Kim Kardashian West

Trygler om råd etter sykdomsutviklingen

- Det har tatt over kroppen min.

TRØBBEL: Kim Kardashian West har i en årrekke hatt problemer med psoriasis, og sier nå at hun ikke lenger vet sine arme råd. Nå trygler hun fansen om råd. Foto: NTB scanpix
TRØBBEL: Kim Kardashian West har i en årrekke hatt problemer med psoriasis, og sier nå at hun ikke lenger vet sine arme råd. Nå trygler hun fansen om råd. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tidvis kan det virke som om Hollywoods aller største stjerner lever helt ekstravagante liv, men vi får stadig bekreftet at de er akkurat som alle oss andre. De spiser, trener, går turer og blir syke, som alle andre.

Realitydronningen Kim Kardashian West (38) kan skrive under på akkurat dette. Livet hennes har bydd på både opp- og nedturer, og selv om det virker som hun bare koser seg på fest eller er på shopping, har hun også sitt å stri med. Nå ber hun fansen om hjelp, i håp om at de kan komme med råd om sykdommen hennes.

Kim lider nemlig av psoriasis, noe hun flere ganger har valgt å være åpen om. Hudsykdommen er en betennelse i huden, som kan sørge for store utslett over store deler av kroppen.

Bønn om råd

Ifølge Norsk Helseinformatikk er det anslått at omtrent to prosent av befolkningen har psoriasis, og det er ikke alltid så enkelt å behandle.

På Twitter har derfor 38-åringen nå kommet med følgende bønn, som mange trolig kan kjenne seg igjen i:

«Jeg tror tiden er inne for at jeg begynner på medisiner for psoriasisen. Jeg har aldri sett det slik før, og jeg klarer ikke dekke det lenger. Det har tatt over kroppen min. Har noen prøvd noen medisiner for psoriasis, og hva fungerer best? Jeg trenger øyeblikkelig hjelp!!!», skriver hun åpenhjertig til fansen.

Med 59,1 millioner følgere på Twitter, skulle det ikke ta lang tid før hun fikk svar. Over 4000 kontoer har svart på meldingen, mens 35 000 brukere har likt den.

Nylig stilte Kim opp i en video for Vogue, der hun blant annet viste hvordan hun sminket over psoriasisen hun hadde i ansiktet. Nå virker det imidlertid som at hun ikke lenger vet sine arme råd. Women's Health, et magasin som skriver om helseproblemer, var raskt ute med å snappe opp saken.

Magasinet skriver, i likhet med mange av dem som har svart realitystjernen, at det finnes flere typer medisinske løsninger på slike problemer. Norsk Helseinformatikk anbefaler å unngå stress og alkohol, samtidig som man kanskje får huden eksponert for både sol og saltvann.

Mange mener at utbruddene har blitt bedre etter opphold i Syden, for eksempel. I tillegg anbefales diverse salver og kremer i enkelte tilfeller, mens det for de aller mest ekstreme tilfellene kan anbefales cellegift.

Kim Kardashian har selv hevdet at en rekke spesielle behandlinger har fungert for henne tidligere. I 2013 fortalte hun at hun brukte søsteren Kourtney Kardashians brystmelk som fuktighetsgivende krem på problemområdene, noe som satte sinnet i kok hos enkelte eksperter.

BERØMT BAKDEL: Kim Kardashian er kjent for å ha skapt begrepet «belfies» - å ta bilde av seg selv, med rumpa til. I 2016 hevdet hun størrelsen skyldtes kortisonsprøyter. Foto: Kim Kardashian / Twitter
BERØMT BAKDEL: Kim Kardashian er kjent for å ha skapt begrepet «belfies» - å ta bilde av seg selv, med rumpa til. I 2016 hevdet hun størrelsen skyldtes kortisonsprøyter. Foto: Kim Kardashian / Twitter Vis mer

En annen kontroversiell behandling Kim tidligere har vært åpen om, omhandler kortisonsprøyter. Hun hevdet at disse sprøytene, som ifølge Norsk Helseinformatikk primært brukes til å dempe kroppens immunreaksjoner, gjorde rumpa hennes større. Dette skal derimot ikke ha vært grunnen til at hun tok dem. Formålet hennes var, ifølge henne selv, å få bukt med psoriasisen.

Overlege ved Rikshospitalets hudavdeling og svenske Akademikliniken, Michael Zangani, var kritisk til Kardashians uttalelser.

- Jeg må le litt av dette. Det er ganske uvanlig å gi kortisonsprøyter for psoriasis, sa Zangani til Dagbladet i 2016, og la til:

- Det er imidlertid ikke uvanlig å få mindre søkk i huden etter slike sprøyter. Å få større rumpe, derimot - det er nok ikke akkurat vanlig.

Narkotikafortid

Det er ikke bare Kims sykdom som skaper overskrifter i disse dager. I 2007 ble hun, som kjent, nærmest berømt over natta da en tre år gammel hjemmesnekret sexvideo av henne og hennes daværende kjæreste traff internett med full styrke.

Sist måned kom Kim med sjokkavsløringen om at hun hadde vært høy på ecstasy da hun spilte inn sexvideoen. Det var i en samtale med lillesøsteren Kendall Jenner (23) og Scott Disick (35), at trebarnsmoren fortalte at hun hadde prøvd ecstasy to ganger i sitt liv.

Begge gangene fikk store konsekvenser.

- Jeg prøvde ecstasy en gang, og da ble jeg gift, sa hun og henviste til sitt første ekteskap mellom henne og Damon Thomas i 2000 - da Kim bare var 20 år gammel.

Samtidig avslørte Kim at hun fortalte moren, Kris Jenner (63), om eksperimenteringen med narkotika, og at hun raskt satte en stopper for det hele.

NÆRT FORHOLD: Kris Jenner tok en alvorsprat med Kim da hun fikk vite at datteren hadde prøvd ecstacy. Foto: NTB Scanpix
NÆRT FORHOLD: Kris Jenner tok en alvorsprat med Kim da hun fikk vite at datteren hadde prøvd ecstacy. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg fortalte alltid min mor alt. Vi har bestandig hatt et veldig nært forhold, så da jeg kom hjem til henne, sa jeg: «Omg, mamma. Jeg prøvde ecstasy i går», sa 38-åringen til Busy Phillips på TV-showet «Busy Tonight».

- Jeg husker det så utrolig godt. Hun satt på toppen av vaskemaskinen da hun sa til meg: «En dag kommer du til å ikke ha mulighet til å få barn. Du kan ikke gjøre sånt. Du kommer til å ødelegge deg selv», fortsatte Kim.

- Hun var utrolig opprørt, og hun hadde aldri prøvd narkotika selv. Så hun var redd jeg skulle ende opp som en gal narkoman. Men jeg tenkte for meg selv: «Hun har helt rett. Jeg er ferdig med dette. Det er ikke meg i det hele tatt», og etter det prøvde jeg aldri noe igjen, hevdet stjernen.

LES OGSÅ: «Ingen» visste hvor stjernen var - før nå