Donald Trump:

Trump om Meghan: - Ante ikke at hun var slem

Stilte opp i nytt intervju med The Sun i forkant av besøket til Storbritannia neste uke.

NYTT INTERVJU: President Donald Trump skal i neste uke på offisielt statsbesøk til dronning Elizabeth og Storbritannia. I den anledning har han latt seg intervjue av den britiske tabloidavisen The Sun. Foto: NTB scanpix
NYTT INTERVJU: President Donald Trump skal i neste uke på offisielt statsbesøk til dronning Elizabeth og Storbritannia. I den anledning har han latt seg intervjue av den britiske tabloidavisen The Sun. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april kom meldingen om at president Donald Trump (72) og kona Melania Trump (49) har takket ja til å komme på offisielt statsbesøk til dronning Elizabeth (93) og Storbritannia til sommeren.

Ekteparets besøk finner sted allerede neste uke, og det er ventet at det hele vil få enorm oppmerksomhet i internasjonal presse.

Det gjorde det nemlig også da det ble kjent at Trump-paret hadde takket ja til dronningens invitasjon. Den gang omtalte de nemlig monarken med feil tittel i pressemeldingen, noe mange raskt hengte seg opp i.

Nå, i forkant av besøket, har presidenten stilt opp i et intervju med The Sun, hvor han kan fortelle at han gleder seg til å møte dronning Elizabeth igjen.

- Vi hadde en veldig god prat første gang. Vi hadde mye interessant å snakke om. Det var virkelig et vellykket besøk. Moren min elsker også dronningen.

NYTT MØTE: Trump-ekteparet har møtt dronningen tidligere. Som her på Windsor Castle i fjor sommer. Foto: NTB Scanpix
NYTT MØTE: Trump-ekteparet har møtt dronningen tidligere. Som her på Windsor Castle i fjor sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kritiserte Trump

Hertuginne Meghan (37) ventes ikke å være til stede under presidentens besøk grunnet den tre uker gamle sønnen Archie, men tabloidavisene spekulerer nå i om det er dårlig stemning mellom presidenten og hertuginnen som skal være den egentlige årsaken.

I 2016 stilte nemlig hertuginne Meghan opp til intervju hos det amerikanske talkshowet «The Nightly Show with Larry Wilmore», og der fortalte 37-åringen at hun ikke er noen fan av Trump.

- Ja, selvfølgelig er Trump splittet, bare tenk på de kvinnelige velgerne, ikke sant? Jeg tror det var i 2012 at det republikanske partiet mistet kvinnenes stemmer med 12 poeng, fortalte Meghan under talkshowet og la til:

KRITISK TIL TRUMP: Hertuginne Meghan har tidligere kritisert president Donald Trump under et talkshow i 2016. Hun ventes ikke å være til stede under presidentens besøk neste uke. Foto: NTB scanpix
KRITISK TIL TRUMP: Hertuginne Meghan har tidligere kritisert president Donald Trump under et talkshow i 2016. Hun ventes ikke å være til stede under presidentens besøk neste uke. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det er et stort antall og det faktum at Trump er så kvinnefiendtlig og åpen om det er en stor del av det.

Videre kunne Meghan avsløre at hun kom til å stemme på Trumps motstander, Hillary Clinton, under valgkampen. Valget begrunnet hertuginnen med at hun ikke ønsket den verdenen som Trump ser for seg.

Svarer på kritikken

Under presidentens nye intervju med The Sun, ble Trump gjort oppmerksom på hertuginnens uttalelser - uttalelser han hevder at han ikke har vært klar over, før nå.

Det visste jeg ikke. Hva kan jeg si? Jeg ante ikke at hun var «nasty» (slem, red.oversettelse), svarer han.

Trump hadde heller ingen anelse om at han ikke kom til å møte hertuginne Meghan under det tre dager lange besøket i Storbritannia, neste uke.

- Det visste jeg ikke. Håper hun har det bra.

Istedenfor å slå hardt tilbake på Meghans tidligere uttalelser velger presidenten å komplimentere hertuginnen.

- Er det bra å ha en amerikansk prinsesse, Mr.President? Hjelper den linken?, spurte den britiske tabloidavisen.

- Det er fint og jeg er sikker på at hun vil gjøre det fantastisk bra. Hun vil gjøre det veldig bra. Det håper jeg at hun gjør, svarte Trump.

Trump avslører også i intervjuet at han vil ta med seg de fire barna, Ivanka (37), Tiffany (25), Eric (35) og Donald Jr. (41) med ektefeller til Storbritannia.

«BECOMING ROYALE»: Hertuginne Meghan Markles far, Thomas Markle, reagerer med sinne over en scene i den nye «Becoming Royale», som baserer seg på Meghan og Prins Harry sitt første år som gift. Vis mer

Uttalte seg om toppløs Kate

Det er ikke ukjent at Donald Trump til stadighet slenger med leppa, og også medlemmer av det britiske kongehuset har fått gjennomgå. Blant andre hertuginne Kate (37) og avdøde prinsesse Diana.

Nå, bare dager før besøket, kommer det fram flere upassende kommentarer fra presidentens side som omhandler den britiske kongefamilien.

Som tidligere nevnt vil presidenten neste uke møte store deler av den britiske kongefamilien, noe som kan bli rimelig «kleint», spesielt etter kommentarer han ga om hertuginne Kate da ulovlige bilder ble tatt av 37-åringen i 2012.

Den gang lå hertuginnen og solet seg toppløs, og Trump var raskt ute og kommenterte hendelsen.

- Kate Middleton er flott, men hun burde ikke sole seg naken, kan bare skylde på seg selv, skrev han på Twitter for fem år siden ifølge The Guardian.

Kort tid senere fulgte han opp sin egen kommentar med en ny:

- Hvem ville ikke tatt bilde av Kate og tjent masse penger på det hvis hun solte seg naken? Kom igjen, Kate.

Selve fotograferingen av hertuginnen skal ha blitt ansett som svært grov, og ble ifølge The Guardian omtalt som en hendelse som minnet kraftig om overtredelsene pressen og paparazzifotografer gjorde overfor prinsesse Diana i hennes tid.

SKAL MØTE PRESIDENTEN: Ifølge flere britiske medier skal hertuginne Kate etter planen møte Trump sammen med prins William. Om hun har fått med seg hans tidligere uttalelser er ikke kjent. Foto: NTB Scanpix
SKAL MØTE PRESIDENTEN: Ifølge flere britiske medier skal hertuginne Kate etter planen møte Trump sammen med prins William. Om hun har fått med seg hans tidligere uttalelser er ikke kjent. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Følte seg stalket

Også prinsesse Diana har blitt upassende omtalt av den amerikanske presidenten.

I 1997 gikk prinsessen som kjent bort i en tragisk bilulykke. Diana, som av mange ble omtalt som «folkets prinsesse», ble bare 36 år gammel, og en hel verden var i sorg over hennes brå bortgang.

Donald Trump har i ettertid, i motsetning til de fleste andre som har vist Diana den største respekt, avslørt hva han angrer på at han aldri fikk gjøre med henne.

- Det eneste jeg angrer på på kvinnefronten er at jeg aldri fikk mulighet til å ligge med Lady Diana Spencer, har han tidligere skrevet, ifølge den britiske avisen.

MED DIANAS EKSMANN: Donald og Melania Trump sammen med prins Charles i 2005. Foto: NTB Scanpix
MED DIANAS EKSMANN: Donald og Melania Trump sammen med prins Charles i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Trump skal også ha gått rimelig langt før Diana gikk bort. Blant annet skal han ifølge Marie Claire ha sett på henne som den ultimate kona man kunne ha.

Den britiske programlederen Selina Scott (68) har tidligere skrevet i The Sunday Times at prinsesse Diana ble bombardert med massive blomsterbuketter ved Kensington Palace.

- Etter hvert som roser og orkideer fylte leiligheten hennes ble hun stadig mer bekymret for hva hun skulle gjøre. Det begynte å føles som om Trump stalket henne, hevder Scott.

Vil ikke møte Trump

På et tidspunkt skal Diana ha spurt Selina Scott om hva hun skulle gjøre, og fortalt at Trumps oppførsel gjorde henne ubekvem.

En representant for Donald Trump har i ettertid uttalt på hans vegne at «han og Diana hadde et fantastisk forhold, likte hverandre godt, men at det ikke kom noe mer ut av det».

Dette er imidlertid ikke det eneste Trump skal ha gjort mot prinsessen av Wales.

UBEKVEM: Trumps oppførsel skal ha gjort prinsesse Diana ubekvem. Foto: NTB scanpix
UBEKVEM: Trumps oppførsel skal ha gjort prinsesse Diana ubekvem. Foto: NTB scanpix Vis mer

I et tidligere intervju med Howard Stern skal han sammen med programlederen ha kommet inn på Diana, og da han ble spurt om han kunne fått prinsessen om han ville, skal presidenten ha svart:

- Jeg tror jeg kunne det ja, men bare hvis hun hadde tatt en HIV-test.

Hva 72-åringen la i siste utsagn er ikke kjent.

Det kan med andre ord fort bli anspent når presidenten neste uke skal møte store deler av den britiske kongefamilien.

Ifølge flere britiske og amerikanske medier, deriblant Fox News og Express, skal Prins Harry (34), prins Charles (70) og hans kone, hertuginne Camilla (71), prins William (36) og hertuginne Kate (37) delta på lunsjen på Buckingham Palace sammen med dronningen.

LES OGSÅ: - Han sa han aldri ville tilgi Diana

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer