GØY: - Det er så gøy å holde på med dette at det holder meg levende, sier Dan Børge Akerø. Lørdan er han klar for det 60. programmet av Den store klassefesten. Foto: Anders Myhren/Seher.no
GØY: - Det er så gøy å holde på med dette at det holder meg levende, sier Dan Børge Akerø. Lørdan er han klar for det 60. programmet av Den store klassefesten. Foto: Anders Myhren/Seher.noVis mer

- Trykket har blitt mindre

Dan Børge Akerø må finne seg i å dele rampelyset med flere...

SEHER.NO: - "Den store klassefesten" kommer til å overleve meg, det er jeg helt sikker på!

Dan Børge Akerø (58) er aktuell med en ny runde av NRKs lørdagssuksess "Den store klassefesten". På lørdag sendes det 60. programmet av det populære og uhøytidelige konkurransen hvor to kjendiser møtes til dyst og får hjelp av sine gamle klassekamerater.

Det er syvende gang Dan Børge leder det populære lørdagsshowet, som ble vist for første gang i 2000.

- Ingenting har uendelig levetid, men at "Den store klassefesten " har lengre levetid er jeg sikker på. Det kan godt ha en pause og komme tilbake igjen - også uten meg, sier Dan Børge til Seher.no.

Den rutinerte programlederen mener at hemmeligheten bak suksessen er at programmet ikke er basert på en trend, men at det handler om skole - og kjente mennesker.

- Den norske skolen er så enhetlig at alle har et forhold til det. Dessuten er programmet avhengig av at det produseres kjente mennesker og det bidrar jo ukeblader, tv og radio til i aller høyeste grad.

Akerø begynte sin TV-karriere som nyhetsoppleser i Dagsrevyen på NRK så tidlig som 1981. Senere hadde han en stor karriere i underholdningsprogrammer både på NRK og TV2, etter at kanalen ble lansert. Han er kjent fra Talkshowene Lørdan, Senfredag, Talentiaden, Kjempesjansen, i tillegg til at han har ledet flere store livesendinger som Melodi Grand Prix og Idrettsgallaen.

TV-veteranen er glad for at trykket på ham som kjendis ikke er like stort lenger.

- De som var på TV på 80-tallet fikk kolossalt mye oppmerksomhet fordi NRK hadde monopol, og da var vi mange som fikk stor glede eller byrde av det. Nå er trykket blitt mindre. Heldigvis kommer det nye til hele tiden og tar plass i rampelyset. Sendestrukturen gjør at det produserer mye flere kjendiser og de spises mye raskere enn det som skjedde før.

Et langt liv i rampelyset har også lært programlederen å holde en lavere profil med hensyn til privatlivet.

- Jeg har funnet ut at det er viktig å skjerme barn og familie mot ukeblader eller aviser, så det har vi en forholdsvis bevisst familielinje på.

Men selv om Akerø er overbevist om at "Den store klassefesten" overlever ham, er det også med på å holde ham i live.

- Jeg synes det er gøy å holde på med dette, så det er med på å holde meg levende i alle fall, sier Dan Børge entusiastisk.

Se mer om hvem Dan Børge deler æren med i videointervjuet under:

[obj:media:7564]