ROCK: Folketeaterets oppsetning av «De tre musketerer» spiller Benjamin Hellstad rockestjerne, og står på scenen med blant andre Trond Fausa Åurvåg. Foto: Svend Aage Madsen
ROCK: Folketeaterets oppsetning av «De tre musketerer» spiller Benjamin Hellstad rockestjerne, og står på scenen med blant andre Trond Fausa Åurvåg. Foto: Svend Aage MadsenVis mer

Tungtvann-helten elsker livet som puddelrocker

- Noe av det morsomste jeg vet med skuespillerlivet er at man i det ene øyeblikket kan være motstandshelt på Rjukan, og i det neste puddelrocker på scenen, sier Benjamin Helstad til Se og Hør.

SEOGHØR.NO:Skuespiller Benjamin Helstad (27) fra Kolbotn kom seg helskinnet gjennom fem måneder med filmopptak under opptakene til TV- suksessen «Kampen om Tungtvannet».

Nå er han livredd for å bli skadet, etter å ha byttet ut marsjstøvlene med stiletthæler. Benjamin er rockestjerne i Folketeaterets elleville oppsetning av «De tre musketerer».

SPILTE MOT SKARSGÅRD: I «Kongen av Bastøy» spilte Helstad hovedrollen mot selveste Stellan Skarsgård.
SPILTE MOT SKARSGÅRD: I «Kongen av Bastøy» spilte Helstad hovedrollen mot selveste Stellan Skarsgård. Vis mer

- Det er kjempegøy med motsetninger. Noe av det morsomste jeg vet med skuespillerlivet er at man i det ene øyeblikket kan være motstandshelt på Rjukan, og i det neste puddelrocker på scenen, sier Benjamin.

Kjent stemme

Han var bare 11 år gammel da han filmdebuterte som «Karta» i Jakten på Nyresteinen i 1996, sammen med blant andre Jenny Skavlan. Filmkarrièren tok av med hovedrollen som «Erling» i «Kongen av Bastøy».

Premieren på musikalen «De tre musketerer» er 11. februar. Regissør Alexander Mørk-Eidem lar en eventyrlig fortid møte en moderne verden.

Benjamin fikk fektetrening på Statens Teaterhøgskole. De moderne musketerene Henrik Rafaelsen (Athos), Robert Skjærstad (Porthos) og Mattis Herman Nyquist (Aramis) er mer avhengige av sine musikkinstrumenter enn av sverdet.

Også «Lilyhammer-stjernen» Trond Fausa Aurvåg (42) dukker opp i stykket i uforglemmelige roller som kong Ludvig XIII.

– I rollen som d’Artagnan føler jeg at jeg får kombinert det beste med å være skuespiller med det å være rocker, sier Benjamin fornøyd.

LES OSÅ: Aksel Hennie er misunnelig på meg