PENGEKNIPE: Amanda Knox og forloveden Christopher Robinson insisterer på pengegaver fra bryllupsgjestene - så vel som fra personer som ikke er invitert. Foto: NTB Scanpix
PENGEKNIPE: Amanda Knox og forloveden Christopher Robinson insisterer på pengegaver fra bryllupsgjestene - så vel som fra personer som ikke er invitert. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Amanda Knox og forloveden:

Trygler om penger til «romvesen»-bryllup

Brukte sine oppsparte midler på Italia-tur.

Publisert

I fjor kunngjorde Amanda Knox (32) at hun og kjæresten, forfatter Christopher Robinson, hadde forlovet seg.

Nå ber 32-åringen, som i 2015 - etter fire år i et italiensk fengsel ble frikjent for drapet på romkameraten Meredith Kercher (21) - om økonomisk bistand.

- La oss være ærlig, vi behøver ikke flere ting. Det vi trenger er hjelp til å arrangere den beste festen noensinne for vår familie og venner, skriver paret innledningsvis på sin hjemmeside.

Pengene er borte

Knox og forloveden ber om donasjoner med et startbeløp på 500 dollar - helt opp mot 10 000 dollar. Pengene skal ifølge dem selv dekke et verdensrom-inspirert bryllup med både tidskapsel og «ekstravagant romvesenmat». For å nevne noe.

- Enten du deltar i bryllupet eller ei, er du velkommen til å donere et bestemt beløp, heter det videre.

SKAL GIFTE SEG: Christopher Robinson og Amanda Knox møttes i 2015. I fjor forlovet paret seg. Foto: NTB Scanpix
SKAL GIFTE SEG: Christopher Robinson og Amanda Knox møttes i 2015. I fjor forlovet paret seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Knox og Robinson forklarer at de opprinnelig hadde satt av penger som skulle gå til den store feiringen. Alle oppsparte midler forsvant imidlertid da førstnevnte tidligere i sommer returnerte til Italia for første gang siden frikjennelsen.

32-åringen var den gang invitert til paneldebatten «Medierettssaken» på strafferettsfestivalen i Modena, og paret legger ikke skjul på at turen ble et pengesluk.

Saken fortsetter under:

- Vi var ikke forberedt på å planlegge et bryllup og Amandas første tur noensinne tilbake til Italia på samme tid. Men da Italy Innocence Project inviterte Amanda til sitt arrangement for å delta i debatten, kunne vi ikke la sjansen gå fra oss. Med lite tid til planlegging og ingen oppsparte midler, måtte vi bruke pengene vi hadde spart til bryllupet. (...) Det var fullt ut verdt det, skriver de videre.

MODENA: Amanda Knox er tilbake i Italia for første gang siden hun ble frikjent for drapet på sin venninne, Meredith Kercher. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV Vis mer

Får belønning

Dermed har duoen sett seg nødt til å trygle om hjelp.

Dem som åpner lommeboka vil til gjengjeld få en signert utgave av «The Cardio Tesseract» - ei bok med kjærlighetsdikt som paret har skrevet sammen. For de mest generøse giverne, kommer belønningen i form av en «shout out» på bryllupsfesten, eller en videohilsen.

Også på sin Instagram-profil har Knox bedt om tips og råd når det kommer til planlegging av den store dagen.

- Vi planlegger fortsatt hva slags elleville kostymer, kulisser, pyntegjenstander og mat vi skal ha. (...) Har dere noen tips?, skriver hun.

Frampek til bryllupet

Det var i november i fjor Knox avslørte at hun skal gifte seg. Kunngjøringen kom i form av en seks minutter lang video på Youtube, der forloveden gjennomfører et nøye planlagt frieri.

Dette ble også et frampek til temaet for selve bryllupet. I videoen følger man paret etter at noe på sjokkerende vis har «falt ned fra himmelen» og lager et enormt bråk i hagen deres.

Saken fortsetter under:

- Det ser ut som en meteoritt, sa Robinson.

- Vil du bli hos meg til den siste stjerna i galaksen har slukket, og selv etter det? Amanda Marie Knox, vil du gifte deg med meg?, fortsatte han.

Det endte, som kjent, med et ja fra Knox.

LES OGSÅ: Playboy-modellen ble myrdet av sin forsmådde ektemann

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer