Barron Trump:

Trump-sønnen som sunket i jorda

Flere klør seg i hodet over hvor Trump-ekteparets tenåringssønn har tatt veien.

DUKKET IKKE OPP: Flere av Trump-barna viste sin støtte til Donald Trump på flyplassen i Maryland onsdag. En som derimot ikke var til stede var Melania og Donald Trumps sønn, Barron Trump. Dette har fått flere til å stille spørsmål ved hvor han befinner seg. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
DUKKET IKKE OPP: Flere av Trump-barna viste sin støtte til Donald Trump på flyplassen i Maryland onsdag. En som derimot ikke var til stede var Melania og Donald Trumps sønn, Barron Trump. Dette har fått flere til å stille spørsmål ved hvor han befinner seg. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Like før klokken 18.00 norsk tid onsdag avla Joe Biden presidenteden i Washington D.C, og ble med det USAs president, mens Donald Trump (74) har endret status til «tidligere president».

Tidligere på dagen forlot Trump og kona Melania Trump (51) Det hvite hus for aller siste gang for å sette kursen mot luksuseiendommen Mar-a-Lago i Florida. På veien stoppet han på Joint Base Andrews hvor han inntok talerstolen med kona.

Som støtte var også flere av Trump-barna på plass, deriblant Ivanka (39), Eric (37), Donald Trump jr. (43) og Tiffany Trump (27).

UNDER AVSKJEDEN: Ivanka Trump med ektemannen Jared Kushner og deres tre barn. Brødrene Eric og Donald Jr. Trump, søsteren Tiffany Trump og hennes ferske forlovede Michael Boulos var på plass i Maryland onsdag ettermiddag. Foto: Alex Edelman / AFP /NTB
UNDER AVSKJEDEN: Ivanka Trump med ektemannen Jared Kushner og deres tre barn. Brødrene Eric og Donald Jr. Trump, søsteren Tiffany Trump og hennes ferske forlovede Michael Boulos var på plass i Maryland onsdag ettermiddag. Foto: Alex Edelman / AFP /NTB Vis mer

En som imidlertid glimret med sitt fravær var ekteparets felles sønn, Barron Trump (14). Han var ikke å se på noen av bildene tatt på flyplassen eller fra da Trump-ekteparet forlot Det hvite hus tidligere på dagen.

14-åringen har tidligere blitt sett på reise med foreldrene sine, men han var altså ikke å se ombord på Marine One onsdag morgen, ifølge The Independent.

AVSKJED: Melania Trump publiserte 18. januar en avskjedsvideo på Twitter. Vis mer

«Hvor er Barron Trump?»

Avisa skriver videre at Melania de siste dagene har vært opptatt med å kartlegge fremtiden sin, inkludert å finne en ny skole til sønnen i Florida, hvor Trump-familien nå skal bosette seg. Ifølge The Palm Beach Post besøkte Melania nylig en privatskole nord for Miami, som skal være et mulig alternativ for Barrons fremtidige utdannelse.

Det faktum at Barron er som sunket i jorda har fått flere til å stille spørsmål, spesielt i sosiale medier. På Twitter kryr det av innlegg hvor det samme spørsmålet går igjen: «Hvor er Barron Trump?»

Andre har på spøkefullt vis skrevet at Melania og Donald Trump rett og slett har glemt igjen Barron i Det hvite hus, og at de har latt Biden-paret ta over oppdragelsen av 14-åringen.

Nettstedet The List mener imidlertid å ha forklaringen på hvor Barron kan ha vært onsdag. De skriver at det er sannsynlig at Trump-sønnen rett og slett har tilbrakt dagen på skolebenken.

Trump-sønnen var bare ti år da faren søkte makten i USA, og har bare vært med på et par tilstelninger, noe som ofte har ført til overskrifter.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Tårnet over foreldrene

De siste bildene av Trump-sønnen er tatt i august i fjor, og da var det tydelig at puberteten hadde gjort sitt.

På bildene var han nemlig høyere enn begge foreldrene sine. Det sier sitt, i og med at presidenten selv hevder å være rundt 191 centimeter høy.

TÅRNER OVER: Presidenten skal selv være over 190 centimeter høy. Sønnen har tatt ham igjen med god margin. Foto: Erin Scott / Reuters / NTB
TÅRNER OVER: Presidenten skal selv være over 190 centimeter høy. Sønnen har tatt ham igjen med god margin. Foto: Erin Scott / Reuters / NTB Vis mer

Dette var også første gangen foreldrene og sønnen var blitt fotografert sammen siden pandemien brøt ut.

Barron ble fotografert et par ganger i januar og februar, og var allerede den gang høyere enn sine foreldre, men i august så det ut til at 14-åringen virkelig hadde vokst nok til å tårne over dem begge.

Familien hadde tilbrakt helga på Trump National Golf Club i New Jersey da de ble fotografert på vei tilbake til Det hvite hus. De tok Air Force One til Joint Base Andrews i Maryland, før de fløy helikopteret Marine One videre til plenen foran Det hvite hus.

14-åringens stil fikk også skryt av flere. Ikledd ei jakke i rødt, hvitt og blått fra Moncler til rundt sju tusen kroner, ble han av motenettsteder beskrevet som en kar som kunne ha kommet rett ut av 1950-tallet.

VEKKER OPPSIKT: De siste dagene har ivrige Twitter-brukere vært overbevist om at USAs president Donald Trump har leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

Enkel forklaring

Apparatet rundt den tidligere presidentfamilien var svært strenge når det kom til omtale av de tidligere presidentbarna før de har fylt 18 år. Bilder er heller vanligvis ikke lov, med mindre de viser seg offentlig med foreldrene.

USA-ekspert og politisk kommentator Eirik Bergesen har en enkel forklaring på hvorfor Barron ikke viste ansikt onsdag.

- Den enkle forklaringen på dette er at moren har ønsket å holde ham mest mulig unna offentlighetens søkelys, og på en så dramatisk dag som dette er det spesielt viktig, lyder det fra Bergesen til Se og Hør.

TABBE: Avtroppende førstedame i USA, Melania Trump, får kritikk etter et besøk på et barnesykehus i Washington, D.C. Foto: AP Vis mer

People skriver på sin side at Barron Trump skal ha vært med i Air Force One med foreldrene til Florida, men altså holdt seg unna offentligheten.

Det var like etter klokka 17 norsk tid onsdag at Donald og Melania landet i Palm Beach i Florida. Det meldte Washington Post-reporter Josh Dawsey på Twitter, med en video av Air Force One-flyet som landet.

FRAMME: Onsdag kveld kom nyheten om at Melania og Donald Trump hadde landet i Palm Beach i Florida. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB
FRAMME: Onsdag kveld kom nyheten om at Melania og Donald Trump hadde landet i Palm Beach i Florida. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB Vis mer

En rekke Trump-supportere hadde samlet seg utenfor flyplassen i Palm Beach for å ta imot Trump, og følge han på veien mot Mar-a-Lago. På vei ut av flyet var heller ingen Barron å se.

En drøy halvtime senere ankom Trump og kona prakteiendommen sin, hvor de vil bosette seg i tiden fremover.

LES OGSÅ: Denne detaljen vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer