VIL BLI USAs PRESIDENT: Donald Trump sparte ikke på kruttet da han tirsdag meddelte at han stiller som presidentkandidat neste år. Foto: NTB Scanpix
VIL BLI USAs PRESIDENT: Donald Trump sparte ikke på kruttet da han tirsdag meddelte at han stiller som presidentkandidat neste år. Foto: NTB ScanpixVis mer

Trump stiller som presidentkandidat

- Landet vårt trenger en virkelig god leder, og vi trenger det nå, sa Donald Trump da han annonserte nyheten.

SEOGHØR.NO: Forretningsmannen og milliardæren Donald Trump (69) ønsker å bli republikanernes presidentkandidat til valget i 2016.

- Jeg stiller offisielt til valg som USAs president, og vi skal gjøre dette landet stort igjen, sa han til publikum i New York tirsdag under slagordet «Make America Great Again!», ifølge BusinessInsider.com.

I kunngjøringen angrep 69-åringen Barack Obamas helsereform og anklaget presidenten blant annet for å ha ført en svak handels- og utenrikspolitikk.

– Landet vårt er i store problemer. Vi har ingen seiere lenger. Når var siste gang noen så oss slå Kina i en handelsavtale for eksempel? Jeg slo Kina hele tiden. Hele tiden, sa Trump og hevdet at han er den eneste som kan hjelpe USA.

- Landet vårt trenger en virkelig god leder, og vi trenger det nå. Vi trenger en leder som skrev «The Art of the Deal». Vi trenger en leder som kan bringe tilbake jobbene våre.

Den styrtrike eiendomsmogulen, som aldri har hatt noen politiske verv, har flere ganger tidligere uttrykt sitt ønske om å stille til presidentvalg.

Siden 2005 har Trump vært gift med den slovenske modellen Melania Knauss-Trump (45), og sammen har de sønnen Barron (9).

I tillegg har han fire voksne barn fra to tidligere ekteskap.

MEKTIG MANN: Her er Donald Trump og kona Melania på en middag i Det hvite hus i april i år. Foto: NTB Scanpix
MEKTIG MANN: Her er Donald Trump og kona Melania på en middag i Det hvite hus i april i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Norske Elise sjarmerte Donald Trump i senk