Tore Torell er død:

Tryllekunstner Tore Torell er død

Gikk bort 76 år gammel.

TORE TORELL ER DØD: Tryllekunstneren sovnet inn kort tid før sin egen 77-årsdag. Her avbildet med kona Nina. Foto: Svend Aage Madsen
TORE TORELL ER DØD: Tryllekunstneren sovnet inn kort tid før sin egen 77-årsdag. Her avbildet med kona Nina. Foto: Svend Aage Madsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Den norske tryllekunsteren Tore Torell er død.

Han sovnet stille inn i sitt hjem i Sandefjord. Det opplyser familien hans overfor NTB.

Torell gikk bort kort tid før sin 77-årsdag, den 13. mai.

Fikk kreft

Illusjonist og tryllekunstner Tore Torell led av kreft i spiserøret i tiden før sin død. I et intervju med Se og Hør i høst, fortalte Torell at han oppsøkte lege med det han trodde var halsbetennelse tidligere samme år.

- Jeg hadde en halsbetennelse som ikke ble bedre, uansett hva vi gjorde, sa Torell den gang.

I mars i fjor møtte han til undersøkelser på Vestfold sentralsykehus i Tønsberg.

- Legen sa de fant noe «grums» i halsen min. Noe som i klartekst betydde at jeg hadde en kreftkul ved strupehodet på størrelse med en mini-tomat, fortalte han videre.

Svulsten lå slik til at den ikke kunne fjernes ved hjelp av kirurgi. Kroppen hans ble til sammen utsatt for 35 runder med stråling, før legene var fornøyde.

- Jeg var glad for at de ikke måtte fjerne strupehodet mitt slik at jeg måtte lære meg å snakke ved hjelp av en maskin, fortalte Torell.

Saken fortsetter under bildet.

TORELL MED KONA: Tore Torell og kona Nina koste seg sammen på Se og Hørs Kjendisgalla høsten 2016. Foto: Andreas Fadum
TORELL MED KONA: Tore Torell og kona Nina koste seg sammen på Se og Hørs Kjendisgalla høsten 2016. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Fikk tilbakefall

Etter den intensive strålebehandlingen kunne Tore Torell og kona, Nina Fremmerlid Torell, feire med ferieturer til Kypros og Kreta, men allerede i juli fikk han beskjed om at han igjen hadde kreft.

- Jeg hadde et håp om at jeg var frisk. Men prøvene viste noe annet. Denne gangen satt svulstene langs hele spiserøret mitt. Bildene som ble tatt da jeg hadde kontrastvæske i kroppen, fikk denne delen av kroppen min til å lyse opp som et juletre, sa Tore Torell til Se og Hør i høst.

FIKK MER BEHANDLING: Tore Torell ble i høst behandlet for kreft i spiserøret for andre gang på få måneder. Foto: Svend Aage Madsen
FIKK MER BEHANDLING: Tore Torell ble i høst behandlet for kreft i spiserøret for andre gang på få måneder. Foto: Svend Aage Madsen Vis mer

Da kreften kom tilbake, begynte Torell med behandling i form av både stråling og cellegift ved Ullevål sykehus.

På tross av smerter i spiserøret, som innimellom sørget for at han måtte mates intravenøst, var Torell ved godt mot.

- Nå vet jeg at ting tar tid, at det handler om å spare på kreftene, og gjøre det beste ut av dagene jeg tilbringer på sykehuset, sa han til Se og Hør.

Også kona Nina har slitt med kreftsykdom de siste årene. For i overkant av tre år siden hun fikk konstatert lymfekreft.

Avsluttet behandlingen

Den siste tiden til Torell var krevende, da både Nina og Tore i perioder var til kreftbehandling samtidig.

Tore ble tatt av behandling for en måneds tid siden, da prøvene viste at cellegift og stråling ikke lenger hadde noen virkning. Kreften hadde spredd seg for mye.

- Det virker som om min behandling går bra. Jeg får immunterapi, og skal etter planen holde på med det i et par år fremover, sier Nina til Se og Hør i dag

Lang tryllekunstner-karriere

Bare 11 år gammel begynte Tore Torell sin karriere som tryllekunstner, da han opptrådte for KFUMs årsmøte i Oslo.

Deretter fulgte en langvarig og mangslungen karriere som illusjonist og tryllekunstner.

Han har gitt ut flere bøker, trylle-DVD-er og tryllesett, og har reist land og strand i Norge med trylleshowene sine.

Gjennom nesten 50 år, fra 1963 og frem til 2011, holdt han dessuten over 500 forestiller på Kiel-ferga mellom Oslo og Kiel. Og i 2011 mottok han Kongens fortjenstmedalje i sølv for sitt arbeid.

FIKK MEDALJE: I 2011 fikk Tore Torell Kongens fortjenstmedalje i sølv. Her hilser han og kona, Nina Fremmerlid Torell, på kong Harald og dronning Sonja på Slottet i 2012, da kongeparet tok i mot mottakerne av medaljer fra det siste halvåret.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
FIKK MEDALJE: I 2011 fikk Tore Torell Kongens fortjenstmedalje i sølv. Her hilser han og kona, Nina Fremmerlid Torell, på kong Harald og dronning Sonja på Slottet i 2012, da kongeparet tok i mot mottakerne av medaljer fra det siste halvåret. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Det verste som kunne skje

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer