NÆRE VENNER: Holmlia-gutten Omer Bhatti blir av Dagbladet koblet til rykter om av at han skal være resultatet av Michael Jacksons møte med en norsk kvinne i 1987. Men Bhatti er født i 1984... Her er Bhatti sammen med sin gode venn på 90-tallet. Foto: Scanpix
NÆRE VENNER: Holmlia-gutten Omer Bhatti blir av Dagbladet koblet til rykter om av at han skal være resultatet av Michael Jacksons møte med en norsk kvinne i 1987. Men Bhatti er født i 1984... Her er Bhatti sammen med sin gode venn på 90-tallet. Foto: ScanpixVis mer

Trykket falskt Jackson-rykte

Norske Omer Bhatti var allerede født da unnfangelsen skal ha funnet sted...

SEHER.NO: Michael Jacksons norske venn Omer Bhatti (25) satt på første rad under den gripende minnestunden for poplegenden forrige tirsdag, og amerikanske medier spekulerer fremdeles i hva som gjør at Omer har et så nært forhold til Jackson-familien. 

I dag gjengir Dagbladets papirutgave flere rykter om at Omer kan være sønn av "The King of Pop".

Avisen henviser til rykter fra det amerikanske tabloidbladet National Enquirer om at Omer vil ta en DNA-test for å finne ut av farskapet, og en sak fra Fox News i 2004 om at Jackson skal ha hatt en one-night stand med en norsk kvinne i 1987.

Det er imidlertid bare ett problem med spekulasjonene...

Omer Bhatti er født i 1984 - ikke i 1987, da Jackson skal ha møtt den norske beundrerinnen.

Holmlia-gutten er i dag 25 år gammel, noe også Dagbladet selv opplyser i starten av fredagens artikkel.

Bhatti og familien har holdt en lav profil etter Michael Jacksons dødfall, og til Seher.no forteller et familiemedlem at de ikke ønsker å kommentere spekulasjonssaken rundt Omer.

- Vi har sørget vi nå, jeg har ingen kommentar, sier kvinnen i andre enden når Seher.no ringer.

Gunnar Bodahl-Johansen ved Institutt for journalistikk mener Dagbladet aldri burde tatt med det falske ryktet i sin artikkel.

- I en situasjon som Michael Jacksons død, oppstår det mange rykter. Journalistens oppgave er å være et filter. Når et rykte ikke har troverdighet som dette, bør det ikke bringes videre. Her er det motstridende opplysninger i samme artikkel, sier han til Seher.no.

Fungerende sjefredaktør i Dagbladet, Lars Helle, sier til Seher.no at avisen nok burde ha presisert bedre at ryktet om at Omer er et resultat av en unnfangelse i 1987 umulig kan stemme.

- Det er ikke bevisst utelatt, her har det nok bare gått litt fort i svingene. Jeg kan garantere at vi har sitert og gjengitt våre kilder korrekt, men vi kan godt være mye tydeligere.

Helle forsvarer imidlertid artikkelen om farskapsryktene, til tross for faktafeilen.

- Vi skriver at dette dreier seg om rykter, som har blusset opp igjen. Men kan hende bør vi være litt nøyere med regnestykkene, sier han til Seher.no.Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Her er Jacksons ukjente låt

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.