Donald Trump i «Alene Hjemme 2»:

Trumps «Alene Hjemme»-hemmelighet avslørt etter 25 år

Skuespiller Matt Damon letter på sløret.

Trumps «Alene Hjemme»-hemmelighet avslørt etter 25 år
Publisert

(Seoghør.no) Husker du scenen i «Alene hjemme 2» der Macauley Culkin ankommer hotell Plaza i New York? Plutselig dumper han bort i Donald Trump og spør om veien til lobbyen.

I et intervju med Hollywood Reporter kommer Matt Damon med forklaringen på Trumps cameo:

- Dealen var at hvis du ville filme i en av hans bygninger, måtte du skrive inn en rolle til ham. Regissør Martin Brest måtte skrive noe til «Scent of a woman» - og hele crewet var med på det, sier Damon.

- Du måtte kaste bort en time av dagen din med bullshit: Donalt Trump går inn og Al Pachino sier «Hallo, Mr. Trump!» - du var nødt til å bruke navnet hans - og så går han ut igjen, fortsetter han.

PLAZA: Culkin og Trump i «Hjemme alene 2», hvor sistnevnte fikk med replikken: «Down the hall and to the left». Foto: Skjermdump
PLAZA: Culkin og Trump i «Hjemme alene 2», hvor sistnevnte fikk med replikken: «Down the hall and to the left». Foto: Skjermdump Vis mer

Ofte klippet bort

Hollywood-stjernen er festivalaktuell i «Suburbicon» og«Downsizing» der han spiller mot norske Ingjerd Egeberg. Han er en uttalt kritiker av Trumps politikk, og når det gjelder presidentens filmstunts konkluderer han slik:

- Du kaster bort tid for å få tillatelsen, og så kan du klippe bort scenen. Men i «Alene hjemme 2» beholdt de den.

TRUMP-TULL: Matt Damon er kritisk til Trumps cameo-bonanza. Foto: NTB Scanpix
TRUMP-TULL: Matt Damon er kritisk til Trumps cameo-bonanza. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dermed fikk Trump sine seks sekunder med replikken: «Down the hall and to the left».

Hvor mange scener med Trump som ligger igjen på klippebordet etter diverse filminnspillinger, er ikke godt å si. Men han har kommet seg med i flere:

Trump opptrer ifølge The Mirror med Will Smith i «Fresh Prince of Bel Air», med Liz Hurley i «The Job», med Hugh Grant i «Two weeks notice» og med Kim Cattrall i «Sex og singelliv».

Washington Examiner har funnet hele 14 klipp der Trump stikker seg fram, blant annet en reklame for «Pizza Hut».

- MANGE BLONDE KVINNER I FINLAND: Pressekonferansen med USAs president Donald Trump og Finlands president Sauli Niinisto endte i full forvirring - og latter. Video: whitehouse.gov Vis mer

Mye av dette er gjort før han ble tv-vant i reality-serien «The Apprentice».

Reagan og Schwarzenegger

Det er mer utbredt at regissører sniker seg til cameoroller i sine egne filmer enn at utenforstående krever å opptre. Spesielt Alfred Hitchcock er berømt for sine cameo-opptredener.

Spørsmålet er om det kun er eksponeringsbehovet som har drevet Trump, eller om han har hatt en skuespillerdrøm i tillegg til drømmen om å bli president.

Da Ronald Reagan ble USAs 40. president i 1981 hadde han en lang skuespillerkarriere bak seg. Reagan medvirket i 53 filmer, uten at han måtte forhandle seg til å bli skrevet inn.

Arnold Schwarzenegger har etter «Terminator»-filmene gjort tjeneste som guvernør i California, før han inntok Trumps tidligere rolle i «The Celebrity Apprentice». Det siste året har han gjentatte ganger gått ut mot Trump sin prestasjon som president, en hovedrolle Schwarzenegger mener milliardæren takler dårlig.

- Hvorfor tar du ikke over min jobb, så kan jeg ta over din jobb? Slik kan folk få sove godt om nettene igjen, har Schwarzenegger sagt i en video.

Noe som tyder på at han mener Trump burde nøyd seg med en cameo.

LES OGSÅ: Lindsay Lohan: - Skryter av Trump etter sex-sjikanen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer