Lene Nystrøm i «Klovn»:

Tullet med skilsmissen - nå svarer eksen

Søren Rasted avslører at han skal medvirke i serien.

- MORSOMT: I den sjuende sesongen av «Klovn» spiller Lene Nystrøm kona til Casper Christensen. Nå forteller Nystrøms eksmann, Søren Rasted, hva han mener om ekskonas innsats i tv-serien.
- MORSOMT: I den sjuende sesongen av «Klovn» spiller Lene Nystrøm kona til Casper Christensen. Nå forteller Nystrøms eksmann, Søren Rasted, hva han mener om ekskonas innsats i tv-serien. Vis mer

Tidligere denne måneden rullet den sjuende sesongen av den danske komisuksessen «Klovn» ut på danske tv-skjermer.

Fra tidligere er det kjent at Lene Nystrøm (44) har kapret en rolle, der hun i likhet med sine kolleger, Frank Hvam (47) og Casper Christensen (49), spiller en karikert og ekstrem utgave av seg selv.

FÅR SKRYT: Lene Nystrøm har allerede fått ros for rollen sin i «Klovn», der hun spiller mot blant andre Casper Christensen (t.v.). Foto: Per Arnesen / TV 2
FÅR SKRYT: Lene Nystrøm har allerede fått ros for rollen sin i «Klovn», der hun spiller mot blant andre Casper Christensen (t.v.). Foto: Per Arnesen / TV 2 Vis mer

At serier bygger på visse hendelser fra skuespillernes virkelige liv, er ingen ukjent sak. I «Klovn» er Nystrøms karakter blant annet ekstremt opptatt av helse og trening, og prøver å få Christensen, som spiller hennes ektemann, til å gå ned i vekt.

Det er også i denne sammenheng at Christensen i tv-serien mener at Aqua-stjernen gikk fra sin virkelige eksmann, Aqua-bandkollega Søren Rasted (49), fordi han var blitt for tykk.

GIFTET SEG: Lene Nystrøm og Søren Rasted ble viet i Blovstrød Kirke på Nord-Sjælland i Danmark på sensommeren i 2001. I april i fjor ble det kjent at paret skulle skilles. Foto: Mogens Flindt / NTB scanpix
GIFTET SEG: Lene Nystrøm og Søren Rasted ble viet i Blovstrød Kirke på Nord-Sjælland i Danmark på sensommeren i 2001. I april i fjor ble det kjent at paret skulle skilles. Foto: Mogens Flindt / NTB scanpix Vis mer

- Dritmorsomt

Nystrøm var som kjent gift med Rasted i 16 år. I fjor vår kunngjorde musikerne, som har to barn sammen, at de gikk hver til sitt.

Hva som er den virkelige årsaken til bruddet, er blitt holdt privat. Rasted har tidligere avkreftet at det har vært noe dramatikk bak valget, og betegner det hele som en «veldig god» skilsmisse.

At Rasted har fulgt Nystrøm i tv-serien, legger han ikke skjul på. I et intervju med P3-programmet «Den svarte boks» forteller 49-åringen hva han mener om ekskonas innsats i «Klovn».

- Hun har vært med i mange filmer. Jeg har sett henne i ti filmer eller noe, så jeg har sett henne før. Jeg synes det er moro. Jeg synes generelt sett at «Klovn» er dritmorsomt, sier Rasted, ifølge danske BT.

- Virkelig morsomt

I samme intervju avslører musikeren at også han blir å se i en mindre opptreden i den danske suksesserien.

- Jeg har en liten cameo (personen er seg selv og ikke en rolle, journ.anm.) i den aller siste episoden. Jeg har lest noe av manus, og det er virkelig morsomt.

Nystrøm har høstet ros for sin innsats som kona til Casper Christensen. Det danske underholdningsnettstedet Skærm.nu skriver blant annet at Aqua-vokalisten «skinner utover hele Klovn-serien» og at «selvironien hennes er overlegen».

Kjærester i virkeligheten

Hva som er påtenkt med Rasteds medvirkning, og i hvilken situasjon han vil dukke opp, er så langt ikke kjent.

«Klovn» har gjort stor suksess med deres brutale humor siden serien startet opp i 2005. I sesongene fram til 2009 var det Iben Hjejle (46) som spilte kona til Christensen. De to var kjærester i virkeligheten, men gikk fra hverandre 2011.

Hjejle gikk ut av produksjonen i fjor.

De tidligere sesongene av «Klovn» har i Norge blitt vist på TV 2. Det er foreløpig ikke bestemt om det også kommer til å gjelde sesong sju.

LES OGSÅ: - Nå har han giftet seg