SNAKKER UT: - Det var en krevende tid, sier Brit Fougner. Foto: Scanpix
SNAKKER UT: - Det var en krevende tid, sier Brit Fougner. Foto: ScanpixVis mer

Tung tid for Førdes kone

Brit Fougner snakker ut om Einar Førdes utroskap.

SEHER.NO: I boka "Stikk i strid" ,om den avdøde AP-politikeren og NRK-sjefen Einar Førde, avslører forfatter Frank Rossavik at Førde i flere år hadde et kjærlighetsforhold til daværende leder av sosialkomiteen, Gunn Vigdis Olsen-Hagen - mens han var gift med Brit Fougner.


Ifølge boken avsluttet Førde forholdet til Olsen-Hagen i 1988 fordi han ville redde ekteskapet med Fougner, men da Olsen-Hagen i 1989 ble rammet av kreft spurte hun om Førde om å ta opp kontakten.


- Einar tok dette opp med meg. Det var ikke snakk om å gjenoppta forholdet, han ville være venn og omsorgsperson. Jeg kunne vanskelig si annet enn ja. Men det var krevende, sier Brit Fougner til Dagbladet.


Fougner visste hele tiden om forholdet mellom ektemannen og Olsen-Hagen og hun bekrefter at opplysningene i boka stemmer.


- Han har gitt et riktig bilde av det, sier Fougner som ikke ønsker å gi et større intervju til avisen.


- Jeg synes ikke det er noe hyggelig å snakke om det, og jeg synes ikke det er noe hyggelig at det skrives om det. Men jeg forstår også at det er interessant og viktig fordi de begge hadde sentrale stillinger, og at forholdet deres kunne ha betydning for hvordan saker ble løst.


Også Einar Førdes barn reagerer på omtalen deres avdøde far har fått i media.


- Jeg synes det er veldig trist å få disse overskriftene igjen. Det føles som en grafsing. Jeg føler ikke at folk har noe med hvordan han var privat, sier datteren Hanna Førde til VG.