Hank von Helvete er død:

Turbonegro minnes Hank von Helvete

Hank von Helvete var frontfigur i Turbonegro fra 1993-2009.

ROCKESTJERNER: Knut «Euroboy» Schreiner, Thomas «Happy-Tom» Seltzer, Hans-Erik «Hank von Helvete» Dyvik Husby, Pål Pot Pamparius og Chris Summers. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
ROCKESTJERNER: Knut «Euroboy» Schreiner, Thomas «Happy-Tom» Seltzer, Hans-Erik «Hank von Helvete» Dyvik Husby, Pål Pot Pamparius og Chris Summers. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag gikk Hans-Erik Dyvik Husby, kjent som Hank von Helvete, bort. Han ble 49 år gammel. I den anledning har flere delt sine minneord om ham i sosiale medier. Blant dem er hans tidligere band, Turbonegro.

«Det er med stor sorg vi har mottatt den tragiske nyheten om at Hans-Erik 'Hertis' Dyvik Husby har gått bort. Vi er takknemlig for tidene, øyeblikkene og magiene vi delte med Hans-Erik i Turbonegro gjennom åra 1993-2009», står det blant annet.

De har lagt ved et bilde av Dyvik Husby som sminker seg med sin karakteristiske øyesminke, sannsynligvis i forkant av en konsert.

FRA SCENEN: Hank Von Helvete under Quartfestivalen i 2008. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
FRA SCENEN: Hank Von Helvete under Quartfestivalen i 2008. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

«Som en karismatisk frontmann som like mye kanaliserte humor og sårbarhet, var Hans-Erik essensielt for bandets appell. Han var et varmt og storhjertet menneske, en spirituell og intellektuelt søkende person som elsket å ha en samtale med hvem som helst», fortsetter de.

Turbonegro, som tidligere het Turboneger, ble dannet i 1989 av Rune Grønn, Pål Bøttger Kjærnes og Thomas Seltzer. Dyvik Husby kom til som frontfigur i 1993. Etter at han sluttet i bandet i 2009 ble han erstattet av Tony Sylvester som vokalist.

«Vi er stolte av hva vi skapte sammen som rockebrødre i Turbonegro - musikken, karakterene, hele vårt univers. Hank Von Helvete forblir en ikonisk fokus i historien til norsk rock- og populærkultur, og etterlot også spor som en profil det internasjonale rock'n'roll-samfunnet. Skuespiller, romantiker og underholder - gjennom sitt liv etterlot Hank ingen tvil om at han var en mann for scenen, han elsket rampelyset og rommets oppmerksomhet. Våre tanker og hjerter går til hans familie. Hvil i fred», skriver de avslutningsvis.

Knut Schreiner og Thomas Seltzer fra bandet har også lagt ut egne minneord på Facebook.

«Våre veier skiltes for over ti år siden, men jeg er stolt over det vi skapte av gode rock'n'roll-opplevelser for fansen og oss selv i glansdagene - og har fra sidelinja syntes det har vært kult at han fortsatte som soloartist med hele pakka, og en fyldig turnékalender i det kommende året, tragisk nok», skriver Schreiner.

GRORUDDALEN: Hank von Helvete og Thomas Seltzer backstage under Granittrock i 2007. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
GRORUDDALEN: Hank von Helvete og Thomas Seltzer backstage under Granittrock i 2007. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer

Seltzer beskriver deres år i band sammen som en berg-og-dal-bane av «sinnssykt hardt arbeid, skuffelser, fortvilelse, konflikt og delt dysfunksjonalitet».

«Men også en virkelig episk saga om sterkt brorskap; gutta fra ingensteder som vant masse seire mot alle odds, og skapte magi sammen, magi som vil leve videre gjennom rock'n'roll for alltid», skriver han, og fortsetter:

«Jeg er så trist som jeg aldri har vært før i kveld. Knust. Hvil i fred, min gale, sjarmerende, djevelske, urolige, elskede, talentfulle og visere enn alderen din, lille bror».

LES OGSÅ: Med rørende hilsen til sin syke mamma

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer