- Tungt å finne ut at jeg var klarsynt

Som liten trodde «Åndenes Makt»-eksperten Anne-Kristine Augestad lenge alle barn var som henne.

SEOGHØR.NO: Gjennom TV-opptredener i TVNorge-programmet «Åndenes Makt», har klarsynte Anne-Kristine Augestad gjort seg bemerket.

Augestad forteller at hun trolig alltid har vært klarsynt. Men som barn trodde hun at alle andre også var som henne.

- Jeg har nok alltid vært klarsynt, helt fra da jeg var liten. Da jeg var liten trodde jeg at alle var sånn som meg. Men da jeg ble eldre, ble jeg litt skeptisk til mine egne evner fordi jeg forsto at jeg ikke var som alle andre, sier hun til Seoghør.no.

Å definere hva det var hun var, tok imidlertid tid.

Gikk gjennom vanskelig tid

VANSKELIG TID: Å finne ut at hun var klarsynt var ingen enkel prosess for Anne-Kristine Augestad. Foto: Erlend Haugen, Se og Hør
VANSKELIG TID: Å finne ut at hun var klarsynt var ingen enkel prosess for Anne-Kristine Augestad. Foto: Erlend Haugen, Se og Hør Vis mer

- Jeg har nok skjønt det hele tiden, men jeg har ikke ønsket å erkjenne det før omkring 14 år siden. Da begynte jeg en prosess der jeg tok tak i meg selv, og lot skeptikeren i meg selv roe seg ned. Jeg fant ut at det var klarsynt jeg var, og tenkte: «Hva skal jeg gjøre med det her?»

Til Seoghør.no forklarer Augestad at det ikke var enkelt for henne å finne ut av hvordan hun var. Hun gikk gjennom en vanskelig tid, som nå heldigvis er over.

- Det var litt vanskelig å finne ut, for jeg har et behov for å finne ut ting på en logisk måte. Mange av opplevelsene jeg har er ikke helt normalt. Jeg bruker sanser, får inn mye bilder og hører stemmer.

- Dette er jo ikke regnet som helt normalt innen vår kultur. Så det har vært vanskelig. Men akkurat nå er det veldig bra, sier hun.

Støttet prinsesse Märtha

Augestad støttet nylig prinsesse Märtha, som har måttet tåle mye kritikk for engleskolen sin.

- Jeg kjenner henne ikke personlig, og vet ikke alt om hennes arbeid. Men jeg vil tro at så lenge en person gjør noe bra for andre, har gode intensjoner og prøver å hjelpe andre med å elske seg selv, så ser jeg ikke noe galt med det. Uansett om man er søppelkjører eller prinsesse, sa Augestad til Seoghør.no.

«Åndenes Makt» sendes søndag klokken 21.30 på TVNorge.

LES OGSÅ: - Hun er et godt menneske som prøver å hjelpe andre