Donald Trump jr.:

Trumps sønn hudflettes: - Et mareritt

For den nette sum av 92 000 kroner kan du skyte dyr med Donald Trump jr.

KRITISERES: Donald Trump jr. (i midten) skal på jakt i Alaska, og du kan være med. Turen auksjoneres bort til høystbydende, noe som får flere til å se rødt. Foto: NTB scanpix
KRITISERES: Donald Trump jr. (i midten) skal på jakt i Alaska, og du kan være med. Turen auksjoneres bort til høystbydende, noe som får flere til å se rødt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke til å stikke under stol at hele Trump-familien tidvis er nokså kontroversielle, og at overskriftene de skaper er deretter. Sist i natt klarte pappa Trump (73), USAs sittende president, å skape overskrifter da han ikke hilste på Nancy Pelosi (79), lederen for Representantenes hus, under sin årlige «State of the Union»-tale.

KRITIKK: USAs førstedame Melania Trump har flere ganger fått kritikk for klesvalgene sine. Her er verstingene! Video: Rød Løper Vis mer

Presidentens barn er også vant til å stå i stormer, og denne gangen er det eldstesønnen Donald Trump jr. (42) som vekker internasjonal oppsikt. Senest forrige uke ble han dømt nord og ned da han poserte med ei rifle - utsmykket med et såkalt Jerusalemkors. Det hadde teologer lite fint å si om.

Nå hudflettes han igjen, av årsaker som ikke er helt uten sammenheng med ovennevnte tilfelle. Det har seg nemlig slik at man nå kan kjøpe seg en plass på et jaktlag sammen med presidentsønnen, hvis formål er såkalt trofé-jakting.

Luksusjakt

Flere medier, deriblant The Guardian, USA Today og New York Post, har omtalt saken. Den ukelange «drømmeturen», som selskapet Safari Hunt omtaler det som, kritiseres av flere. Mot slutten av et fire dager langt arrangement i regi av selskapet, kan folk altså by på en jakttur med selveste presidentsønnen.

TAR MED SØNNEN: Donald Trump jr. skal ha med en av sønnene sine på den bortauksjonerte jaktturen. Det er ikke kjent hvem av de fire sønnene som blir med. Her er han fotografert med ekskona Vanessa i 2007. Foto: NTB scanpix
TAR MED SØNNEN: Donald Trump jr. skal ha med en av sønnene sine på den bortauksjonerte jaktturen. Det er ikke kjent hvem av de fire sønnene som blir med. Her er han fotografert med ekskona Vanessa i 2007. Foto: NTB scanpix Vis mer

Startprisen ligger foreløpig på 10 000 dollar, eller 92 500 kroner, og innebærer at du får reise ei uke til Alaska på en yacht med Trump jr. og hans sønn. Sammen med ekskona Vanessa (42) har han barna Kai Madison (12), Donald III (10), Tristan Milos (8), Spencer Frederick (7) og Chloe Sophia (5).

«Mannen som ikke trenger noen introduksjon, Donald Trump jr., er med i år, og hans lidenskap for friluftsliv gjør ham til en perfekt ambassadør for vår måte å leve på. Han deler denne arven med sønnen sin, og tror på å videreføre kunnskapen sin til unge jegere», heter det i en beskrivelse av arrangementet.

Man kan også by på å skyte krokodiller, bøffel eller sjiraffer. Det er ventet at tusenvis av jaktentusiaster vil delta på arrangementet, og at de totalt vil dra inn rundt 45 millioner kroner på auksjonen alene.

KONTROVERSIELT: Flere mener det er smakløst at presidentens sønn er med på en jakttur som auksjoneres bort. Foto: NTB scanpix
KONTROVERSIELT: Flere mener det er smakløst at presidentens sønn er med på en jakttur som auksjoneres bort. Foto: NTB scanpix Vis mer

Verden over er jakt fortsatt populært i visse kretser, og det er ventet at Alaska-jakten med Trump vil bli solgt over utsalgspris. Det går derimot ikke forbi i stillhet.

Nyheten kommer bare ei uke etter at det ble kjent at presidentsønnen hadde skutt en utrydningstruet sau i Mongolia i sommer - noe han ble kritisert sterkt for.

Kritikken har, ikke uventet, haglet igjen på grunn av auksjonen. Tidligere Beach Boys-vokalist Brian Wilson (77) er blant de største kritikerne. Bandet skal nemlig, uten ham, spille på arrangementet, noe den tidligere vokalisten mener er forkastelig.

- Mareritt

Og han er ikke den eneste. Jeff Flocken, som leder dyrevelferdsorganisasjonen Humane Society International, er også hard i sin kritikk av presidentsønnen. Overfor CNN sier han følgende om jakt-auksjonen:

- Dette er markedsført som en «drømme-jakt», men denne turen er ikke noe annet enn et mareritt for de lokale hjortene og endene som plutselig står foran rifla til Donald Trump jr. og hvem som nå enn kjøper dette syke spenningsmomentet, sier han til kanalen.

I 2012 ble Donald Trump jr. og broren Eric fotografert sammen på jakt i Afrika. De poserte blant annet med en død elefant, som de selv hadde skutt. Han poserte også med elefantens avkuttede hale etterpå. Også da gikk det ei kule varmt hos kritikerne.

Jr. har ikke uttalt seg om kritikken selv, men har gjennom sin talsperson, Andy Surabian, kommet med følgende kommentar:

- Donald gleder seg til å holde en tale om jakt og viktigheten av miljøvern på Safari Club-samlingen. Han er også stolt av å si at Brian Wilson nå er skrevet ned på lista over den liberale Hollywood-eliten som han med suksess har provosert.

Selskapet som arrangerer auksjonen går også hardt ut mot kritikerne. De mener at kritikken er hyklersk, fordi jakt «bidrar til bevaring av verden».

LES OGSÅ: Dette sier han om ekskonas barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer