem som helst», fortsetter de.

Turbonegro, som tidligere het Turboneger, ble dannet i 1989 av Rune Grønn, Pål Bøttger Kjærnes og Thomas Seltzer. Dyvik Husby kom til som frontfigur i 1993. Etter at han sluttet i bandet i 2009 ble han erstattet av Tony Sylvester som vokalist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.